..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > ERDEN ERKÝN




12 Mart 2009
Mazi Ýçimde Yaradýr  
ERDEN ERKÝN
Aradan yýllar geçti, uzun yýllar...Genç kadýn þu anda Türkiye'nin çok ünlü bir mankeni, Ýstanbul'da yaþýyor, dizi film yýldýzý, her gece bir tv programýnda gözüküyor ve hiç evlenmedi. ERDEN ERKÝN...


:DJAIC:
MAZÝ ÝÇÝMDE YARADIR...



Uzun yýllar önceydi.Hikayemizin kahramanlarý, Ýzmir/Karþýyaka'da yaþardý,1.caddede. Rumlardan kalma eski bir Ýzmir eviydi yaþadýklarý yer. Þimdilerde yerinde bir beton yýðýný dikilen...Bu evde yaþayan çift 25 yaþlarýndaydý. Genç kadýn, 1.80 boyunda, sarýþýn, yeþil gözlü, 90-60-90 ölçülerinde, Ege Üniversitesi 2. sýnýftan ayrýlmýþ, gece hayatýna düþkünlüðü yüzünden okulu býrakmýþ, bir görenin dönüp bir daha baktýðý, arada bir Ýzmir'de podyuma çýkan, mankenlik yapan, gece hayatýnýn vazgeçilmezi, Ýzmir sosyetesinden genç erkeklerin etrafýnda pervane olduðu muhteþem güzellikte biri.

Genç erkek ise, 25 yaþýnda, Ýzmir'de yedek subaylýðýný yapan 1.85 boyunda, kumral, bir menekþe serasýndan çýkmýþ gibi renkli ve hüzünlü gözlü, çok sevimli, atletik yapýlý, çok yakýþýklý, kültürlü, görmüþ geçirmiþ, görenlerin gözlerinden büyülendiði ve gözlerinin derinliklerinde bir þeyler ararmýþ gibi baktýðý, hemcinslerinin kýskandýðý ve genç kýzlarýn etrafýnda pervane olduðu biri.


Anlattýðýmýz hikayenin kahramanlarý birlikte Kordon'da, Alsancak'ta, Karþýyaka'da, Fuar'da veya herhangi bir yerde gezmeye, dolaþmaya çýktýklarýnda herkes dönüp dönüp onlara bakardý. Bazýlarý," Allah nazardan saklasýn!" derken, bazýlarý da, "Ah ah, ne çok da birbirlerine yakýþmýþlar!" derlerdi.
Bir yere oturduklarýnda imza isteyenler, artist misiniz diye soranlar, genç kýz mankenlik yaptýðý için podyumdan tanýyanlar hep bu genç çifte bir þeyler sorarlardý. Bu sorulardan sýkýlan genç çift de kalkýp giderdi. Ancak gittikleri yerde de rahat býrakmazlardý. Sanki Ýzmir'e film seti kurulmuþ, bu genç çift oyuncu, halk da seyirci...

Genç erkeðin terhisine çok az bir zaman kalmýþtý. Terhis olduðunda, yani yedek subaylýðý bittiðinde hemen evlenecekler ve asker öncesi, bir baþka büyük ilimizde müdürlüðünü yaptýðý firmanýn Ýzmir müdürlüðüne atanacaktý, bürosu bile hazýrdý.


Genç adamýn terhisine 15 gün kalmýþtý. O gece bölüðün nöbetçi subayýydý. Ancak sabaha doðru rahatsýzlandý, nöbetçi amirden izin alýp evine dönmek için arabasýna bindi. Yolda nöbetçi eczane arandý. Konak'taki nöbetçi eczaneden bir aðrý kesici alýp, tekrar yola koyuldu.

Karþýyaka'ya geldiðinde yollarda kimsecikler yoktu. Sabahýn çok erken saatiydi. Aracýný park etti, anahtarýyla eski Rum evinin kapýsýný açtý. Yatak odasýna yöneldiðinde gördüðü manzara karþýsýnda kaný dondu. Evleneceði genç kýzýn sarýþýn saçlarý bir gencin yüzünü örtmekteydi, ikisi kendi yataðýnda çýrýlçýplak yatmaktaydý.

Genç adam usulca kapýyý çekip dýþarý çýktý. Evi, arabayý, eþyalarýný, askerliðini her þeyi unuttu. Gözlerinden sicim gibi yaþlar akmaktaydý. Kendine geldiðinde ise Konak Ýskelesinde olduðunu fark etti.

Bir kaç telefon görüþmesi yaptý bu sabahýn erken saatinde. Komutanlarý kendisine 15 gün rapor aldýlar. Her þeyini, arabasýný bile Ýzmir'de býraktý ve "Elveda Ýzmir" dedi...

Aradan yýllar geçti, uzun yýllar...Genç kadýn þu anda Türkiye'nin çok ünlü bir mankeni, Ýstanbul'da yaþýyor, dizi film yýldýzý, her gece bir tv programýnda gözüküyor ve hiç evlenmedi.

Genç erkek ne mi oldu?

O da benim iþte...


ERDEN ERKÝN...
MAZÝ ÝÇÝMDE YARADIR...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Gece Yýlbaþý
Bir Aný

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gidenin Ardýndan...
Bir Gidiþ Gittin Ki…
Bayramýn Ýlk Günü...
Samanyolu
Gonca Gül
Tuhaf Bir Raslantý
Mankenler Dünyasý
Aþkýn Hüzünlü Yüzü...
Kýsmet
Eski Dostlar...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seninle Aþkýmýz [Þiir]
Karanlýðýn Gözleri [Þiir]
Son Bölüm [Þiir]
Ýçimdeki Fýrtýna [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Sen de Gittin Oldun El [Þiir]
Mutluluk Masallarý... [Þiir]
Armaðan [Þiir]
Sabah Saat Beþti [Þiir]
Doðanýn Deðiþen Dokusu [Þiir]


ERDEN ERKÝN kimdir?

Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Eðer düþmeseydim ayrýlýklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKÝN Uluslararasý Turizmci

Etkilendiði Yazarlar:
Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr. ERDEN ERKÝN


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDEN ERKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.