..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Toplumcu > Abdullah Çaðrý ELGÜN




8 Nisan 2009
Ahmet Özdemir'in Eseri  
Abdullah Çaðrý ELGÜN

:AGFB:

AHMET ÖZDEMÝR ve ESERÝ
“BÜROKRASÝ ve BÜROKRAT”
Abdullah Çaðrý ELGÜN
cagrielgun@hotmail.com
HAYATI:
Ali ve Safiye’nin birlikteliðinden olma 16 Mart 1945 GÝRESUN/ Tirebolu’da doðdu. Aþaðýortaçam nüfusuna kayýtlý olup, adý Ahmet ÖZDEMÝR’dir.
1957 yýlýnda Tirebolu, Sakarya ilkokulundan;1960 yýlýnda Tirebolu ortaokulundan mezun oldu.
30 Temmuz 1963 yýlýnda Giresun Defterdarlýðýnda Stajyer olarak kamu görevine baþladý. Daha sonra Ordu Defterdarlýðýndan Stajyer memur olarak çalýþmakta iken, Manisa Er Eðitim Tugayý’na geçerek, bulunduðu yerde Piyade Er Onbaþý ve yazýcý olarak askerlik görevini yerine getirdi.
Askerlik dönüþünde, Giresun Defterdarlýðý Vergi Dairesinde vergi memuru olarak çalýþmaya baþladý. Ayný yýl imtihana girerek ve ayný zamanda aylýk, Temel Teknik Meslekî Eðitim Semineri görerek ve bunun bir aylýk süresini Hesap Uzmaný Kurulu, Ankara Grup Baþkanlýðýnda defter ve belge incelemesi yaparak, Defterdarlýk Vergi Kontrol Memuru oldu.
1972 Trabzon, 1975 Ankara’da görevler yaptý. Ankara’daki memuriyeti sýrasýnda Ankara Ýktisadî Ticarî Ýlimler Akademisinin(AÝTÝA) Muhasebe Yüksek Okulu Ýþletme ve Muhasebe Bölümü, Gece Eðitiminde Ön lisans okuyarak bitirdi.
1974-1978 yýllarý arasýnda lisans eðitimini tamamladý. Daha sonra Maliye Bakanlýðý Gelirler Genel Müdürlüðü Merkez Teþkilatýnda geçici görevli Genel Müdürlük Müþaviri ve Þube Müdürü Kadrosunda çalýþmakta iken Trabzon Bölge Vergiler Muvazzaf Ýtiraz Komisyonu Baþkaný olarak tayin edildi. Buradan Bað-Kur Genel Müdürlüðüne naklen geçerek Genel Müdürlük Müþaviri, Mali Ýþler ve Muhasebe Daire Baþkaný olarak hizmet verdi. Buradan tekrar Gelirler Genel Müdürlüðüne döndü. Þube Müdürü, Grup Baþkaný ve bu kadronun kaldýrýlmasýyla yeniden Þube Müdürü olarak görev yaptý.
Daha sonra kýsa süreli olarak Almanya/Bon/Nürünberg’te Türk Vatandaþlarýmýzýn Emlâk Vergisi Beyannamelerinin doldurulmasýna yardýmcý olmak maksadý ile görevlendirildi. Hizmetiçi Eðitimlerinin bazýlarýnda konuþmacý oldu.
Maliye Bakanlýðý Maliye Ön Lisans Yüksek Okulunda Öðretim Görevlisi oldu(Gazi Üniversitesine devredilmeden önce)
Bir müddet Futbol Hakemliði yaptý.
23 Aralýk 1993 Sayýþtay Savcý Yardýmcýlýðý görevini ifa etmekte iken yaþ haddini beklemeden ve kendi isteðiyle 16 Mart 2007 Cuma günü emekliye ayrýlmýþtýr.
Maliye ve Sigorta Yorumlarý Dergisi, Maliye Postasý, Ýller ve Belediyeler, Maliye Dergisi, Sayýþtay Dergisi, Ülkü Ocaðý, Ocak, Tercüman, Milliyet, Giresun Haber, Yeni Düþünce, ...vb dergi ve gazetelerde yazýlarý yayýmlanmaktadýr. ASMMM Odasý, ÝLESAM, Türkiye Futbol Hakemliði, Baþkent Akademiler Dernekleri, 1980 Öncesi ÜMÝT-BÝR derneklerinin üyesi bulunmaktadýr.
Evli olup, 1967 Erkan, 1973 Özlem adýnda iki çocuðu bulunmaktadýr.

