..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Esmer Tual




3 Nisan 2009
Süt Köpüðümsün  
Esmer Tual
...


:AEJC:
'-Hem ben süt köpüðü gibiyimdir.
Birden sýðmam bendime birdende sakinleþirim.'
[05.01.200921:52:14]
Bir Yabancý

Aþk yanýðý iki süt sýrnaþýðý...

Kokun daðýlýyor odama. Nefesim kesiliyor. Sana susadýkca.

Dudaklarýma yayýlan süt köpüðüm. Dilimin ucunda daðýlan beyaz, meme uçlarýmda emdiðin düþ. Soluðun içime düþünce tenimden fiþkýran karanfilse kollarýnda titreyen gül, bitendi dün.

Bir süt köpüðü yol alýyorum diþ izlerinde. Dil darbelerin süt kopuðu tenimde hoyratca þakladýkca. Senin bendine sýðmayan yanýn benim ölü yaným dölleniyor bir keskin býcaðýn ucunda.

Damarlarýmda dolaþan kan deðil, Sen. Kendimden geçiyorum 'aþk' pompalandýkca yüreðime.
Azgýn, huysuz kýsrak hislerimizle seviþiyoruz. Sakinleþiyorsun sonra. Süt köpüðüm, fikrimi ele geçirip tenimde tuz tadýna ulaþýnca.

Göz kapaklarýn bana ait cesetler gibi. Aç, o güzelim gözlerini bana baktýkça tekrar tekrar dirilt beni.
Saçlarýný okþuyorum. Parmaklarýmda oynaþan yýldýzlarýný sayýyorum. Yüzünü ezberime alýr gibi belleðime kazýyorum. Kýskançlýktan olsa gerek bensiz geçen her 'sizlerin' izlerini teker teker siliyorum. Ve yeniden yüzünde sadece 'biz'...
Senin sesinde uyudukca, güz güzelliðim dönüþüyor bahara. Bir tutam gül-cük alýyorsun yüreðimden. Kulaðýma aþk üfler gibi þiirler okuyorsun. Suskun çýðlýklarýn fýsýltýya karýþýyor 'senin ne ulaþýlmaz ne yüce olduðunu' anlatýyor birer birer bana.
Seni koklamaya doyamýyorum. Seni kokladýkca bir aç çocuk doyuyor içimde. Seni tekrar tekrar koklamak istiyorum, istiyorum ki milyonlarca aç çocuk doysun içimde.
Yaþamak sancýsýný sana sarýlýnca unutuyorum. Kanatlarýn sarýyor, kök salmýþ yalnýzlýðýmýn üþüten acý yaralarýný. Sarýldýkca sarýlasým geliyor sana.
Yüreðin susmasýn. Þiirin susunca, beni aþka çaðýran melekler susuyor. Sen susuyorsun kuþ sesleri susuyor. Sen susuyorsun çocuk gülüþleri susuyor. Sen susuyorsun þarkýlar susuyor. Sen susuyorsun dünya da yaþam susuyor. Ve bil ki, sen susuyorsan ben susmalarýnda ölüyorum.
Ölüm bile 'beyaz' teninde. Ölmek için dörtnalla sana koþuyorum. Seninle ölüyoruz her kavuþmada. Ölüm bile güzelleþiyor gözümde, senin elini her tutuþumda.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayýþýðým 2
Sevgi Duvarý
Ayýþýðým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Varoluþ Sancýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zehirli Sarmaþýk [Þiir]
Alyans [Þiir]
Halil'im [Þiir]
Simitci [Þiir]
Aþkýn Masum Yüzü [Þiir]
Ýþkence Zamaný [Þiir]


Esmer Tual kimdir?

Bir Varoluþ Sancýsý. . . Acýyý tarif ederken,neden süsleme gereði duymalý ki. . . Sadece diyorum; 'Þuracýðým aðrýyor! '. . . Ve dillenmeyen bebek bile anlýyor beni. Siz hiç acýya yol alýrken makyaj yapma gereði hissettiniz mi ya da amaliyat masasýna yatarken gece kýyafeti giyindiniz mi. . . Yani bugün her zamankinden güzel olmalýyým; Babam öldü. Dediniz mi. . . Ya da bugün terkedildim. . Oh! Dünya varmýþ deyip yalnýzlýðýnýzla el sýkýþýp þeref mi kaldýrdýnýz tükenmiþliðinize. . . Yoksa siz de aðladýnýz mý ben gibi? . . . Bir insan acý çekerken, bir nefeslik yer açýlýyor dünyamda. . . Çok þükür, cigerlerim geniþledi nefes almaya baþladým! Mý dediniz. . . Söze ne hacet deðil mi, acýnýn en göz alýcý rengini giyinip yüreðimizin derinliðine süzülen gözyaþlarýmýz varken. . . Ama siz yoksunuz yanýmda. . . Dört duvara çarpýp aksiyle yüreðimi daðlayan çýðlýklarýmý asýyorum artýk daraðacýna. . . Ve aðlýyorum hükmünü kendimce yitiren acýlarýma. . . Gözyaþlarýmý hissedemediniz ya da silmek için uzanamadý elleriniz. . . Ýþte bu yüzdendir ki, sizlere 'Bir Varoluþ Sancýsý'nýn notlarýný yazýyorum. . . Size ait, zarfýna 'yaþanmýþtýr' damgasýný vurduðum, mektuplarýmý okudunuz mu? . . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Esmer Tual, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.