..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > Birol Karakuzu




30 Temmuz 2002
Yaþanmamýþ Yýllar-Bölüm 1  
Sevenlerime Sevgilerimle...

Birol Karakuzu


Bu benim ilk romaným, belki de sondur belli mi olur?


:CEDA:
“Yýl 1973 Temmuz’un sonlarýna doðru sýcak bir yaz günü sabaha karþý saat dört. Belki dünyaya gelmenin acýsý belki de yaþayacaðý günlerin acýsýna isyan edercesine basýyordu çýðlýðý kimseyi duymadan. Zaten duymasýna imkan yoktu, o bir bebekti ve dünyaya geliþinden henüz bir iki dakika bile geçmemiþti.”....
* * *
Ýþte hikayemizin asýl sahibi bu bebek olup olaylar ve isimler tamamen gerçektir. Bu hikaye bir kalbin, bir babanýn,bir oðlun,bir kocanýn,bir arkadaþýn kýsacasý bir insanýn yaþanmýþ ve yaþanmakta olan hayatýnýn hikayedir...
     Her ne kadar bazý çevreler tarafýndan bu hikaye bir olumsuzluk yaratacak olsa bile içimde bastýramadýðým duygularýn açýða çýkmasýna izin vermek istedim, herkes beni tanýsýn diye...

Bölüm 1- Doðum

Yýl 1973 Temmuz’un sonlarýna doðru sýcak bir yaz günü sabaha karþý saat dört. Belki dünyaya gelmenin acýsý belki de yaþayacaðým günlerin acýsýna isyan edercesine basýyordum çýðlýðý kimseyi duymadan. Zaten duymama da imkan yoktu ben bir bebektim ve dünyaya geliþimden henüz bir iki dakika bile geçmemiþti.
Bir hastane odasýnda açtým gözlerimi daha doðrusu açmaya çalýþtým. Nerden bileyim dýþarýsýnýn bu kadar aydýnlýk olduðunu biz bebekler alýþmýþtýk karanlýða. Biliyor musunuz o kadar da direnmiþtim dýþarý çýkmamak için o hain beyaz eldivenli acayip suratlý var ya iþte o tüm hayallerimi yýktý bir anda ve çekip çýkardý beni o sýcacýk yuvamdan. O kadar çok kýzmýþtým ki sinirimden hiç sesimi çýkarmadým sustum öylece. O acayip suratlý herif bir de utanmadan bacaklarýmdan tutmuþ baþ aþaðý sallandýrýp duruyordu beni, kan beynime çýkmýþ, kendimi tutmasam sanki aðzýmdan dýþarý çýkacaktý ki birden nerden geldiðini anlayamadýðým bir þaplak yedim popoma öyle caným yanmýþtý ki avazým çýktýðý kadar baðýrmaya baþladým ben feryadý figan ettikçe etraftakiler gülüyordu. Bu kadar acýmasýzlýk olamazdý birkaç þaplak ve benim etrafa keskin birkaç bakýþ atmamdan sonra sanýrým kýzdýðýmý anladýlar ve beni paketleyip etrafa mis gibi kokular saçan o kadýnýn yanýna yatýrdýlar büyük bir ihtimalle annem olmalýydý bu. Evet evet, bu kesinlikle annemdi!
Bu kadar iþkencenin ardýndan karným zil çalýyordu o kadar acýkmýþtým ki aðzýmý ikide bir açýyordum ve birden annem aðzýma yumuþacýk bir þey verdi içinden ýlýk bir þeyler geldi aðzýma tadý güzeldi büyük bir iþtahla emdim onu. Emdim, emdim,emdim ... Ta ki patlayana kadar çok güzeldi býrakmak istemiyordum ama çenem o kadar yorulmuþtu ki artýk dayanamadým ve býrakmak zorunda kaldým ondan sonrasýný hatýrlayamýyorum uyuyup kalmýþým. Gözlerimi açtýðýmda deðiþik bir yerdeydim burasý doðduðum yere hiç benzemiyordu ve orasý gibi de parlak bir yer deðildi. Sadece kendi etrafýný cýlýz bir ýþýkla aydýnlatan kokusu hiçte güzel olmayan gaz lambasý vardý burada, karanlýða alýþkýn olduðum için hiçte yadýrgamamýþtým bu ortamý. Annem ile beraber yataktaydým yine. Etrafýmýza birkaç kiþi toplanmýþ oramý buramý elleyip duruyorlardý. Daha ne olduðunu anlayamadan bir tanesi o buruþmuþ dudaklarýyla bir öpücük kondurdu suratýma .
- Maþallah,maþallah! Allah analý babalý büyütsün týpký babasý kerata!
     Baba! Evet benim birde babam vardý deðil mi yanýmda? Þimdi hatýrladým o parlak ýþýklý odada uzun boylu,ince býyýklý,geniþ omuzlu, dev gibi biri vardý bana bakýp bakýp gülen demek o benim babamdý. Ýyi ama hani benim býyýklarým,hani benim geniþ omuzlarým bu nasýl benzetme ya? Sen var ya sen haným teyze çok yalancýsýn biliyor musun?
     “Hey,durun bir dakika! Ne yapýyorsunuz açmayýn oramý yaa bir dakika durun”, demeye kalmadan açtýlar hemen altýmý. O zamana kadar anlamamýþtým ama sanýrým altýmý pisletmiþim! Ýnanýn istemeden olmuþtu elimde deðildi yemin ederim hiç farkýnda deðilim! Annem altýmý temizlemekle meþgulken etrafý dikizliyordum bende çaktýrmadan þimdilik sadece tavanýn beyaz boyasýndaki ustalýðý eleþtirebiliyordum kafamý çeviremediðim için ama olsun en kýsa zamanda her yeri inceleyebilecektim.
     Epeyce yorulmuþtum karným yine acýkmýþtý bunu onlara bildirmem gerekiyordu acaba ne yapmalýydým? Birden aklýma hastane odasý geldi. Annemin yanýnda yatarken ,annemin aðzýma verdiði o yumuþak þeyi istiyordum yine, bunun için avazým çýktýðý kadar aðlamaya baþladým. Ýþte geliyor ve geldi! Annem çok akýllý biri biliyor musunuz? Aç olduðumu anlýyor ve hemen aðzýma o yumuþak þeyi tepiyordu. Çok güzel bir þeydi bu! Demek ben aðlayýnca hep bundan içebileceðim öyle mi? Yaþasýn!...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaþanmamýþ Yýllar-Bölüm 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Suskun [Þiir]
Aþk... [Þiir]
Sevda Yaðmurlarý [Þiir]
. Dua. [Þiir]
Sen Yoksan [Þiir]
O'na Dair... [Þiir]
Mahpus [Þiir]
Yol... [Þiir]
Yalanmýþ [Þiir]
Yorumsuz [Þiir]


Birol Karakuzu kimdir?

Herkesin içinde bir þairlik,bir yazarlýk vardýr. Kimileri bunlarý ortaya çýkarýr kimileri de içinde gizli tutar. Kimileri de vardýr ki bu yönlerini ortaya çýkarmadan karþýsýndakine içindekileri anlatmak ister bir kaç cümle ile. Ýþte ben bu son kiþilerin sýnýfýndaným. Bir gün tanýþmak umuduyla . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Sonuç olarak aklýmýn aldýðý kulaðýma hoþ gelen içinde yeterli bir anlamý olan tüm yapýtlarýn yazarlarý,sanatçýlarý beni etkiler.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birol Karakuzu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.