..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan kendini bilmeli. Gerçeði keþfetmeye yaramasa da, yaþamayý öðretiyor. Ve bundan daha güzel birþey yok. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Birkan ASKAN




3 Eylül 2001
Özlemek diyorsun bana  
Özlemek diyorsun ya bana,oysa dudaklarýndan dökülen her kelime sonbaharlarý taþýyor duygularýma.

Birkan ASKAN


Sen yoksun aslýnda. Ama ben hep varmýþsýn gibi yaþýyorum,sanki bana hep gülüyormuþsun gibi içimi açmayan yalnýzlýðýmý terkediyorum aynalarda. Hayat diyorum sana. Anlamýyorum diyorsun bana....


:EBGG:
Sustu ve akþamý bekledi gözlerim. Güneþin battýðý tepelerde gökgürültüsüne karýþýk bir yalnýzlýk belirdi. Sanki yüreðim yaðmur, yüreðim sensizlik. Ýþte sevdiðim sana anlatamadýðým en büyük kimsesizlik. Þimdi hayatýmýn en belirsiz zamanlarýndan birisi ile daha yine kendi baþýmayým. Susuyor ve seni dinliyorum. Adý hayallerime senden kalan çaresizlik.

Özlemek diyorsun ya bana,oysa dudaklarýndan dökülen her kelime sonbaharlarý taþýyor duygularýma. Özledim diyorsun tebessümle. Yaðmurlar yaðýyor uykularýma. Bir hayalden kopyalanýyorum gelmeyen sabahlarýma. Þimdi öyle bir vakit ki bu yaþadýðým,ne kelimeler kendi yerlerini buluyor, ne de sana söylemeye cesaret edebildiðim cümleler.

Sen yoksun aslýnda. Ama ben hep varmýþsýn gibi yaþýyorum,sanki bana hep gülüyormuþsun gibi içimi açmayan yalnýzlýðýmý terkediyorum aynalarda. Hayat diyorum sana. Anlamýyorum diyorsun bana.

Havanýn erkenden karardýðýný hissediyorum ve açýkça söylemek gerekirse, bu saatte çekip gitmeni istemiyorum. Yazýlmamýþ þiirleri buluyorum tavan arasý düþlerimde. Düþlerimmi ben, benmi düþlerdeyim bilemiyorum. Kimseye senden kalan acýlarýmý,hüzünlerimi sevinçlerimi anlatmýyorum.

Özlemek diyorsun bana, söylediðim her kelimeyi fýrlatýp atarcasýna boþluða. Özledim diyorsun. Beni susturuyorsun. Sen yoksun aslýnda. Ama ben seni sanki hep buradaymýþsýn gibi yaþýyorum. Aþk oluyorum kendimce dudaklarýnda.

En güzel aþklarý anlatýyorsun bana,en güzel sevdalarý býrakýyorsun kollarýma. Ve bir týlsým gibi dönüp duruyorsun baþýmda. Nice vedalar yokoluyor yalnýzlýðýmda. Sen asla bilemiyorsun.

Deðmez biliyorum gözyaþý dökmek tamamen yokoluþa.. Hayatýmda herþeyin bir tarafa atýldýðý zamanlarýmda çýkýyorsun birden karþýma. Yaðmurda kendimi dinlerken, penceremden yýldýz kovalarken, þiirler yazarken yüreðine,þiir olurken daha çok senin unutamadýðým gerçekçi güzelliðine. Bir peri gibi dokunuyorsun senden kaçýramadýðým kapanan gözlerime. Uyan diyorsun bana,uyan. Özledim seni. Biraz daha dayan.

Ve göremeyeceðim gözlerine umutlanmayý öðretirken çýkýp geliyorsun karþýma. Özledinmi diyorsun. Aklýma gelen her düþüncede delilik nöbeti sendromlarýna býrakýyorsun beni. Evet özledim diyorum ,özledim seni hemde deliler gibi. Sende kalan herþeyi, gündüzü,geceyi,dünde kalan her heceyi özledim diyorum sana. Yaðmurlarda býrakarak beni gidiyorsun yine. Ben kapatýyorum ardýnsýra usulca gözlerini.

Bir virüs gibi yayýlýyorsun hayallerime. Ama yetmiyorsun bana hiç özledim demekle, bunu sende iyi biliyorsun. Söylemek çok zor aslýnda biliyorum ama hiçbir düþte olmayan ben gibi, sende yoksun artýk gözlerime.

Gel desem biliyorum, gelmeyeceksin hiçbir zaman gecelerime. Ve ne kadar özlediðimi bilemeyeceksin seni yamalý hayallerimde..

Seni unutmayacaðým asla sevdiðim,ne sende,nede deðerini hiçbir zaman bilemediðim kendimde.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dokunamasamda sana
Suskunlukla yýkadým yüzümü
Düþlerde yaþamanýn rengi
Zamana Boyanan Kar Tanesiyim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüreðime üç kez dokun
Martýlarýn kanatlarýnda sevdim seni
Ne demek geliyorsa içimden sana
Aþkýma sözümdür
Aþk tükenirmi hasret oldukça
Mevsimin getirdiði yaðmursun bana
Çocukluðum sokaktýr benim
Yalnýzlýk aþktýr
Aþkýna deli itirafýdýr okuduklarýn
Yaþanabilirmi aþk yeniden

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir baþka seviyorum seni [Þiir]
Sor beni yaðmurlarýna [Þiir]
Bir [Þiir]
Yaþamam gerek seni [Þiir]
Salýncakta unuttuðum [Þiir]
Bir Bunu Cekip Aldim [Þiir]
Mevsimsiz [Þiir]
Aþk-ý Ýnfaz [Þiir]
Ýstanbul yansýmasý [Þiir]
Bir ihtimaldir sevmek [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Kimse kimseye benzemese de, kimse herkesi biraz kendine benzetir.. /Kimseye benzemem diyen de, aslýnda herkesten çok kimsedir../.O.Auroba /E.Batur /P.Celan /M.Mungan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.