Yazar 1981-1994 yýllarý arasýnda çýkan çeþitli gazete ve dergilerde yazdýðý yazýlarý BÜROKRASÝ ve BÜROKRAT baþlýðý altýnda birleþtirerek kitap haline getiriyor.
Bu eserde kýrkýncý sýrada yer alan bir makalenin baþlýðýný bu kitabýna ad olarak vermiþtir. Yazarýn kendi anlattýðýna göre bu kitaba bu ismin seçilmiþ olmasýna sebep veren bu BÜROKRASÝ ve BÜROKRAT isimli yazýnýn okuyucu kitlesi tarafýndan hem etki hem de tepki gösterilmesine vesile olmasýndan ileri gelmektedir.
Yazar: “Okuyucucularýn ele alýnan konularý yazýldýðý tarih itibariyle deðerlendirmelerinde isabet olacaðý tabiidir. O günden bu zamana, hadiselerin geliþme seyri, deðiþen veya deðiþmeyen taraflarýyla hayata geçirilemeyen hususlar kendiliðinden ortaya çýkacaktýr. Bununla beraber, ele alýnan mevzulardan bazýlarýnýn ise siyasî iktidarlarýn veya partilerin programlarýna, icraatlarýna girdiði de görülecektir. Devlet Personel Rejimi ve özel meslek yasaklýlarýn gibi etkenlerle, fikir ve görüþlerimizin tamamýný kamuoyuna sunma imkanýndan mahrum olduðumuz açýktýr. Buna raðmen, belli sýnýrlar içinde olsa dahi bir kýsým durumlarý, yazýldýðý tarih itibariyle ilgilenenlere ve þimdi de sizlere sunabilmek ender hissedilen mutluluklardandýr.
Sözü edilen makalelerimi: Türk Devleti ve Türk Milleti ülküsü uðruna þehit olanlarla, malûl ve gazilerimizin ve yine bu yönde faaliyet içinde bulunanlarýn hatýralarý için derleme yoluna gittim.
Bu arada 6 .42 ve 43 sýra numaralý makalelerim yayýnlatýlamamakla beraber, dipnotunda yazýldýðý tarih gösterilerek konuya iliþkin görüþlerimizin yeniden istifadeye sunulmasý bakýmýndan, derlememize dahil edilmediðini belirtmek isterim.
Bu eserin kitap olarak yayýnlanmasýna imkân saðlayan kardeþim ve gönül dostum Fahrettin KOÇYÝÐÝT’te teþekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Aðustos 1996” diyerek takdimini sonlandýrýyor.
158 sayfa olan kitap, toplam kýrk dört makaleden oluþuyor ve kitaptaki makalelerin baþlýklarý þu þekilde yer almýþtýr:
Bað-Kur Kanunundaki Deðiþiklikler, Bað-Kur Kanununda Yapýlmak Ýstenen Deðiþiklikler, Okuma Yazma Seferberliði ve Gece Eðitimi, Ýdare Mahkemelerinde Temsil Yetkisi, Kamu Yönetiminde Ýþ Akýmý ve Koordinasyonu, Hayat Standartlarý Esasý ve Bað-Kur Pirimleri, Mal Olarak Yapýlan Ödemeler Vergi Ýadesine Tabi Deðildir. Üretim Seferberliði, Hizmet Seferberliði, Geleceðimiz, Serbest Ýdare Avukatlýðý Kurulmalýdýr. Dil Meselesi, Mümtaz SALER’in Ardýndan, Meslekî ve Teknik Eðitim, Enflasyon Musibeti, Gördüklerimiz, Nüfus Artýþý ve Ýslâmiyet, Sýra ve Saygý Esasý, Yüksek Faiz Politikasý ve Ucuzluk, Emeklilik Yaþ Haddi, Turizm Faaliyeti, Katma Deðer Vergisi, Big Projesi ve Ýstihdam., Millî Ýktisat Sistemi, Tirebolu Kalesinin Restorasyonu, Millî Devlet Güçlü Ýktidar, Devletimize Niçin Vergi Verilmezmiþ, Yeminli Mali Müþavirlik, Sosyal Güvenlikte Tatminsizlikler, Ýþsizliðin Önlenmesi Hýzlandýrýlmalýdýr, El Deðiþtiren Emlâk Vergisi, Sosyal Huzur, Beklediklerimiz, Zirai Vergilendirme, Özel Meslek Yasaklarý, Noterlik Görevi Yüksek Ticaretlilere de Verilmelidir,Köylerin Toplulaþtýrýlmasý, Yýlbaþý mý?,Sýra Ücretlilerin Ýktisadî Güçlerinin Artýrýlmasýnda mý?, Bürokrasi ve Bürokrat, Kamu Lojman Uygulamasý,Bað-Kur Sigortalýlarý ve Gecikme Zammý, Kabiliyetlerin Teþviki, Temsil, Aðýrlama ve Tören Giderleri.”

