..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > aslý




19 Mayýs 2009
Deniz Kuþum  
aslý
Amatör küçük bir öykü.


:AGGG:
Egenin küçük sahil kasabalarýnda herkes birbirini tanýr.Balýkçýlar ve bol sandal vardýr.Her sandalýn kendine özel ismi üzerinde yazýlýdýr.Ben bir kayýða en çok hangi isim yakýþýr bilemem.Ama benim ismimin de bir sandala verildiðini görmüþtüm.Sonuçta hoþtur hep verilen isimler.
Ben hiç sandala binmedim.Deniz ortasýna kadar gidip orada dururlar ya , hep merak ederim.Ürkütücü gelir.Deniz ortasýnda bir saða birde sola sallanýrsýn.Bir de balýk tutmaya çalýþýrsýn.Sandal dans eder bana sorarsan;deniz müzik çalar.Deniz çalgýcýdýr,sandal da onun kývýrtan dansözü ve birbirlerini severler.Þöyle bir sevgi ki sandal çalgýcýsýz bir hiçtir.Onsuz nefes dahi alamaz.Ama çalgýcý çapkýndýr ; baðrýnda nice sandallara yer vardýr Hepsini sever.Bu tek bir sandal adýna düþününce üzücüdür.Çünkü kalbi kýrýlýr yine de denize küsemez.Öyleyse çalgýcý fazla kuvvetli ve karþý konulmaz derecede çekicidir.Kim ne derse desin bu böyledir.Sandal denize kara sevdalýdýr.Sandal ne yapabilir insanlarýn bir kýsmýda denize kara sevdalýdýr ve sandalý denizin dansözünü onlar tutmuþlardýr.Sevdalarýný dindirmek için.Diner mi suya salýnca sandalý sevdalar ya da alevlenir mi tersine kimse bilemez.Onu sandalcýlara sormalý.Ama deniz sevilmeyecek gibi deðildir Kývrak,her daim heyecanlý ve esen rüzgara göre çok daha canlý.Denizde bu rüzgara hayrandýr.Kim ne derse desin hayrandýr.Çoðu insan denizi rüzgarla beraber sevmez,ürker .Týpký insanýn sevgilisinin bir baþkasýyla olmasýný kabullenemediði gibi.Ýkisinin dansý küçük sandallarý gemileri yorar,takatsiz býrakýr.
Yýllar önce bende deniz gibiydim.Hýrçýndým,kararsýzdým,kimi gün hayattan ümitsiz,durgundum.Ne yapacaðýmý kestiremeyen,birgün zalim olduðumdan,birgün baþka hallerimden dem vuran bir sevdiðim vardý.Ne olursa olsun o sadýk sandallar gibiydi.Bana birgün tükenip gitmeyi düþündüðünü ama gidemediðini söylemiþti.O sadýktý.Deniz kimseye sadýk olamaz ama ben de ona sadýktým.Sadece çok korkuyordum.Gelecekten,inanmaktan,inanýpta hayal kýrýklýðýna uðramaktan.Hayal kýrýklýðý nedir çok iyi biliyordum.Bazen ona anlatýrdým.Ama iki kiþiden birinin korkularý anlattýkça diðerine fazla gelir.'Bana güvenmiyorsun'a döner,'kendine inanmýyorsun 'a döner.Döner de döner.Bu korkuyu hep içimde taþýdým.Yaþayacaðým önemli þeyleri ufak ufak hep hissetmiþimdir.Bu korku kehaneti de kendini doðruladý ya da gerçekleþecekti sadece içime doðmuþtu.Epey bir zaman korkudan kaçmak,kimseye baðlanmamak için direndim.Çevremdeki yakýn arkadaþlarý hep ona tercih ettim.Arkadaþlarýmýn gerisinde bir yerlerde kaldýðýný hissettirdim.Öylesine görüþüyor halleri takýndým.Hiçbir yere gitmedi.Epey zorlu günler yaþadýk.Þartlar belli 'olamaz' dersen anlarým dedim Ben hayatýmý seninle kurmak istiyorum cevabýný aldým.Sonralarý en çok gücendiðim þey de bu olmuþtur zaten.Rüzgarla çýrpýnan deniz kuþum durulmuþtu.Öyle dingin bir hal aldý.Beklemeye ve inanmaya baþladým Arkadaþlara verdiðim tüm vaktimi tekrar gözden geçirdim.O uzaklara gitti.'Bekle 'dedi.zaten bekleyecektim.Sayýlý gün çabuk geçerdi.Kadýnlar severken önce akýllý olurlar,erkekler deli.Erkekler sonra akýllanýr,kadýnlar delirir diye okumuþtum Meðer ne kadar doðruymuþ.Onun dönüþünde sevgide delilik noktasýna yaklaþmýþtým.Uçarý hallerimin hiçbiri yoktu üzerimde.Her türlü ciddi karara hazýrdým. O ise iyice akýllanmýþ,her türlü ciddi kararý gerçeklerle tartýyor ve gerçek kefesi hep dibe vuruyor , bana ama diyordu.Aylar böyle geçti.Yalnýz kaldýðýmý hissetmeye baþladým.Benden baþka kimse hayallerimizden konuþmuyordu.Önce hayallerden bahsetmeyi býraktým.Sonra bizden bahsetmeyi.Yeni sulara açýldým. Denizin ortasýnda kalan sandal bendim þimdi.Nereye gideceðim belli deðildi.O ise tuhaf bir denizdi artýk.Ya beni ortasýnda oyalayýp duracaktý ya da ben rotamý belirleyip ilerleyecektim.Þairin dediði gibi hayatý ýskalama hakkým yoktu benim.Sonsuza kadar orada oyalanamazdým.Kararýmý verdim.Yeni sulara açýldým.Belirsizliði oldum olasý sevememiþimdir.Denizin ortasýndaki küçük sandallar beni boþuna ürkütmüyordu.Aþaðý bakarsýn su karanlýk belirsizdir. Kara görünmez ya da çok uzaktýr.Umut ýþýklarý uzaklarda yanar ama belli belirsizdir.Tutunduðun tek destek denize olan aþkýn sandaldýr .Ama onunda tahtalarýný deniz gýcýrdatmaya baþlamýþ,parçalamak üzeredir .Küçük sandal tek çaren yönünü belirleyip gitmek hatta bu çýlgýn denizden acý verse de kurtulmaktýr.Onu kendi kendine býrakmak en güzelidir.Ýþte bu yüzden bir sandala en çok hangi isim yakýþýr bilemem.Bir defasýnda görmüþtüm benim ismimi vermiþlerdi.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Sandal
Gönderen: KERÝM ALÝ / , Türkiye
28 Aralýk 2009
Bundan sonra sandallara baþka türlü bakacaðým

