..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mermere sýkýþmýþ bir melek gördüm ve onu özgürlüðüne kavuþtuncaya dek mermeri oydum -Mikelanjelo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > osman demircan




14 Nisan 2009
Uçurtma  
osman demircan
Sen benim gökyüzümsün lütfen uçurtmalarýma zarar verme. Bil ki ilk terk ediliþi uçurtmam tellere takýlýnca yaþamýþtým.Ve hayat benim için ilk defa o zaman kördüðüm olmuþtu. Ýlk defa uzaklara gitmek isterken uçurtmamla acýlara bu kadar yakýn düþmüþtüm.


:AIGF:
Sen benim gökyüzümsün lütfen uçurtmalarýma zarar verme. Bil ki ilk terk ediliþi uçurtmam tellere takýlýnca yaþamýþtým.Ve hayat benim için ilk defa o zaman kördüðüm olmuþtu. Ýlk defa uzaklara gitmek isterken uçurtmamla acýlara bu kadar yakýn düþmüþtüm. Ben ki maviliði tercih ederken karanlýða mahkum olmuþtum.
Oysa uçurtmam ne kadar yalnýzsa o kadar yalnýzdým. Çiçeklere deðen rüzgarla gökyüzüne salmýþtým yalnýzlýðýmý. Kendimi her tarafý yýrtýlmýþ uçurtma gibi hissederken uçurtmam dallara takýlmýþtý. Yüreðim burkulmuþtu ve içim zindana dönüþmüþtü.
Çocuktum ufacýktým ilk defa uçurtmam dallara takýlmýþtý. Bütün aðaçlar keskin bir kýlýç olmuþtu. Benim en güzel duygularýmý Koparýp atmýþtý.
Uçurtmam geceye takýldý sonra. Karanlýk her yanýný sarmýþtý. Ve ben gökyüzünde ýþýðý ararken karanlýk yine gökyüzünden gelmiþti. Uçurtmamý gecenin lacivert elleri yýrtmýþtý.
Rüzgarlara vermiþtim ben uçurtmamý. Onlar da en olmadýk yere býrakmýþtý. Ben ilk defa terk ediliþi hoyrat esen rüzgarlarla yaþamýþtým. Uçurtmamý rüzgarýn seline kaptýrmýþtým. Zaten ya rüzgarým olmamýþtý ya da uçurtmam. Ýkisi de bir araya gelince uçurtmam dallara takýlmýþtý.
Ben ellerimi ilk defa o zaman sevmiþtim. Gökyüzüne baþým ilk defa uçurtmayla ermiþti. Gözlerim maviliðe bezenmiþti. Oysa uçurtmamým ipi parmaklarýmýn arasýndan kaymýþtý. Umutlarým yeþerirken gökyüzünden ipi ellerimde kalmamýþtý.
Sen benim gökyüzümsün lütfen uçurtmalarýma zarar verme. Bu gece mehtabý topla. Yýldýzlarý as kenarlarýna. Ben koþayým yeryüzünde sen rüzgarýnla sal uçurtmamý gecenin sessizliðine. Uçurtmam yýrtýlmasýn hoyratlýðýnla. Yaðmurlarý tanýt bana.
Bembeyaz bulutlarý sevdir bana. Beni hayatla buluþtur. Çocukluðumu ver bana alabildiðine mutlu et beni. Ben böyle sevdim seni.
Uçurtma yüreðimi senin gökyüzüne saldým. Yüreðim senin sevginle savruldukça savruldu. Uçurtma yüreðimle gökyüzünü koca bir deniz yaptým.Ben sevdayý uçurdum da uçurdum yüzüne daldým ve varlýðýnla soluklandým.
Bulutlarý yakalamak ister gibi uçurtma yüreðimle sana sevdalandým.
Þimdi bir rüzgar gibi esip beni itmenden korkarým. Çünkü çocukluðumun bir yaný kýrýk ve uçurtmasý yýrtýk anlarý gelir aklýma. Ve esip gidersen ve ellerimi boþ býrakýrsan endiþesi kaplar dünyamý.
Çocuktum…Elimden alýnmýþ uçurtmam vardý. Uçurtma gülüþleri ver bana ya da bana uçmayý öðretemezsen de bir gökyüzü baðýþla bana. Bana rüzgarýn topraðýn tenini çatlattýktan sonra filizlenen dallardan bahset. Çünkü uçurtmam artýk dallara takýlmasýn. Uçurtma gülüþleri ver bana.
Uçurtma gülüþlerinle hava aldým. Kuþlarý ve bulutlarý sevdim. Gökkuþaðý renginde dünyayý sevdim. Ben seni böyle sevdim.
Bir çocuðun ýslýðýyla kocaman rüzgar yaptým sana. Sen benim gökyüzümsün lütfen uçurtmalarýma zarar verme. Çocukluðumu ver bana.
Artýk acý yaþatma bana. Çünkü ben yýldýzlarý da bulutlar kadar severim. Bir kartal pencesinde kývranan acýyý da bilirim. Fakat ben her gökyüzüne baktýðýmda çocukluðum gelir aklýma. Bu yüzden güzel þeyler düþündür bana. Beynimin kýlcal damarlarýndan bir uçurtma yap bana. Böylece saçlarým dalgalansýn rüzgarýnla. Ne olur acý bana.
Uçurtma gülüþlerinle masmavi bir gökyüzünden mutluluklar dök avuçlarýma. Bir daha beni yalvartma ve ellerimi boþ býrakma. Ben ilk terk ediliþi uçurtmam tellere takýlýnca yaþadým. Bir daha yalnýzlýk yaþatma bana. Gökyüzümü siyaha boyama.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sal Gitsin
Seninle Olmam Ýçin Yanmam mý Gerekiyor
Bazen Söðüt Aðacýna Benzersin
Yalnýzlýk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.