Kitaba Eleþtiri:
Kitap, bizi bilmediðimiz ve merak uyandýran konularda aydýnlatýyor. Hatta diyebiliriz ki bazý konularda nelerin olmasý nelerin olmamasý gerektiði konusunda da ileriye dönük olarak bizi bilgilendirirken, önümüzü aydýnlatmak, geleceðimize ufuk açmaktadýr.
Kitapta geçen baþlýklar ve konulardaki çözüm önerileri, zengin bilgi birikimi sayesinde, Türk halkýný idare etmeye talip olmuþ olanlarla, bu milleti idare edenlerin kendi halkýný ve özelliklerini tanýmadýðý ortaya çýkmaktadýr. Meydana gelen aksaklýklardan, Türk halký ile halký yönetmeye talip olanlarla bunlarýn iþbaþýna getirdiði bürokratlar; hükümet ve Türk halký arasýnda bir iletiþim bozukluðunun olduðu anlaþýlmaktadýr. Bu sebeple hastalýklý bir vucudun iyileþmesi için verilen ilaçlarýn teste tabi tutulmadan vucuda enjekte edilen penesilin gibi hastada ölümcül allerjilere yol açtýðý görülmektedir. Hükümetler ve bunlarýn iktidara taþýndýklarýnda getirdikleri bürokratlarýn ve aydýnlarýn, problemleri TAM ve YERÝNDE TEÞHÝS EDEMEDÝKLERÝ ve dahi ÇÖZÜM ÖNERÝLERÝ SUNAMADIKLARINI TESBÝT ETMÝÞTÝR. Ayrýca ülkesine ve milletine yabancýlaþmýþ aydýnlar, yabancý ülkelerin ülkelerinde baþardýklarý problemleri bu naciz millete aynen getirip kabul ettirebileceklerin zannetmiþlerdir.
Seçilenlerle halk arasýnda iletiþim bozukluðu, aydýn ve halk yabancýlaþmasý açýk bir þekilde ortaya çýkmaktadýr. Halkýn problemlerine çözüm diye sunulanlarýn halkýn yarasýný daha da derinleþtirdiði, ve problemin çözümsüz bir hal aldýðý da anlaþýlmaktadýr. Kendi halkýný tanýmayan bürokratlarla yol alýnamayacaðýný devlet adamlarýnýn ve bir makama getirilecek kiþilerde ne tür özelliklerin olmasý gerektiði tesbit edilmeden ve yetiþtirilmeden; amca dayý, akraba ve siyaset bileþenleri ile atandýðý, geldiði, adamýna göre uygun iþler ve yerler bulunduðu tespit edilmiþ. Bu makamlarda gerekli olan bilgi, beceri, pratik zeka ve inisiyatif kullanma gibi maharetler ve donanýmlardan uzak olarak getirilmiþ olduðu tespit ediliyor. Böyle olunca da icranýn baþýnda, icracý olarak yaptýklarý büyük hatalar ve aksaklýklardan bu necip milletin evlatlarýna yapýlan eziyet ve sýkýntýlar ve devlete ve bunu her türdeki riskini sýrtlamýþ Türk halkýna telafisi mümkün olmayacak derecede verilen zararlar açýk ve net bir þekilde ortaya çýkmaktadýr.

Bu durum bir halk için icranýn baþý için bürokrat için ve bu milleti, ülkeyi seven her vatandaþ için açýk bir uyarýdýr... Felâket geliyorum demez; geldim der. Bu ülke büyük zararlar görür. Sayýn ÖZDEMÝR, bu konulara el atarak makaleleriyle meselelere açýklýk getiriyor. Konunun nasýl olmasý gerektiði üzerinde duruyor. Halký bu konuda bilgilendiriyor. Ýcranýn baþýnda bulunanlara, kanun adamlarýna, adaleti temsil edenlere, halkýna yabancýlaþmýþ içinden çýktýðý vatandaþý küçük ve deðersiz gören bürokrat ve bir türlü aþýlamayan bürokrasiye dikkat çekerek uyarýyor. Bu ve bunlar gibi, içinden çýktýðý halký küçük görerek küçümseyen, halkýna yabancýlaþmýþ aydýnlarý, devletin vatandaþa olan güvensizliðini, vatandaþýn devlete olan küskünlüðüne dikkat çekerek ikaz ediyor. Uzak hedefleri ve ufkun karanlýk bulutlarýný iþaret ediyor.

Bu kitabýn ismi, kitabýn içinden seçilen bir makaleden alýnmýþ olsa bile ihtiva ettiði konularý tam olarak yansýtmamaktadýr. Bu isim sadece kitaptaki bir makalenin ismidir. Bu sebeple kitabýn ismi “Seçme Makaleler, Makalelerden Seçilenler, Makaleler, ÖZDEMÝR’in Düþüncelerinden Yansýyanlar, ÖZDEMÝR ve Fikir Sepeti, Ahmet ÖZDEMÝR’in Kaleminden Damlayanlar, Ahmet ÖZDEMÝR’ÝN Makaleleri”, ...vb daha bir çok isim verilebilecekken sadece bir makalenin isminin kitaba isim olarak alýnmýþ olmasý, kitabýn içeriði konusunda okuyucuyu yanýltmaktadýr.
Bu yazýyý yazan eleþtirmen, kitabý dýþarýdan gördüðünde bürokrasi ve bürokrat konusunun tam detaylarýyla açýlýmý bürokrasinin ne tarz iþleyeceði, bürokratlarýn nasýl olmasý gerektiði, konusunda bir deneyimli bürokratýn: “Bürokrasi ve bürokrat nasýl olmalýdýr.?” konusun açýklýða kavuþturduðunu düþünmüþtür. Bu kitabý almakla devlet içerisinde yürütülen bürokrasinin, aksayan ve týkanan yanlarýný; ve çözüm önerilerini bulacaðýný; bürokrat kimdir, kim deðildir? Devletin bir bürokratýnýn nasýl olmasý, nasýl ve ne þekilde yetiþtirilmesi gerektiði, bürokratta olmamasý gereken eksikliklerin ve olmasý gerekli özelliklerin neler olacaðý konusunda, aydýnlatýlacaðýný zannetmiþtir; fakat baþlýðýn konusuyla ilgili sadece bir makale bulabilmiþtir.

