..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ufuk közleme




17 Mayýs 2009
Sonsuzluða Açýlan Kýrçiçeði  
15-05-2009

ufuk közleme


Bütün bulutlara sana dair sevdamý yükledim,üzerine saðanak saðanak yaðsýn diye.Bütün rüzgarlar aþkýmýzý taþýyor.Yarýnlara dair tüm umutlarýmý senin gamzelerine gömdüm,her gülüþünde ortaya çýksýn diye…


:AIFD:
Çok deðil kýsa bir süre önce yoktun,sen ve ben birbirimizden habersiz yaþadýðýmýzý sanýyorduk.Önceleri misafirdin kalbimde sonra içten içe konakladýn.Yeni bir aþkýn ilk tomurcuðu filizlendi zamanla.
Bulutlardan düþen yaðmur damlalarý gibi çöreklendin içime,seni sevdim.Ve þimdi mutluluklara tomurcuk açýyor kalbim.Her seni düþünüþümde daha bir güzelleþiyor hayat...Rüzgar uzaklardan getiriyor kokunu odama.Saçlarýnýn kokusu,yaðmur sonrasý toprak kokusu kadar hoþ fakat tarifi mümkün olmayacak kadar özel. Sen nefesimin mutluluða dönüþen suretisin.Yokluðunda hayalin yanýmda,gölgen hep benimle beraber…
Ve gülüþün þekli yüreðimi eriten gamzelerinle bütünleþiyor.O an gamzelerine gömülmek istiyorum.Bilemezsin ben sensiz her gün,her an ölüyorum…
Þimdilerde içimdeki tüm umut kýrýntýlarýný senin küçücük bir tebessümüne yüklüyorum.Seni sevmek nefes almak kadar ihtiyacým,her nefeste seni daha çok seviyorum.Önceleri tek bendim.Þimdi kýrýk iki parçaya ayrýlmýþ bir kitabeyim;ki bir parçam sensin.Ýkimizi birleþtirmeden alýn yazýmýzdan bir mana çýkarmak imkansýz…Sen veya ben yok,artýk bir bütünüz,biz olduk.
Bütün bulutlara sana dair sevdamý yükledim,üzerine saðanak saðanak yaðsýn diye.Bütün rüzgarlar aþkýmýzý taþýyor.Yarýnlara dair tüm umutlarýmý senin gamzelerine gömdüm,her gülüþünde ortaya çýksýn diye…
Ve yýllar sonra seni yeni gördüm.Geçmiþte ki yokluðuna isyaným,þimdi varlýðýnla sevince dönüþüyor.Kurduðum cümleler ismini haykýrýyor.Rüyalarýmýn baþrolünde sen.Karanlýk gecelerime inat aydýnlatýyorsun dünyamý.En deðerli varlýðým sensin,dünyanýn en zengini benim.
Artýk aynalarda yarýnlara umutla bakabiliyorum.Buz tutmuþ kalbim sýcaklýðýnla yumuþarken,ben senle yeni bir sevdaya gebeyim…Sevgimi anlatmaktan acizim,kalemim sayfalara izah edemiyor bendeki senlik duygularý.Ne demeliyim ki sana, seni hangi kelime anlatabilir, hangi kalýba sýðabilirsin ki? Tuttum yüreðime oturttum seni, katýþýksýz bir sevdayla sevdim. Her bir þeyi aldým ayaklarýmýn altýna, baþýmýn üzerinde tahtýn var senin.
Neden gözlerim bunca yýl gereksiz þeyleri görmüþ, yüreðim onca yýl sensiz kalmýþ? Dünya boþuna dönmüþ, baharda çiçekler sebepsiz açmýþ, kýr çiçekleri açmadan solmuþ. Meðer benim senden önceki hayatým bir masalmýþ.
Her þeyi unutmalý, her bir þeyi… Tüm kapýlarý açmalý sana,.Tutmalý ellerinden,yürümeli yarýnlara…Dudaðýna bir buse kondurmalý,kýskandýrmalý can taþýyan bütün varlýklarý.Mesela bir tarih yazmalý,adýný “sen” koymalý...Leyla-mecnun kýskanmalý sevdamýzý.Aþkýmýz destan olmalý,milletler sahiplenmeli,eþi benzeri olmayan bir birliktelik olmalý.Taç mahal bile sönük kalmalý içimizde kurduðumuz sevgi yapýtýndan.
Ayýn Hilal’e dönüþtüðü bir akþam, ayný noktaya bakmalýyýz. Hilal yýldýzýyla bütünleþmeli. Gökyüzündeki mahyalarda “seviyoruz” yazmalý. Bir ressam “sevmek” adlý bir tablo çizmeli, bu tablo sen olmalýsýn. Bir ceylan özgürlüðe koþmalý. Bülbüller sana dair þarkýlar söylemeli. Gözlerin güneþin ýþýklarýný sönük býrakýrken, kirpik oklarýn yüreðimi kanatmalý.
Sevdam!
Sana nasýl anlatmalýyým sevdamý? Seninle tek vücut yaþýyorken, beni sensiz býrakma! Tüm mesafelere inat, geceleri ayný yastýða baþ koyuyor, ayný hayali yaþýyoruz. Biliyor musun az önce sana vermesi için kanatlarýna kalbimi emanet ettiðim bir güvecin uçurdum. Avuçlarýna senin için kasýlan bir yürek býrakacak. Onu koru, onu sev. Ve unutma ki o kalp onu sevdiðin sürece avuçlarýnda yaþayacak…
Sonsuzluðuma, sonsuz sevgilerle…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýçimde Filizlenen Saklý Sevdaya
Bir Mahkumun Aþký
Ben Sana Çocukluðumdan Vurgunum
Ýyi Geceler Tüm Sabahlarýma

