..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlý þeylerden söz ederler. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Barýþ Ünlü




25 Mart 2009
Aþk Üzerine  
Barýþ Ünlü
Aþk ve onun bizleri türlü türlü düþürdüðü haller ve daha birçok önemli öðütler ve de bilgiler içeren sizler için bir yazý...


:AHCA:
AÞK ÜZERÝNE
Aþk nedir sizce?Sadece birisine delicesine çarpýlmak mýdýr yoksa sevdiði uðruna her þeyi yapmak mý?bence önce aþkýn olabilmesi için bir güzel kýza aþýk olmak gerekli sonrasý zaten çorap söküðü gibi gelecektir.Buna inanmak gerekli.Aþk insaný önce çarpar sonra deli divane yapýp oradan oraya savurur.Sonunda da aþkýn kölesi olur çýkar her insan.Her insan aþýk olmuþtur.
Aþkýný doyasýya yaþamak ister her insan ama hep bazý engellerle karþý karþýya gelir bu engelleri aþmak isteyerek bazý uðraþlara ve çabalara giriþir ama bu engelleri aþmak için sevdiðine olan sevgisini kullanmak yerine bambaþka uðraþlarla uðraþmayý seçiyor. Bunun için önce aþkýn ne demek olduðunu bilmeli insan sonrasýnda da aþýk olacaðý kiþiyi arayýp durur.Bu belki birkaç günde bir þansla ya da bir tesadüfle olur.Bazen de ömrü billah ararsýnýz ama hiç bulamazsýnýz bu da sizi yorar ve vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz aþktan ve onun o büyülü güzelliðinden.
Ben de her an insan gibi aþký doyasýya ve sevdiðinin yanýnda yaþamak isteyenlerdenim ve bunun için sevdiðim kiþinin benim hakkýnda düþündükleri tabii ki önemlidir ama ben önce buna önem vermem onun yerine onu sevmenin güzelliðini, tadýný, hazzýný çýkartýrým ve sonuna kadar ondan ayrýlmayacakmýþcasýna onunla bir ömür kalmak için her þeyden fedakar edip sonunda yaþayacaðým mutluluðun ne kadar güzel bir þey olduðunu anlamak isterim.
Þimdi bunlarýn hepsini bir bir geçelim.Siz aþkýnýzý ilk gördüðünüzde ne hissettiniz? Onu görünce kalbinizin ne kadar da hýzlý attýðýný duyup hissettiniz mi ya da onunla konuþmak isterken konuþamadýðýnýzýn ne kadar kötü bir þey olduðunu bilir misiniz veya güzel sözlerin aðzýnýzdan bir an neden çýkmadýðý hiç düþündünüz mü?Ýþte sorulmasý gereken sorular ve cevap verilmesi gereken sorular bunlar.Biz insanoðlu önce bunlara cevap vermeliyiz ki aþkýn yüceliðini anlamaya ancak o zaman baþlayabiliriz.Yoksa onun uðrunda boþ yere de heba olabiliriz.En iyisi siz gelin benimle birlikte aþk ne kadar büyükmüþ her þeye ne kadar kadirmiþ bir anlayalým.
Mesela aþk için onu bulmak için herkes her þeyini verir bunda bir fikir bir birliði yapabiliriz.Ama önemlisi bundan sonrasýdýr.Ýlkin sevdiðiniz güzel hisler duyduðunuz kýz sizi anlamayabilir.Sizin hislerinizin ne kadar da önemli olduðunu bilmeyebilir onun için hemencecik bu iþten vazgeçmek ne insanlýk adýna ne de aþk adýna güzel bir þeydir.
Bilakis daha cesur olup üzerine gitmeliyiz aþkýn.Hayatta öyle deðil midir?Bir an onu býraktýðýnýzda elinizden hem o hem de onun yanýnda her þey elinizden uçup gider.Eðer hiçbir þeyin elinizden uçup gitmesini istemiyorsanýz önce hayattaki önceliklerini yerine getirip onlarý hiç býrakmadan yaþamayý bilmelisiniz
Aþkta böyledir aynen hayat gibi göz açýp kapatýncaya kadar olup biten bir þeydir. Bazýlarý aþk evlenene kadardýr sonrasý yalan dolandýr der ama hiçte aþkýn ne yüce bir þey olduðunu eskiden ne kadar yüce aþklarýn ve onlarý yaþayan ne yüce kiþilerin olduðunu unuturlar.Ferhat ne için deldi daðlarý sanýrsýnýz.Mecnun ne için çöllere düþtü.Adem ile Havva’da ne için o yasak elmayý yedi sanýrsýnýz.Veya da günümüzde bazý insalarýn neden yýllarca evli kaldýðýný sanýrsýnýz hepsi aþkýn ve sonrasýnda oluþan sevgi ve saygýnýn eseridir.
Kimse aslýnda bir þeyi boþuna yapmaz.Ýnsan aþkýda boþ yere yaþamaz ve onun çabalar, uðraþýr dener dener durur en sonunda kaybedeceðini bilse bile sonuna kadar üzerine gider.Eðer gidemezse veya da gitmesini bilmezse aþkta baþarýlý olamaz kaybeder ve kaybolup yok olup gider bu hayatýn içinde.Son söyleyeceðim ise ne pahasýna olursa olsun aþký hep yaþamalýyýz ama bir kiþiyle olmalý öte türlü bir gün onunla diðer gün baþkasýyla olursa buna zaten aþk ta denmez ki.O yüzden aþkýn yüceliðini ve eskide yaþanmýþ güzel aþklara bakarak buradan kendimiz için dersler çýkarýp sevdiðimizi bu sefer bu güzelikleri bilerek sevmeliyiz ancak böyle sever ve seviliriz baþkalarý tarafýndan.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayat
Þehitlerin Gençliðe Öðüdü
Umudun ve Kolay Kolay Kaybetmemenin Sýrrý: Sabýr
Dedem'e Mektup

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yakalým Bedenlerimizi [Þiir]
Ýçinde Senin Olduðun Seviþmeler [Þiir]
Hayallerdeki Seviþmelerimiz [Þiir]
Topraða Düþen Yitik Hayatlar [Þiir]
Bir Mezar [Þiir]
Bir Sevda [Þiir]
Issýz Yürek... [Þiir]
Aç Kalbini Yüreðime Doðru Güzel Kýz [Þiir]
Deniz Gözlüm [Þiir]
Kýsa Bir Söz [Þiir]


Barýþ Ünlü kimdir?

Ben Barýþ Ünlü. 1990'dan beridir hayatla bir olup yaþayýp gidiyorum. Herkesin yazar olmasý için destek olmaya ve de kendiminde yeteri kadar hatta yeterinden daha fazlasýný yaparak sizlere ve bu siteye üye olan ya da olmayýpta bu sitede dolaþan herkese güzel þiirler, denemeler, öyküler ve de romanlar yazarak sizlere güzel þeyler yaþatmayý umuyorum. Bu yüzden buradayým ve de burada olmaya devam edeceðim. Ben sizlere ve sizin gibi okur severlere açýlýp oradan da hayalim olan yazarlýk serüvenine katýlýp büyük ve adý her daim söylenen hatýrda olan bir büyük yazar olmayý hedefliyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
ORHAN VELÝ'DEN BAÞKASI ASLA


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Barýþ Ünlü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.