Sayýn ÖZDEMÝR’in çeþitli konularda daha önceden gazete ve dergilerde yayýmlanmýþ ilginç makaleleriyle karþýlaþarak bilgilenmiþ; ancak hüsrana uðramýþtýr. Sayýn ÖZDEMÝR’in engin tecrübe ve deneyimini bu konuda da sergileyerek beklediðimiz ve kitaba adýný veren konuda da bir kitap yazmasýný bekler bu yolda kendisine baþarýlar dileriz. Böyle bir bürokrat ve kalem üstadýnýn kendi isteðiyle veya istemeyerek, emekli edilerek, devletin böyle bir bürokrattan yoksun býrakýlmasý ise büyük ve acý bir kayýp olarak tarihe geçecektir.
Yaþarken millet evlâtlarýný deðerlendiremeyen acemi yöneticilerin, böylesine bilgi yüklü donanýmlý devlet adamlarýný görmemezlikten gelerek, öldükten sonra büyük kalabalýklar halinde cenazelerine gidilerek ahlayýp ohlanmasý ve tantanalý çelenklerle taziyede bulunulmasý, ne devlete ne de vefat edene bir deðer katmaz... “YAÞAYANA VERÝLEN BÝR TEK GÜL, ÖLÜYE VERÝLÝN TANTANALI ÇELENKLERDEN ÇOK DAHA KIYMETLÝDÝR.”

YAZARIN BASILMIÞ ESERLERÝ:
1)     Götürü Gelirler Vergisi Mükellefiyeti
2)     Sporumuza Bakýþ(Makalelerinden Derlemeler)
3)     Bürokrasi ve Bürokrat (Makalelerinden Derlemeler)


KAYNAKLAR:
1)     Bürokrasi ve Bürokrat (Makalelerinden Derlemeler) Aðustos, 1996 Ankara, Alkan Matbaasý, Tel: 0312 425 95 71
2)     Sporumuza Bakýþ(Makalelerinden Derlemeler)
3)     Götürü Gelirler Vergisi Mükellefiyeti







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An - Der 2007 Þiir Antoloji Kitabý Hakkýnda
Ali Rýza Navruz, Öksüz Uykular Býraktým Yataðýma
Duran Tamer'in Hayatý ve Þiirleri
Ulviye Savtur'un Hayatý ve Eserleri
Abdullah Satoðlu'nun Kitabý
Afet Kýrat'ýn Þiirleri Hakkýnda
Lütfü Develi (Lutuf Veli) 'Nin Eserleri Üzerine
Vatan Aþký
Âþýk Sezinî Ali Baþ'ýn Þiir Kitabý
Muhammet Ali Ecevit ve "Gülistan" Þiir Kitabý Üzerine

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ankara Sevdam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlyas Ali Daþtan, Hayata Can Suyu (Abdullah Çaðrý Elgün [Öykü]
Geleceðin Türkiyesi [Eleþtiri]
Kerim Özbekler Hakkýnda [Ýnceleme]
Þafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkýnda Yazdýðý "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabý Hakkýnda Birkaç Söz Abdullah Ça Ðrý Elgün [Ýnceleme]
Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 37. Yýlý Kutlu Olsun [Ýnceleme]
Ýsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazýlan Þiirler" [Ýnceleme]
Songül Dündar'ýn Hikâye Kitabý "Þoför Aða" [Ýnceleme]
Topyekün Eðitim [Ýnceleme]


Abdullah Çaðrý ELGÜN kimdir?

