..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




4 Þubat 2009
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!  
Ýsmail Sarýgene
Yüreðimin cümlelerini gözlerine sýrtlanan kadýn, Kollarýnýn güçsüzlüðüne býraktým iki gözyaþý boþluðu çocukluðumu.Kaðýttan gemi bile yapamayan ellerimle bir bahar çizdim gözlerinin en küçük bahçesine.Kirpiklerinin ýslaklýðýna dayanamayan köprülerin dibinde sorguladým ellerinin sýcaklýðýndan yoksun gözlerimi.Sesinin yokluðunu yaþatma bana..Büründüðün yokluðu kaldýr üzerinden..Düþ senli düþlerime..Geceye yýldýzlarý sererek gel gözlerime..Biliyorum ki; güldün mü bir kez bir mavilik yürür gözlerime. Senli bir cümle köpürür kuru dudak uçlarýma ve vurdukça özlemin kýyýlarýna koþar gözlerimde sakladýðým baharlar


:GCFB:
Dýþarýda yaðmur,
Ýçeride ince yokluk...
Ýçimde gözlerine rehin bir acý..
Dýþýmda boynu bükük bir çocuk...


Firar etmiþken kendimden,
Bir harf olup düþüyorum imlasýz cümlelere..
Hadi yüreðimden yakala beni ey Aþk !


Söze nereden baþlayacaðýmý bilmiyorum..Hangi yüzünü anlatayým ki seni özleminin? Hangi yanýný sýralayayým" seni " senden uzakta seninle yaþamanýn büyüklüðünü ? Özlemin dað olup sýralanmýþ omuzlarýma. Tam da hayatýn girdabýnda kayýp giderken yokluðun derin bir yara..Kanattýkça derin bir kuyu oluyor yüreðim. Karanlýk bir geceye meyletmekte gözlerim. Rengim, dibim yokluðuna bürünürken içimde bir umut sandalýnda büyümekte imkansýzlýðýmýz..Biz ki birkaç saati geçmeyen yan yana yürümenin dýþýnda kaç cümleye söz olduk. Biz ayný mahallede doðmamýþ, ayný rüzgarda koþmamýþtýk..Bizi biz yapan uzaklýðýmýzý yakýn eden özlemimiz deðil miydi ? Anlamsýz sözleri çýrýlçýplak býrakýp dudaklarýmýzda aþka kutsayan biz deðil miydik ? Þimdi sus pus herþey.Kelimeleri hangi sandýða kilitledik ki sözler dile gelmez oldu / susuyorum.

Sen yoksun ya varlýðýnýn uzaðýnda,

Suç üstü yakalanmýþ çocukluðum tüm adreslerde.Ezberimi yitirdim..Cümleler öksüz / sözler sus pus. Ama biliyorum, bir gün bu özlem sevdaya gark olacak.Susmadan yürümek mavilere, büyümek özlemin en koyu deminde.Sonra sesinin tazeliðinde sevdaya hizalamak tüm harfleri.Seni sevdaya kavuþturana kadar susturmak tüm dil altý hasretlikleri.Sonra bir mum aydýnlýðýnda gözlerinin ýþýðýný sürmek karanlýk sayfalara. Ve en sonunda yüreðimi yüreðine kapatýp aþký sende yeniden yazmak..Karanlýk kalmýþ tüm þehirleri gözlerinin þavkýnda fethetmek.Beyaz gökyüzüne maviye sinmiþ özlem bulutlarýný iþlemek tek tek ve her ne zaman bir yapraktan bir ter süzülse tel tel yaðmak gözlerine.Dünü, hüznü, güzü bir senin gözlerinde unutmak.Acýyý, sancýyý, karanlýðý senin özleminde kurutmak.Büyümek yüreðinin diblerinde ve senin gözlerinde yaþarken hayatla hayatmak ölüme inat.


Yüreðimin cümlelerini gözlerine sýrtlanan kadýn,


Kollarýnýn güçsüzlüðüne býraktým iki gözyaþý boþluðu çocukluðumu.Kaðýttan gemi bile yapamayan ellerimle bir bahar çizdim gözlerinin en küçük bahçesine.Kirpiklerinin ýslaklýðýna dayanamayan köprülerin dibinde sorguladým ellerinin sýcaklýðýndan yoksun gözlerimi.Sesinin yokluðunu yaþatma bana..Büründüðün yokluðu kaldýr üzerinden..Düþ senli düþlerime..Geceye yýldýzlarý sererek gel gözlerime..Biliyorum ki; güldün mü bir kez bir mavilik yürür gözlerime. Senli bir cümle köpürür kuru dudak uçlarýma ve vurdukça özlemin kýyýlarýna koþar gözlerimde sakladýðým baharlar..

Sarý sonbahardan kalma derme çatma bir hikaye bizimkisi.Ýki ayrý yoldan çýkýlýp ayný sevdaya uzanan iki umut cümlesi.Ýki aðýr yaralý, iki acýklý söz dudaklarýmýzda kalan ve kavuþmaya ayarlý iki yürek ve hiddetlenen bir özlem ve tek bir yol sonu ölümle aydýnlanan.


Gözlerime saklarken seni,
Beni yalnýz býrak diye deðil;
Beni sende yaþat diye dudaklarýma mühürledim seni..

Bir fincan umut ile yetinmeyi öðretirken yüreðime,
Hasreti zehir bildim cümlelerde..
Bir gül'e sararken gözlerimi,
Unut diye deðil;
Gözlerinde bir renk olmayý diledim..


Þimdi söz bitti..
Hasretin bir kýþ gibi soðuk.
Ýçim, dýþým hazan..
Gül'ler güneþ'e doymadan,
Sen gözlerindeki baharla gel yüreðime..
Ve ben düþmeden düþsüzlüðüme,
Gözlerimden yakala beni ey Aþk !


04.02.2009

Ýsmail SARIGENE

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: evet iniþ kalkýþlar
Gönderen: asef þafak / , Türkiye
12 Nisan 2009
iniþ kalkýþlarýnýz var bir yandan þahlanýyor aþkýnýz bir yandan ezik kalýyor karþýdakinin karþýsýnda. ve bunu kendini öldürme düþünceleriyle, tehtitkar bir dille karþýlýk veriyorsunuz... güzeldi... ben severim böyle yazýlarý artýk bu insanoðlu anlamak zorunda siyasetin yazdýðý cümlelerden bu ülke anlamamkta ve zorluk çekmekte siyasetin dar kalýp makalelerinin dýþýna çýkýp bu tür insanýn asýl içinden gelen yazýlarý okumak zorunda... teþekkürler...

:: Bil diye sadece...
Gönderen: ilknur DÝNÇEL / , Türkiye
15 Mart 2009
"Hazan mevsiminde sahte bahara, hüzün þehrimde yalancý aydýnlýða, kanayan dilimde sahte mutluluk cümlelerine ihtiyaç yok... Sen yoksun ve ben tükeniyorum! Bil diye deðil, bildiðim için söylüyorum..." Yüreðine saðlýk arkadaþým

:: ............................
Gönderen: Emel Sude Serence / , Türkiye
20 Þubat 2009
özlemin hangi yüzü anlatýlýr ki...her yüzü hüzün...ve hüzün hecelerin arsýndan göz kýrpar olmuþ...yüreðinize saðlýk....

:: ...
Gönderen: melike uysal / , Türkiye
5 Þubat 2009
çok etkilendim...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait
Beni Öldürdükçe Sen Hayatlandýn / Oysa Ben Sana Ölüyordum

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.