..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aný > SELMA BÝRCAN




22 Ocak 2009
Kýzsýz Adam  
GAZETEVAN KÖÞE YAZARI VE EDÝTÖRÜ

SELMA BÝRCAN



:AGGJ:
KIZSIZ ADAM

Bu þehre lise için geldim. Seni görünce afalladým. Sanki senin için gelmiþtim. Sanki bu þehri sevmeme sebep sendin. Sanki beni sana getiren kaderimdin. Çok izledim seni uzaktan; ayný sýnýfta olmamýza raðmen. Güzel deðildin arkadaþlarýma göre. Ama bana güzeldin. Hani sevene güzel görünürmüþ ya sevilen. Ýþte O’ydun sende. Fark ediyorsun diye utanýyordum. Sanki fark edersen sevgimi; uzaklaþacaktýn benden. O zaman arkadaþlýðýmýz da bitecekti ve sohbetlerde, kantinde seni bir daha göremeyecektim.

Sana açýlmak için provalar yapardým ayna karþýsýnda. Tepkilerini hayal ederdim. Acaba ne derdin diye. Bir gün bütün cesaretimi toplayýp açýlmak için bir sevinçle geldim okula. Bugün söylemeliydim. Eðer bugün söyleyemezsem sanki bir daha söyleyemem diye düþündüm. Bu cesareti bir daha bulamazdým. Ama o gün sen okula gelmedin

Annem bir þeyler olduðunun farkýndaydý. Çünkü kýz-erkek iliþkisini konuþuyordum onunla. Kýz kardeþimden taktikler alýyordum. Bir kýza nasýl yaklaþýr, ne yapýlmasý gerekir. Uygulamaya çalýþtým ama maalesef…

Sonra artýk yeter dedim ve sana açýldým.Durdun ,kaldýn..Gözlerime baktýðýn o an acaba hangi deliðe girsem diye düþündüm.Yerin dibi çok makbuldü aslýndaAðzýndan çýkacak her kelime beni yaralayacak diye konuþmaný bile istemedim.Bakýþýn yeterdi.Arkamý dönüp giderken:”Ben seninle arkadaþ olmak isterim,flörtlük için çok erken bana” demiþtin.Günlerce sesin kulaðýmda çýnladý…

Herkese ve kiþiliklere saygýlý olmayý öðretmiþti hayat bana 16 yaþýmda. Diretmedim. Tamam dedim. Ama daha aradan bir hafta geçmeden sýnýftaki en iyi arkadaþýmla baþ baþa olmalarýnýzý izledim.”Acaba dedim. Yok caným olur mu hiç? Bütün sýnýf biliyor sana olan platonik aþkýmý.” Ama oldu..Kusur bende mi?Keþke sana olan dürüstlüðüm kadar sende bana olsaydýn.

Dört sene boyunca benim seni sevdiðimi bile bile birçok arkadaþlýk yaptýn( ben hariç).Ben yinede sevdim seni. Yine de kimseye bakmadan, senden vazgeçmeden sevdim seni. Sýnýftaki üstün baþarýna inat daha çok çalýþtým. Yarýþtým seninle. Hiçbir þey faydalý olmadý maalesef. Annem bana kimseyi zorla sevdiremezsin demiþti. Haklýymýþ. Ama neden diye de hep düþündüm. Saplantým olmamalýydýn. Kalbimin köþesinde senden nefret eden bir hissi taþýmamalýydým. Ben seni kaybetmekten çok senden nefret etmekten korktum hep. Edemedim zaten.

Þimdi herkesin imrendiði bir bölümde üniversite hayatýna baþladým. Seni unutmak için, üniversite havasýna girip kýzlarla çýkýp günümü gün edecektim. Kapýldým birine. Ama onun her þeyinde seni gördüm. Meðer ben senin sevgini sürdürmek için baðlanmýþým ona. Ona hediyeler alýrken seni hayal ettim. Senin ölçülerinde, senin sevdiðin þeyleri verdim ona. Sen beni mutsuz ederken, ben baþka birini mutlu ettim… Sayende. Uzun sürmedi zaten onunla da.

Geçenlerde þu meþhur filme gittim. ISSIZ ADAM. Beni etkileyen tek sahne ise Alper’in annesine baðýrýp,gecenin bir yarýsý kýz arkadaþýna çiçek götürmesi ve gönlünü almasýydý.Herkes aþký için aðlarken ,ben anneme senin için baðýrdým günlere aðladým.Ve adýmý da KIZSIZ ADAM KOYDUM….Çünkü hiçbir zaman adýný anmadým .Gerekte yoktu artýk…..

SELMA BÝRCAN(DUYGUSUNU ANLADIÐIM BÝRÝ ÝÇÝN)





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Halin Varsa Gör

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yiyin Galiii!
Ne Ý - Çin
Vicdan Eksikliði
Yaz - Boz
Lütfen Baðýrmayýn!
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Kurmanci (Trt 6
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Keyfim Bugünlerde Ýzinli


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.