Abdullah (Çaðrý) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BÝLGÝLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk Ýlkokulu, Fevziçakmak Ortaokulu, Kayseri Lisesini bitirdi. Ankara Gazi Eðitim Fakültesi'nde LÝSANS, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülerinde Türk Dili ve Türk Dilleri üzerine MASTER yaptý. Ýlk Yaz Dergisi, Gevher Nesibe Dergisi ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Türk Ocaðý Dergisinin Kurucularýndan ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Gevher Nesibe Dergisi ve Türk Ocaðý Dergilerinin Genel Yayýn Yönetmenliðini yaptý. Erciyes, Gülpýnar, Hakses, Doðuþ Edebiyat, Küçük Dergi, Çýnar, Töre, Kayseri Ýl Yýllýðý, Kayseri’de Saðlýk, Yeþilay, Laçin, Geçit, Çemen, Yeniden Diriliþ, Kayseri Kültür Ocaðý, Türk Ocaðý, Aydýnlar Ocaðý, Türk Yurdu, Türk Edebiyatý, Türk Dünyasý Tarih, Artý Eðitim, Anasam, Orkun, Kurultay, Gökkubbe, Ýlesam Haber, gibi çeþitli gazete ve dergilerde eserleri ve hakkýnda yazýlar yayýnlandý. Kayseri Hakimiyet, Kayseri Haber, Kayseri Anadolu Haber Gazetelerinde uzun yýllar köþe yazarlýðý yaptý. Kayseri Özvatan Haber Bülteni, Saðlýk Sen Haber Bülteni, Kayseri Devlet Hastanesi Haber Bülteni, Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Haber Bülteni, gazete, dergi ve haber bültenlerinde yazýlar yazdý. Kayseri Halk Aþýklarý Gününü organize etti. Elif Televizyonunda Salý ve Perþembe günleri, Baþak Televizyonunda Salý ve Pazar Akþamlarý dört yýl boyunca þiir, edebiyat ve aktüel konularda, Erciyes Televizyonunda Üniversitenin akademik personeli ve konusunda uzman olarak tanýnmýþ kiþilerle kültür üzerine sohbet programlarýný yaptý ve yönetti. DENEYÝMLERÝ ve GÖREV YAPTIÐI YERLER: GAZÝ ÜNÝVERSÝTESÝ ve ERCÝYES ÜNÝVERSÝTESÝ SOSYAL BÝLÝMLER ENSTÝTÜLERÝNDE ayný anda MASTER YAPTI; Bildiði Yabancý Diller : ÝNGÝLÝZCE, RUSÇA, TÜRK ÞÝVELERÝ (Kazakça, Kýrgýzca, Özbekçe, Azerice) bilen ELGÜN; Ankara, Saðlýk Bakanlýðý, Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünde ÖÐRENCÝ ÝÞLERÝ ile DEÐERLENDÝRME ÞUBESÝ MEMURLUÐU, Ankara, Keçiören Çevre Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Tayin ve Atamalarý DEÐERLENDÝRME MEMURLUÐU, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Genel Ýdare Þefliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Yardýmcýlýðý, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Vekilliði, Kazakistan, Abay Devlet Üniversitesi'nde DOÐU DÝLLERÝ DOÇENTLÝÐÝ, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Türk Dili Dersleri Hocalýðý, KAYSERÝ, SAÐLIK EÐÝTÝM ENSTÝTÜSÜ'nde TÜRK DÝLÝ DERSLERÝ HOCALIÐI, Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜR YARDIMCILIÐI Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜRLÜÐÜ Kayseri, Kocasinan Grup Baþkanlýðý Ayniyat Saymanlýðý, yaptý. Halen Ankara’da Saðlýk Bakanlýðýnýn, EÐÝTÝM UZMANI olarak görevini sürdürmektedir. SOSYAL HAYATI: Kayseri’de Elif TV. Baþak TV. Erciyes TV’lerinde Tarihten Günümüze Türk Þiiri, Genel Kültür, Sohbet Programlarý Yaptý Öðretim Üyeleri ve Aydýn Kesim ve konunun uzmanlarý ile GRUP SOHBETLERÝ ile AÇIK OTURUMLARI yönetti. ERCÝYES TV’de 26 BÖLÜMLÜK “ATA YURDUNDA GEZÝNTÝ” belgeseli yayýnlandý. SHOW TV’DE EÞEKLÝ KÜTÜPHANE FÝLMÝ yayýnlandý. Bir çok programlarý yöneten ve sunuculuðunu gerçekleþtiren ELGÜN, Cumhurbaþkaný Süleyman DEMÝREL, Baþbakan Mesut YILMAZ ve hanýmlarýnýn açýlýþ konuþmalarýnda da sunuculuk yaptý. Kayseri Hakimiyet Gazetesinde “ Gesi Belgeseli ” ve “Belgelerle Ermeni Günlüðü” adý ile fotoðraflý belgesel yayýnladý. Ayný gazetede “Ufuklarýn Ötesi” adý ile köþe yazarlýðý yaptý. Kazakistan, Kýrgýzistan, Özbekistan, Yakutistan Türk Cumhuriyetleri ile ilgili yirmi altý (26) bölümlük “Ata Yurdunda Gezinti” adlý Televizyon Filmi yayýnladý. Erciyes Üniversitesi Sabancý Kültür Sitesi’nde “Fotoðraflarla Türk Dünyasýndan Görüntüler” adý ile bir Fotoðraf Sergisi düzenledi. Kazakistan Almatý Televizyonunda “Türkiye’deki Cirit Oyunlarý” konulu bir konuþma yaptý. Kazakistan’ýn Taldýkargon þehrinde, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesi ile “20. yy Klasik Türk Edebiyatçýlarý” konulu yirmi sayfalýk bir Teblið sundu. (Abay Devlet Üniversitesi Tarafýndan Rusça olarak yayýnlandý. ) 1 Nisan Dünya Þiir Günü Koordinatörlüðü, Erciyes Üniversitesi Nisan Kültür ve Sanat Haftasý Þiir Koordinatörlüðü yaptý. FAALÝYETTE BULUNDUÐU DERNEK ve KURULUÞLAR: 1) Kayseri Ju Do Spor Kulübü(Yönetim