..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > pýnar




24 Þubat 2009
Caným Kocama  
pýnar
içimizde biriktirdiklerimiz bizim ön yüzümüz.


:GDDI:
Þirkette, iþler yoðundu. Ama aklý Fatih’te idi. Kocasý ile nasýl bu duruma gelmiþlerdi. Birbirleri için zamanýnda nasýl da mücadele etmiþlerdi. Ýkisi birbirinin bütünü iken, bu bütünlük nasýl bozulmuþtu?. Ya da Nevra böyle düþünüyordu, yani bir bütün olduklarýný. Bir anlamda Fatih evlendikten sonra çok deðiþmiþti. Bir imza insaný bu kadar deðiþtirirmiydi? Nevra Fatih ile evlendikten sonra sanki duygu ve düþünceleri kafesteydi. Fatih’in kurallarý esastý. Nevra kurallara uymayýnca ya da kurallarla ilgili itirazda bulunacak olursa; Fatih’in evden uzaklaþmasý demekti. Evi terk etmezdi ama ayný evde bir duvar olurdu. Konuþmaz, gülmez, ayný sofraya oturmazdý böyle zamanlarda. Hatta Nevra gündüz ulaþamasýn diye, Nevra’nýn numarasýný engelliler listesine alýrdý. Süre hep ayný olurdu bir hafta. Bir hafta sonunda, Fatih yeni aþýk olmuþ ergen erkek gibi sokulurdu Nevra’ya. Nevra’nýn kafasý çok karýþýktý. Ýþine gömülüp, çýkýþ saatine kadar Fatih’i düþünmeme kararý aldý. Eve gitme vakti geldiðinde ise, özellikle son zamanlarda ayaklarý geri geri gidiyordu. Kural bozanlýk yaparsa, gene küsen, aldýrmayan, veya bildiðini okuyan Fatih olacaktý karþýsýnda Son zamanlarda daha sýk karþýlaþýr olmuþtu bu durumla. Ýçindekleri asla Fatih’e anlatamazdý.

Servisten indi, eve girdi, kahve suyu koydu, üstünü deðiþtirdi ve biraz üsütn körü evi topladý, ardýndan kahvesini yapýp salona döndü. Ama düþünceleri Nevra’yý rahat býrakmadý. Sonunda Fatih’e yazmaya karar verdi. Sanki karþýsýnda Fatih oturuyo ve sohbet eder gibi yazacak, bu akþam kocasýna vercekti. Kararlý bir þekilde masaya oturdu, yazmaya baþladý.

CANIM KOCAMA;

Ýþten geldim ve yorgunum. Hava soðuk dýþarda. Eve kendimi nasýl attýðýmý bilmiyorum. Bu gece haftanýn son günü olduðu için, yollar yoðundu. Bir yandan þiddetini esirgemeyen yaðmur, bir yandan bütün haþmetiyle yaðmur vardý. Ýstanbul’da kýþ artýk iliklere kadar hissediliyor. Gerçi bilirsin, ben kýþ ayýný severim. Biraz zahmetlidir ama. Eve geldiðim gibi, doðru yatak odasýna geçtim. Üstümdekileri çýkarttým, derledim, topladým ve dolabýma yerleþtirdim. Üstüme de eþofmanlarýmý geçirdim. Ardýndan mutfaða geçtim. Ve kahvemi alýp salondaki masaya geçtim. Pencereye vuran her yaðmur damlasý iliklerimde, sana yazarken içimdekileri her yerim ürperiyor. Evliliðimi düþündüm, tarttým. Bu gece herþeyi, içimdeki herþeyi sana anlatmaya karar verdim.

Tam o sýrada telefonun sesiyle irkildi Nevra. Açtýðýnda karþýdaki ses Fatih’in idi. “Aþkým biraz geç gelicem, iþler uzadý. Ben gene seni ararým. Bu arada özledim seni.” Nevra’nýn içinden bir sürü soru sormak geliyordu ama soramazdý. Mesela neden iþin bu kadar uzadý? Aç mý gelirsin tokmu gelirsin? Veya bir sürü soru. Ama soramazdý. Fatih’in kurallarýnda yoktu. Bu yüzden tek cümle dedi “ Peki aþkým.”

