..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Gülfem Elif Hanhan




30 Temmuz 2002
Medth Efsanesi 4- Rhuanda Kabilesi  
Kara Destan

Gülfem Elif Hanhan


Son bir kaç hikayemizde konu edilen Rhuanda Kabilesi'nin incelenmesi ve Ana Dünya'ya kýsa bir bakýþ...


:CBAJ:
Rhuanda Kabilesi “Ana Dünya” da yaþayan en köklü kabiledir. Ýlk rhuanda büyücüsü bundan binlerce yýl önce bizzat þeytan tarafýndan Ana Dünya’ya gönderilmiþ olan Þiþah’týr. Þiþah yeryüzüne çýkmadan iki yüz yýl önce þeytan tarafýndan yaratýldý. Görevi iblisleri yeryüzüne daðýtmak ve görevlerini doðru yapýp yapmadýklarýný takip etmekti. Blancalar’ýn beyaz büyülerinin Ana Dünya’da etkili olmasý yüzünden þeytan Þiþah’ý yeryüzüne göndermeye karar verdi. Þiþah yeryüzünde tekrar kara büyüyü yayacak, iblisleri bir araya toplayacak ve Blancalar’ý ortadan kaldýracaktý.

Þiþah yeryüzüne çýktýðýnda hiç vakit kaybetmeden bütün iblisleri ve kara büyücüleri yanýna topladý. Ve onlara Rhuanda büyücüleri adýný verdi. Kýsa sürede kötülükleri Ana Dünya’nýn Mavi ve Yeþil Diyarlarý’nda yayýlmaya baþladý. Ancak Ana Dünya’nýn tamamen hakimiyetine geçmesi için Blancalar’ý yenmesi gerekiyordu.

Þiþah ölümsüz bir iblistir. Ancak yeryüzüne çýktýðý için Þeytan’ýn diyarýnda olduðu gibi yenilmez deðildir, gücünün bir sýnýrý vardýr. Çünkü yeryüzüne beyaz büyüler hakimdir. Bunu bilmek onu çileden çýkartýr ancak þimdilik oyunu kurallarýna göre oynamak zorunda. Ana Dünya’yý ele geçirdiði zaman Blacalar’ýn kokuþmuþ tanrýlarýný da yenmiþ olacak ve yeryüzünün tek hakimi olduðu kabul edilecek. Þiþah efendisinin gücüne hayrandýr. Öyle ya Blancalar’ýn onbir tanrýsýna karþýlýk o tek baþýnadýr.

Þiþah þeytanýn diyarýnda iken vücutsuz bir iblis-ruhtu. Yeryüzüne çýktýðý zaman þekillenmek zorunda kaldý. Boyu 1.30 civarlarýnda, kömür karasý saçlarý, sakallarý, gözleri ve týrnaklarý olan bir “þeye” dönüþtü. Saçýný ve sakallarýný hiç kesmediði halde ancak 20 santime ulaþtýktan sonra uzamadýlar. Üzerinde hep kara silüetini daha da belirginleþtiren kara bir cübbe taþýr.

Rhuanda büyücüleri Þiþah’tan þeytandan çekindikleri kadar çekinirler ve saygýda kusur etmezler. Þiþah onlarýn hem efendisi hem de hocasýdýr. Kitaplarda bile yer almayan eski büyüleri bilir ve çoðunu yandaþlarýna öðretir. Ama kendisi için hep daha fazlasý vardýr, o her daim yeryüzünün en güçlü kara büyücüsü olarak kalacaktýr.

Þiþah Ana Dünya’ya geldiðinde Blancalar oldukça güçlüydü. Ana Dünya’daki bu durumu anlamak için bu coðrafyaya bir göz atalým :

Ana Dünya’yý “Yeþil Diyar” ve “Mavi Diyar” oluþturur. Yeþil Diyar kocaman bir kara parçasýdýr. Güney batýsýnda büyük bir göl, gölün üzerinde oraya giden kimsenin geri dönemediði ufak bir adacýk vardýr. Mavi Diyar ise Yeþil Diyar’ý çevreleyen okyanus üzerinde irili ufaklý yüzlerce adadan oluþur.