Kurulu; 2) Kayseri Hilâl Ay Kung Fu Spor Kulübü(Yönetim Kurulu Üyesi), 3) Kayseri Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý, 4) Kayseri Kültür ve Turizm Derneði(KTKD), 5) Kayseri, Akkýþla ve Yöresi Türkmenler Derneði, 6) Ankara, Gazi Eðitimliler Vakfý (GEMVAK), 7) Yörük Türkmenleri Vakfý (YÖRTÜRK), 8) Ankara Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði Genel Merkezi, 9) Türkiye Makedon Dostluk Derneði Genel Merkezi, 10) Aydýnlar Ocaðý(Baþkan Yardýmcýsý), 11) Türk Ocaklarý(Yönetim Kurulu Üyesi, Baþkan Adayý), 12) Ankara Mekadonya Türk Dostluk Derneði(Üyesi) 13) Ankara Türkiye Yazarlar Birliði Genel Merkezi(Yönetim Kurulu),(TYB), 14) Ankara, Saðlýk Sen Genel Merkezi (Üye) 15)Ankara Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði Genel Merkezi(ÝLESAM) … vb dernek kuruluþ ve vakýflarda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. ÝLGÝ ALANLARI: Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde görev yaptýðý sýrada hazýrladýðý yirmi altý bölümlük "ATAYURDUNDA GEZÝNTÝ" adlý Televizyon Dizisi ERCÝYES TV’de beþ ay süreyle yayýnlandý. Uzun yýllardýr, KUNG-FU(SÝYAH KUÞUK I. GIP), JUDO(SÝYAH KUÞUK) ve TEAK WAN DO (II. GIP) Uzakdoðu sporlarý yaptý. 1982 yýlýndan 1986 yýlýna kadar KAYSERÝ Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüðü Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý görevi sýrasýnda, Bölge Ajanlýðý Bütçesini düzenledi. SPOR OKULLARINI ve SPOR müsabakalarýný KOORDÝNE ETTÝ. KAYSERÝ’deki TÜM UZAKDOÐU SPOR OKULARINDAKÝ öðrencilerin baþarý belgeleri ve diplomalarýný düzenleyip imza attý. Kayseri/Develi’de, bütün Develi halkýnýn katýldýðý, ERMENÝLER ve TEHCÝR OLAYI konulu bir konferans tertipledi. Develi’de, “Göcekler Göðerince” “Bir Ölüm Trafik”, “Çanakkale Geçilmez” adlý piyesleri, Kayseri’den ordu komutanlarýnýn da katýldýðý büyük bir davette sergiledi. Kayseri Valiliði ve Ýl Saðlýk Müdürlüðünün iþbirliði ile düzenlenen 21 Mart 2000 Nevruz Kutlamalarýný yönetti ve sunuculuðunu yaptý. . ALDIÐI ÖDÜLLER: 1) 1982 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ EÐÝTÝM METODOLOJÝSÝ ve TEKNOLOJÝSÝ” BAÞARI BELGESÝ; 2) 1984 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ REHBERLÝK ve DANIÞMANLIK” BAÞARI BELGESÝ; 3) 1984 Yýlý TC. Gençlik ve Spor Bakanlýðý Beden Terbiyesi Genel Müdürlüðü Kayseri Bölge Baþkanlýðý Cumhuriyetimizin 60. Yýlý münasebetiyle ÜSTÜN HÝZMET ve ÞÜKRAN BELGESÝ; 4) 1991 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI HÝZMET ÝÇÝ EÐÝTÝMÝ ” BAÞARI BELGESÝ; 5) 1994 Yýlý Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisinin 200. sayýya ulaþmasýnýn anýsýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 6) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi REKTÖRLÜÐÜ DOÐU DÝLLERÝ BÖLÜMÜ, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 7) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi TARÝH FAKÜLTESÝ DEKANLIÐI, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 8) 1995 Yýlý Bizim Gençlik Aylýk Kültür ve Sanat Dergisinin düzenlediði “ÞAÝRLER ANTOLOJÝSÝ” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 9) 1999-2000 Öðretim Yýlýnda“CUMHURÝYETÝN 75. YILI” Çerçevesinde düzenlenen Öðretmenler arasýnda yapýlan Makale Yarýþmasýnda “ATATÜRK ÇAÐDAÞ EÐÝTÝM ve ÖÐRETMEN” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ; 10) 2000 Anadolu Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði (ANASAM) “KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ”, TAKDÝR BELGESÝ; 11) 2000 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “1. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 12) 2000-2001 Yýllarýnda “OSMANLI DEVLETÝNÝN KURULUÞU’NUN 700. YILI” çerçevesinde düzenlenen makâle yarýþmasýnda “OSMANLI ve VELÝAHT TÜRKÝYE” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ ve Türkiye Genelinde MANSÝYON ve PARA ÖDÜLLERÝ; 13) 2001 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “2. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 14) 2001 Yýlý, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediði “ 2. KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 15) 2002 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “9. