..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > seyfettin araç




2 Þubat 2009
Geceleri Gözlerim Üþür...  
seyfettin araç
Karaktersiz bir ütopya belki de sana dair hikayeler, seni barýndiran þarkýlar ve þiirler, bilinmez bir zaman içinde belki de hayal, sen belki de hala yataðýmda bana masallar için zamaný kovuyorsundur tek baþýna.


:BEDD:
Geceleri gözlerim üþür, ellerim makas gibi keser gözyaþlarýmý..
     Geceleri gözlerim üþür, ellerim makas gibi keser gözyaþlarýmý ve sen yokluðunda kanýmý canýmý soðutan sersemliðime terkedip giderken aþk adýna savaþ verdiðim zamanlarýn kutsal serüvenlerini hasretle anýyor, seni yad ediyorum. Semt semt dolaþýp durduðum kentimin sarhoþ atlar zamanýndan kalma ayyaþ kokular eþliðinde bir konyak tadýnda, seviþmeler heyecanýnda kalan düþlerim gibi sensiz geçen zamaným ve gelecek günlere kaygýlý bakýþlarým. Her ses sesinin taklidi gibi gelirken kendimi kandýrmalarýn sonu çaresiz ve yalnýz bir karakter yaratýrken içimde, ansýzýn acýmaya baþlýyorum hayatta karþýlaþtýðým tüm herkese -ki aþký benim gözlerimle ve ruhumla ve kalbimle hissedemediklerini düþündükçe.
Geceleri ellerim üþürdü sen ellerimi öpmedikçe , dokunmadýkça ve serseri dokunuþlarla sevmedikçe senden arta kalan zamanlarda sadece üþümeyi bilen ellerimi. Kulaklarým iþitmezdi hiçbir sesi sen aþk sözcükleri fýsýldamadýkça, tenim mevsimlere küser kabuk deðiþtirirdi sen dokunmadýkça.
     Senden arta kalan bana yadigar bir hazine taþýyorum aslýnda her daim yanýmda. Gidiþinle býraktýðýn, yýðýlýp kalmýþ hatýralar kumpanyasýnda bir ucube ve kimliði kaybolmuþ meçhul bir karakter, kendi sesine bile yabancýlaþan seni kendi dýþýnda heryerde herþeyde arayan bir adam; ben, özlemin içinde ben olmaktan çýktým. Ellerim makas gibi keser gözyaþlarýmý ve utancýmý ruhumda yaþarým sersefil bir halde senden uzak kelimelere boðulmuþ uzun bir cümle kývamýnda.
Karaktersiz bir ütopya belki de sana dair hikayeler, seni barýndiran þarkýlar ve þiirler, bilinmez bir zaman içinde belki de hayal, sen belki de hala yataðýmda bana masallar için zamaný kovuyorsundur tek baþýna. Ýyi niyetlerimi kendime saklarken yýllar yýlý düþüncelerim içinde kaybolan hayallerimin zayýf kalan yalnýzlýklarýna aldanýp nefes almak gibi bir düþünceyi unuttu yaþadýklarým.
     Uzun uzadýya ellerini düþündüm, parmaklarýný ve hala taze dokunuþlarýný. Gözlerim yaþardýðýnda gözyaþlarýmý öpüþünü ve dudaklarýnda tuzlu bir hatýra býraktýðým zamanlarýn kutsallýðýný sana dair ahir ömrümün her anýnda.
Geceleri gözlerim üþür ve sen bunu bilirsin, gözlerime deðmeyince bakýþlarýn ve tenime uzaksa tenin, ellerin dokunmuyorsa ellerime, kulaklarým kelimelerini duymuyorsa dilinin, varlýðýn varlýðýmý varetmediði zamanlar, gözlerim üþür yalnýzlýðýmda ve ellerim makas gibi keser gözyaþlarýmý..
                         saraç      29/01/09 erbil

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Düzeltme
Gönderen: Ýdil Demir Tunaboyu / , Türkiye
22 Temmuz 2009
Geç bir saatte yazýnýza yorum yazdýðýmdan olacak ki , baþlýkta þiir kelimesini kullanmýþým. Ýçten bir yazý; deneme olmuþ. Düzeltiyorum. :)

:: Ýçten bir þiir
Gönderen: Ýdil Demir Tunaboyu / , Türkiye
22 Temmuz 2009
''...gözlerim üþür yalnýzlýðýmda ve ellerim makas gibi keser gözyaþlarýmý..''Cümlesini okurken ürperdim. Çok çarpýcý olmuþ.Sizi çok iyi anladýðýmý söyleyebilirim. Maalesef birileri canýmýzý fena halde yakýyor. Aðlayýp dursak da, ayakta kalýp sussak da gerçekler deðiþmiyor. Gitmek isteyen gidiyor...

:: ..........
Gönderen: lal-i handan / , Türkiye
17 Þubat 2009
Ve kör düðümler atarýz sevdalara...Düþlerinden düþeriz sevdiklerimizin. Kendini derinleþtiren yaralarýn onulmaz merhemidir gidiþlerimiz de. Bunu ancak ruhumuz bilir...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cumartesi Bugun 2
Kar Yaðar Kentimin Üstüne ve Ben Seni Özlerim
Daha Dün Gibi
Gidiþinle

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cancaðýzým...
Vazgectim
Ýsmini Fýsýldadýlar Üç Kez...
Biliyorum Gideceksin...
Yalan ve Kadýn
Ardýna Kadar Açýk Kapý...
Sen...
Cumartesi Bugün...
Kimliksiz...
Dönüþüne Hazýr Yazýlar - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevismek... [Þiir]
Seni Özledim... [Þiir]
Sanki [Þiir]
Mutsuzum... [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Hazan... [Þiir]
Ayaz... [Þiir]
Bu Sabah... [Þiir]
Öðledensonra [Þiir]
Hayat'ým... [Þiir]


seyfettin araç kimdir?

sadece deniyorum. . yazabiliyormuyum bilmiyorum, gerçekten sadece deniyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
orhan pamuk, yaþar kemal, nazým hikmet, mehmed uzun ve ahmed arif


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © seyfettin araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.