Nevra masanýn baþýna geçti ve yazmaya devam etti.

Sen iyiki varsýn Fatih. Gökyüzünün, yaðmurun, çamurun, açlýðýn, tokluðun, aðlamanýn, sevincin, üzüntünün yani kýsaca hayatýn bu akdar güzel olduðunu senle fark ettim. En önemlisi tenimin bu kadar güzel olduðunu, eþsiz dokunuþlarýnla kadýnlýðýmýn yolculuðunu seninle keþfettim. Haytýmda, babamdan sonra ilk defa birini kaybetmek istemedim. Sensizlikten o kadar çok korktum ki. Sen sevgimden ve korkularýmdan o akdar emindin ki. Yüzüme demesende, kurallarýn ve bunlara sevgima dýna peki diyeceðimi çok iyi biliyordun. Ama ben durudm ve tükendim. Aþkým adýna sana peki demekten yoruldum. Aþýrý otokontrolün, müdahaleciliðin, bencilliðin, detaycýlýðýn, dengesizliklerin, ve bunalrdan doðan sessiz uygulattýðýn kurallarýn. Ýþte beni bunlar bitirdi ve tüketti. Aþkýma raðmen yeter bayraðýný çekiyorum. Ýçinde ki gel gitlerin tuz biberdi herþeye. Ben aþkým adýna kendim olmaktan vazgeçtim. Kendi düþüncelerimi yok saydým. Hep senin beynin olmak zorunda kaldým. Senin düþüncelerin olmak zorunda kaldým. Biz beceremedik. Ben kendi penceremden, hayata dair duygu yüklenmiþ ne varsa, ona baktým, onu gördüm. Sen ise hayata dair, yaþanmýþ veya yaþanmasý gereken ne varsa kendine, doðru olarak seçtin. Ýþte mektup gibi bende bittim. VE EVLÝLÝÐÝMÝZDE CANIM KOCAM.

Nevra iki sayfalýk mektubu özenle katladý ve zarfa koydu. Niyeti, bu gece son kes kocasýyla seviþmek. Çünkü içinde, teninde, nefesinde son kez kocasý kalsýn istiyordu. Sabah kalktýðýnda ise, evden Fatih’ten geç çýkýp, mektubu salondaki masanýn üsütne býrakýp gitmekti. Ama tam zarfý, içeriye çantasýna koymak için götürecekken, arakasýndaki sesle irkildi. Gelen Fatih idi. Ýçindeki ses “ Hadi ver mektubu, al çantaný çýk git diyordu.” “Aþkým Nevra seni çok özledim. Kocaya sarýlmak yokmu.” Nevra elinde ki mektubu masa örtüsünün altýna sakladý. Kocasýna döndü. Gözyaþalrý akmamak için, direniyordu. Bir þey demeden Fatih’e doðru yürüdü, sýkýca sarýldý. Mantýðý ile dugularý savaþmýþtý ama kim galip gelmiþti, kendisi de hiçbir zaman bilemeyecekti.










Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalnýzlýða Doymuþ Çocukluk
Sessiz Çýðlýk
Bisiklet
Ne Dün, Ne Yarýn, Sadece Bugün

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýzýmý Ben Oðlumu Sen Öldürdün - 2. Bölüm [Roman]
Kýzýmý Ben Oðlumu Sen Öldürdün [Roman]
Kýzýmý Ben Oðlumu Sen Öldürdün - 3. Bölüm [Roman]


pýnar kimdir?

en büyük silahým kalemim ve kalemimin ucundaki özgürlük. ve bu özgürlüðün çözümü ancak beni ifade edebiliyor. Biliyorum ki ben bir gün kaðýdýmýn ve kalemimin ucunda son nefesimi vericem. Son nefesimde bir gülümseme olacak insanlarý aydýnlattýðým için.

Etkilendiði Yazarlar:
duygu asena, inci aral, elif þafak, orhan pamuk,hýfzý topuz, reþat nuri güntekin,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © pýnar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.