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 16) 2002 Yýlý “ERCÝYES AYLIK FÝKÝR VE SANAT DERGÝSÝNÝN 300. SAYIYA ULAÞMASINI SAÐLAYAN YAZARLARINA” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 17) 2005 Yýlý “Kayseri Turizm ve Kültür Derneði”, “Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisi”, “Çemen Þiir Dergisi”, “Yeniden Diriliþ Kültür Dergisi” Yönetim Kurulu Baþkanlýðýnýn “AHMET’ÝN AKKIÞLASI” kitabýnýn çýkýþýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 18) 2007 Yýlý Mustafa Kemal Ýlköðretim Okulu’nun düzenlediði ÞÝÝR DÝNLETÝSÝ’ne katkýlarý için TEÞEKKÜR BELGESÝ; 19) 2007 Yýlý, Türkiye Yazarlar Birliði Kayseri Þubesinin düzenlediði Kültür Sanat Ödülleri çerçevesinde “2007 YILI KAYSERÝ KÜLTÜRÜNE HÝZMET ÖDÜLÜ” ; 20) 2008 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “3. Dünya Þiir Günü” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 21) 2008 Nisan 28 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði” desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 22) 2009 Mart 14, “Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý ile Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði ve Sakarya Gönüllü Eðitimciler Derneði ” tarafýndan düzenlenen “SAKARYA ÞAÝRLER BULUÞMASI” na katkýlarý dolayýsý ile verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 23) 2009 Nisan 27 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “II. Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 24) 2009 Temmuz 13, “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ”,’nýn “ÜSTÜN HÝZMET ÖDÜLÜ” nü, (TYB) Türkye Yazarlar Birliði Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný sn. Köksal TOPTAN’ýn elinden ; plaket ve ödülleri almýþtýr. ÇEKTÝÐÝ DÝZÝ FÝLÝMLER: 1) Ata Yurdunda Gezinti (Yirmi Altý Bölüm) Erciyes TV. de Yayýnlandý. 2) Eþekli Kütüphane (Dokuz Bölüm) Show TV. Gösterimi Yapýldý. YAYINLANMIÞ ESERLERÝ: 1)ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Düþten Öteye”, (Þiir, Aslýmlar Matbaasý, Ankara 1983); 2) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Edebiyatýnda Söz Sanatlarý, Ýmlâ ve Noktalama”(Servet Yayýn Daðýtým, Ýstanbul 1988); 3) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Kültür Ýstilâsý”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1990); 4) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Ýlk Kýble”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1991); 5) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Þiirlerle Hemþire”, (Bizim Ofset, Kültür Basýn Yayýn Birliði Yayýnlarý, Ankara 1991); 6) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Mehmet Âkif”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1992); 7))ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Dili” (Geçit Yayýnlarý, Kayseri 1999); 8) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Edebî Sanatlar”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2000); 9) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Duran Karakuþ’un Þiirleri”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 10) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Türk Dili”,( (Geniþletilmiþ Ýkinci Baský) Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 11) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Gesi Belgeseli”, (Akýn Günlük, Kayseri 2001); 12) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Çanakkale (Piyes)”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 13) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Belgelerle Ermeni Günlüðü”, (Araþtýrma), (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 14) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Kazak Þairleri Antolojisi”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 15) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý I”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 16) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý II”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 17) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Türk Dilini Öðrenmenin Metodlarý”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2003); 18) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Akkýþla Yöresi ve Aðýzlarý”,(Büyükþehir Belediyesi Kültür Müdürlüðü, Kayseri 2005); 19) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Eþekli Kütüphane” (Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005); 20) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Ahmet’in Akkýþla’sý”(Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005) adlý eserleri bulunmaktadýr. ESERLERÝNÝ YAYIMLANDIÐI ve ÜYESÝ OLDUÐU ÝNTERNET SÝTELERÝ: 1)http://kitap. antoloji. com/kisi. asp?CAS=116889 