..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Kâmuran Esen




2 Þubat 2009
Davos ve Baþbakanýmýz  
Kâmuran Esen
Kendine pay çýkarma.


:AGJH:
“ Baþbakan Erdoðan; Gazze: Ortadoðu’da Barýþ Modeli panelinde sesini yükselterek konuþan Ýsrail Cumhurbaþkaný Peres’e sinirlendi. Sen benden yaþlýsýn, sesin çok yüksek çýkýyor. Öldürmeyi siz iyi bilirsiniz, diyen Erdoðan, konuþmasýna izin vermeyen moderatöre tepki gösterip paneli terk etti!
Baþbakan; “ Bize sünepelik yakýþmaz.” dedi.
“ Baþbakan Erdoðan'ýn konuþmasýný dinleyen eþi Emine Erdoðan, Erdoðan'ýn paneli terk etmesinden sonra sinirlerine hakim olamayarak gözyaþlarýna boðuldu. Emine Erdoðan, gazetecilerin “Sayýn Peres’in sözlerini nasýl deðerlendiriyorsunuz?” sorusunu da “Söylediklerinin hepsi yalan” diye yanýtladý. “…..Gazeteler

Yukarýdaki konuyla ilgili haberleri okuduktan sonra, okur yorumlarýný da okudum internette. Yorumlarda þu ifadeler vardý:
“ Aslaným ! Koçum benim! ”
“ Helâl olsun baþbakana! ”

“ Askerlik yan gelip yatma yeri deðil diyen birisi; pilotsuz uçak antlaþmasý yapan Israil’i kýnamayan ama sonra - ben modetöre kýzdým- deyip kývýran, beni kandýramaz.”

“ Irak halkýnýn baþýna bomba yaðarken,binlerce yýllýk Baðdat kütüphaneleri yýkýlýrken ABD'ye destek olan Erdoðan deðil mi ?...Þimdi konuþuyor. Hadi caným. Kimi kandýrýyorsun.”

“ Hiç samimi gelmiyor. Müslüman Irak'a bombalar düþerken Bush’a neden tepki göstermedin ? Avrupa gazetelerinde - dansöz Türkiye- diye karikatürler çýkarken neden tepki göstermedin? ”

“ Þimdiye kadar sünepeden de beterdik, kafamýza çuval geçirilirken, Danimarka baþbakanýna karþý sus pus olurken, Bush karþýsýnda el pençe divan dururken,þimdi ne oldu? ”

“ 6 yýl sonra,seçim arifesinde mi hatýrladýn sünepeliðin yakýþmadýðýný? Türk askerinin,baþýna çuval geçirildiðinde gýký çýkmayan sen mi söylüyorsun bunlarý ? 6 yýl, ABD nin, AB nin IMF nin emir kulu kimdi ?     “

“ Israil’den aldýðýn cesaret madalyasýný geri ver, bop eþ baþkanlýðýndan istifa et de görelim.Yerel seçimler için yapýlan hareketler bunlar.”

“ BU KONU ÜLKEMÝZ ÝÇÝN DEÐÝLDÝ, GAZZE ÝÇÝNDÝ .PKK'YA DESTEK VERÝLMESÝNE KARÞI BU TEPKÝYÝ VERSEYDÝ BRAVO DERDÝM. VEYA ASKERÝMÝZÝN BAÞINA GEÇÝRÝLEN ÇUVALA SESÝ ÇIKSAYDI. ÜLKEMÝZLE ÝLGÝLÝ SES ÇIKARTILACAK O KADAR ÇOK KONU VARDI KÝ. ENERJÝ ,ÖFKE GAZZE ÝÇÝN HARCANDI.”

“ ÝÇE DÖNÜK SÝYASET. AKP FÝLÝSTÝN KONUSUNDA TABANI SAADET PARTÝSÝNE KAPTIRDI .ONLARI GERÝ ALMAK ÝÇÝN YAPIYORDUR. BUNLARI BOÞ ÝÞLER.”

“SEN ÝLK ÖNCE PKK’ YA KARÞI KENDÝ ÜLKENÝ KORU .KENDÝ MÝLLETÝNÝ KORUMAKTAN ACÝZ OLANLAR, DÝÐER MÝLLETLERÝ NASIL KORUYABÝLÝR ?”

“ Olay tamamen ABD, FETO tezgâhý. Önce tartýþ, sonra - tepkim moderatöre- de… Güzel tezgah, kutlarým.”

Ýþte böyleydi yorumlar.

Ha ! Az daha unutuyordum. Baþbakanýmýz paneli terk ederken, elindeki dosyanýn üzerinde AKP’nin logosu iliþti gözüme. Neden bayraðýmýz ve T.C. ibaresi yoktu da AKP’nin logosu vardý? R.Tayyip Erdoðan Davos’a AKP genel baþkaný kimliðiyle mi gitti ,yoksa T.C’nin baþbakaný sýfatýyla mý?

Bir þey daha : Baþbakanýmýz, Ortadoðu’nun liderliðine doðru gidiyormuþ. Yönümüzü Arap dünyasýna döndük zaten. Oysa ben ; yüzü Avrupa’ ya dönük ve Avrupa’ nýn yeni lideri olmaya aday bir baþbakanýmýz olmasýný isterdim.

Davos dönüþü baþbakanýn yurdumuza dönüþ saatinin tv ekranlarýndan alt yazýyla sýk sýk geçilmesinden , AKP seçmenlerini, vatandaþlarý havaalanýnda toplanmaya davet eden uyarýlardan ve böylece kavgacý baþbakanýn tavrýnýn, bazý tv kanallarýnda AKP’ ye bir seçim malzemesi olarak altýn tepside sunulmasýndan hiç söz etmiyorum.

Gece yarýsý âdeta bir miting düzenleyen baþbakanýn bu giriþimini; seçimlere giderken telâþa, endiþeye kapýlmasýnýn bir iþareti olarak gördüðümden de hiç ama hiç söz etmiyorum. Saadet Partisini yeni liderinin ve K. Kýlýçdaroðlu’ nun AKP’ yi zorlayacaðý gerçeðine ise, þöyle bir dokunmuyorum bile.

Yazýmý bitirmiþtim ki, doðalgaza indirim yapýldýðýný öðrendim . Ýçimden bir ses dedi ki : “ Bayram deðil, seyran deðil ; eniþtem beni niye öptü ? ”

Ben de dedim ki içimdeki sese : “ Yerel seçimler nedeniyle, baþbakan seçmenini öptü þeker kardeþim. ”
Sonra , ben bir soru sordum içimdeki sese : “ Baþbakan; doðalgaz zammýný niye kendi açýklamýyor da, indirimi açýklýyor? ”

Sonra kendim yanýtladým kendi sorumu : Davos kaymaðýna bal katýyor. Yiyenlere AFÝYET OLSUN ! Benim karným yok. Bir de - söylemesi ayýp olmasýn – hayvan terli , yemiyor.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?
Erkekler Þalvar ve Cüppe Giysin
Rtük'ün Saçmalýklarý
Moraliniz mi Bozuk?o Halde Gazete Okuyun!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?
Dünya Kadýnlar Günü
Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.