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþkta Verilen Tüm Sözler Yalan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kimse Görmedi Benim Sende Gördüðümü [Öykü]
Senden Bana Arta Kalan [Öykü]
Bahtiyar ve Gül [Öykü]
Yaþamakla Birdir Ölüm [Öykü]
Hali Hazýrda Sevda Arýyorlar [Eleþtiri]
Hayal Alemindeki Sevgiliye [Eleþtiri]


ufuk közleme kimdir?

1986 yýlýnda bir hazan mevsiminde Giresun-Alucra’da dünyaya geldi. Ýlk okulu Çalgan köyü ilköðretim okulunda,orta okul ve liseyi Þebinkarahisar’da Ö. H. H. Tekýþýk Anadolu Lisesinde okudu. 2007 yýlýnda Gaziosmanpaþa üniversitesi,Fen Edebiyat Fakültesi,Türk Dili ve Edebiyatý bölümüne kaydoldu. Þuan son sýnýfta öðrenim görmekte. Amatör düzeyde hikaye,þiir ve anlatý kaleme aldý. Çeþitli edebiyat dergilerinde hikaye, nesir ve þiir çalýþmalarý yayýmlandý. Bir çok web sayfasýnda Köþe yazarlýðý yaptý ve halen bu görevine devam etmektedir. Kendisine ait web sayfasýnda duygusal-romantik anlatýlar kaleme alan yazar,kendinden bahsederken : “Kelimelerin,sözcüklerin önemine deðer veriyor,okumayý fazlasýyla seviyorum. Ben sýradan biriyim,her konuyu bilemem, bildiklerimde büyük yazarlarýn unuttuðu bilgiler kadardýr. Bilgim, görgüm, tecrübem, hayat deneyimim bu kadar sýnýrlý ölçülerdeyken,kendimi yazar zannetmem ironiden öteye gitmez. Sadece yazmayý seviyorum. Yazýlarýmda kimseye söyleyemediðim içsel serzeniþlerimi okuyacaksýnýz…”


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ufuk közleme, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.