2)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?CAS=116889&SID=820626336162 3)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?P=2&SER=&CAT=&CAS=116889&PUB=&liste=&SID=517183642810&ara=&yer= 4)http://www. antoloji. com/siir/sair/sair. asp?sair=56366 5)http://www. ideefixe. com/kitap/urun_liste. asp?kid=11707 6)http://bozok. org/modules. php?name=News&file=article&sid=3884 7)http://www. tumkitaplar. com/kitap/index. pl?yazar2=31546 8)http://www. hikayeler. net/arama-sonuclari. asp?cx=partner-pub-9067201929723412%3Agu73my-qrwo&cof=FORID%3A10&ie=ISO88599&q=Abdullah+%C7a%F0r%FD+ELG%DCN&sa=Ara#902 9) http://www. asilkan. org/ (On iki dilde yayýnlanan bir site) 10) Zemge Yayýnlarý 5 24. 07. 2008 Aktif 11) Yüreðimizden damlayanlar. . . 42 24. 07. 2008 Aktif 12) Yýldýzlar Salonu 186 31. 07. 2008 Aktif 13) Yetkili Þairler 4563 26. 05. 2008 Aktif 14) -TÜRK SANAT MÜZÝÐÝ Tutkunlarý- 256 24. 07. 2008 Aktif 15) Türk Edebiyatý 67 03. 06. 2008 Aktif 16) TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI SEVGÝSÝ 2 01. 06. 2008 Aktif 17) 'Trabzon Þiir Grubu' 29 24. 07. 2008 Aktif 18) Þiirleri Ayarlama Enstitüsü 15 24. 07. 2008 Aktif 19) Þiiri Sevenler 12 24. 07. 2008 Aktif 20) Þiir Gurubu 211 24. 07. 2008 Aktif 21) Þair Sofrasý 173 24. 07. 2008 Aktif 22) Sakaryanýn Genç Kalemleri 11 24. 07. 2008 Aktif 23) Medcezir 4 24. 07. 2008 Aktif 24) Maviye Aþýklar 28 05. 06. 2008 25) Mavibulvar Boydanboya 478 24. 07. 2008 Aktif 26) Mavi Güller 16 24. 07. 2008 Aktif 27) KAYSERÝLÝ ÞAÝR ve YAZARLAR 3 03. 06. 2008 Aktif 28) Ýzmir Þairleri 185 24. 07. 2008 Aktif 29) iSTANBUL SEVDALILARI 4 24. 07. 2008 Aktif 30) HARMAN Þiir ve Edebiyat Dergisi 21 24. 07. 2008 Aktif 31) HAK ve HAKÝKAT'E GÖNÜL VERENLER. . 7 24. 07. 2008 Aktif 32) Güneþ Topla Benim için 146 24. 07. 2008 Aktif 33) Gülümsemek Bir Sihirdir 205 30. 07. 2008 Aktif 34) Felsefe ve Düsünce Tarihi 25 24. 07. 2008 Aktif 35) Es Radyo Siir Gurubu 15 24. 07. 2008 Aktif 36) Elazýða Ses Ol 129 24. 07. 2008 Aktif 37) EKÝN. Doðan Deniz 39 24. 07. 2008 Aktif 38) Ege de Þiir Molasý 124 24. 07. 2008 Aktif 39) Edep Dairesi Ýçinde Ýnsana Dair Herþey 174 24. 07. 2008 Aktif 40) Divan Edebiyatý 29 24. 07. 2008 Aktif 41) Dipsiz Kumbara 23 24. 07. 2008 Aktif 42) DiKeNSiZ GüLLeR 364 24. 07. 2008 Aktif 43) Bursa 123 03. 06. 2008 Aktif 44) Baþkent Genç Sanat Edebiyat 45) Bal ve Gül Edebiyat Sofrasý 22 24. 07. 2008 Aktif 46) Aziz Türkçemiz 16 24. 07. 2008 Aktif 47) Azerbaycan Türklerinin Edebiyyatý 62 24. 07. 2008 Aktif 48) Aydýnlý Þairler ve Þiir Dostlarý 58 24. 07. 2008 Aktif 49) Ay Karanlýk Þiir Grubu 546 24. 07. 2008 Aktif 50) Aþka Sevdalýlar 380 31. 07. 2008 Aktif 51) Ankaralý Þairler ve Edebiyatçýlar 245 03. 06. 2008 Aktif 52) ANKARA RÜZGARI YÖNETÝM GRuBU 53) Ankara RÜZGARI 248 24. 07. 2008 Aktif 54) Ankara Dusler Sokagý SakýnlerÝ 2 24. 07. 2008 Aktif 55) ankarA alT kültüR - tutunamayanlaR 3 24. 07. 2008 Aktif 56) Anka Kültür ve Edebiyat Grubu 4 24. 07. 2008 Aktif 57) Anilarda Yasarken 43 24. 07. 2008 Aktif 58) 'Anahtarcýyým,Çilingirim 2 24. 07. 2008 Aktif 59) Anadolu Aþýklarý 78 24. 07. 2008 Aktif 60) Amatör Yazarlar Kulübü 5 24. 07. 2008 Aktif 61) 'Altýncý Þehir' 4 24. 07. 2008 Aktif 62) Alperen Ocaklarý 13 24. 07. 2008 Aktif 63) Almanya Þiirdostlarý Grubu 7 24. 07. 2008 Aktif 64) Almanya da Yaþayan Þairler 8 24. 07. 2008 Aktif 65) Ali Akça - Ýlham Perileri Þiir Grubu 61 24. 07. 2008 Aktif 67) _PaPÝLLoN_ 5 03. 06. 2008 Aktif 68) ALACA KARANLIK ve AÞÝKLARIN MEKANI AYRILIK 4 03. 06. 2008 Aktif 69) ' NE Olursan OL GEL' 108 03. 06. 2008 Aktif 70) -' Mahzendeki Þaraplarý Kahve Diye Deviren Sarhoþ Kediler' 48 24. 07. 2008 Aktif 80) ' Balkan Türkleri, Batý Trakyalýlar ve göçmenler 44 03. 06. 2008 Aktif 81) ' 6630 - Nokia ' Program, oyun, tema, klip, vs, vs. . . 7 03. 06. 2008 Aktif 82) ' ¯`°²¤ Aþk Þiirleri Antolojisi ¤²°`¯ ' 68 24. 07. 2008 Aktif 83) ' ¯`¤ Birikinti. . . Kenar Köþede Kalanlar ¤`¯ ' 13 24. 07. 2008 Aktif 84) ' ___Gizli Kalmýþ Gerçekler ___' 113 24. 07. 2008 Aktif 85) ' '-' Ulaþýlmaza Uzanmak ' '-' 200 24. 07. 2008 Aktif 86) ' ' 'Sinema ve Sinema Kitapsýz da Olmaz Haberleþme Telefonu: 00 90 532 233 14 13 Emeil: cagrielgun@hotmail. com

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar, Araþtýrmacý, Þair


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Abdullah Çaðrý ELGÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.