Ýþte Þiþah yeryüzüne geldiðinde Blancalar Yeþil Diyarýn tamamýnda ve Mavi Diyar’ýn büyük bölümünde beyaz büyüyü yaymýþlardý.

Þiþah’ýn bin yýlý aþan çabalarý sonunda Yeþil Diyar’ýn üçte birinde ve Mavi Diyar’ýn yarýsýnda þeytana yakýþan büyüler yapýlmaya baþlandý. Þu anda hikayelerimizin devam ettiði zamanda durum budur.

Þiþah durumu Blancalarla neredeyse eþitledikten sonra çok daha büyük hedeflerin peþinde koþmaya baþladý. Efendisi þeytan, ondan Ana Dünya’yý þeytan diyarýna çevirmesini istedi. Elbette bu çok kolay bir iþ deðildi. Ancak bir an, kýsacýk bir an için bile olsa bütün beyaz büyülerin durmasý bunu baþarmasýný saðlayacaktý. Bu aslýnda düþünüldüðü kadar imkansýz bir iþ deðildir. Çok eski, kitaplara bile geçmemiþ bir þeytani ayin Ana Dünya’yý saniyenin binde biri bir süre için beyaz büyü korumasýndan alabilir ve bu da Þiþah’ýn gerekeni yapmasýna yetecektir.

Bu ayin için Þiþah’a gerekenler yüzyýllar boyunca kendisi ve Rhuanda büyücüleri tarafýndan toplandý. Ana Dünya üzerinde artýk yetiþmediði düþünülen çeþit çeþit bitki, kötü kokulu meyveler, dikenler; hayvanlara ait organlar; yüz sene boyunca aralýksýz söylenmesi gerektiðinden rhuanda büyücüleri arasýnda dönüþümlü olarak söylenen büyüler, þarkýlar, dualar.... Bu yüz sene sonunda yapýlan ayinde Ana Dünya’nýn en eski kral soyu olan Medth soyundan safkan bir insanýn kurban edilmesi gerekiyordu ki artýk krallarýn bile safkan olmadýðý düþünülürse oldukça zor, devamlý araþtýrma gereken bir görevdi bu. Ve son olarak yetiþkin bir erkek ejderhanýn taze kaný.

Oysa Þiþah’ýn önüne hiç beklemediði bir engel çýktý ve yüzlerce yýl boyunca hazýrlandýðý bu ayin davetsiz bir misafir tarafýndan bozuldu.....Flanemeth.... Þimdi herþeye tekrar baþlamasý gerekiyor....elbette ayinin bozulmasýnýn hesabýný sorduktan sonra....

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Nerede Kalmýþtýk
Gönderen: Nihan / Ýst
7 Temmuz 2005
Sayýn HANHAN, Hikayenizi zevkle ve bir nefeste okudum. Ama devamýnýn olmamasý beni büyük bir hayal kýrýklýðýna uðrattý. En kýsa zamanda tamamlamanýz dileðiyle... Sevgiler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Ejderha 2- 21. Yüzyýla Yolculuk
Medth Efsanesi 3- Beyaz Kale
Son Ejderha 1- Aþk ve Ölüm
Medth Efsanesi 1- Flanemeth'in Doðumu
Son Ejderha 4 - Kaderleri Baðlananlar
Medth Efsanesi 5 - Savaþýn Eþiðinde
Son Ejderha 3- Blanca Kabilesi
Medth Efsanesi 2- Flanemeth ve Seelkhan


Gülfem Elif Hanhan kimdir?

Kendimi bildim bileli bir sokak þairiydim Ýstiklal’in her bir taþýnda ucunu kýrdým kalemlerimin Þairliðimi olmasa da serseriliðimi ispat etti geçmiþim Küçüktüm, kalbim boðazýný sýkanýn ne olduðunun daha farkýnda deðildi Üstüme bir aðlamak çökmüþ bir daha gitmemiþti Dünya bu yüzyýlda böyle bir sevmek görmemiþti Büyüdükçe, öðrendikçe daha çok yarým kaldým Ve, artýk anladým Olmayan bir þey peþinde koþan bir þaþkýným. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nicolas Poussin (ressam), Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Anne Mccaffrey, David Eddings


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülfem Elif Hanhan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.