:: vayyyyyyy be enfesti
Gönderen: özgü uzun / , Türkiye
29 Mayýs 2009
gerçekten hazmaderek okudum ve amatör olduðun halde oldukça güzel.bende amatörüm ama benim bir sözüm vardýr "amatör bir þair olsamda profesyonel duygularým var"gerçekten sana da uygun arkadaþým baþarýlar.

:: çok güzeldi
Gönderen: Yegane GÖKBEL / , Türkiye
27 Mayýs 2009
okurken kendimi buldum evet hepimiz bazen küçük bir sandsal bazen engin bir deniziz her zaman seçim bizim aslýnda

:: güzel bir yazý
Gönderen: Barýþ Ünlü / ,
25 Mayýs 2009
Ben de bir Manisalý olarak aramýzdan ve bu kentten güzel yazýlar yazan birilerin olmasý ya da çýkmasý çok güzel bir durum.Kýsaca son olarak daha da güzel yazýlarýný görmeyi dilerim BARIÞ ÜNLÜ.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçücük Ayaklarýn
Sen,ben ve C Nokta
Siyah Masallar
Hatýralar Geçidi - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kumbarasýnda Güneþ Biriktiren Çocuk [Þiir]
Senli Benli Þiir [Þiir]
Kalkýn Martýlar [Þiir]
Hala Çocuk Ellerin [Þiir]
Dün - Bugün [Þiir]
Yarým [Þiir]
Gün O Gün Mü? [Þiir]
Ýstiyorum [Þiir]
Yuvarlanan [Þiir]
Yalnýzlýk Yeniden [Þiir]


aslý kimdir?

Çok yeni bir baþlangýç yaptým . edebiyat her zaman ilgi alaným olmuþtur. Sesimi duyurmak ve paylaþmak istedim.

Etkilendiði Yazarlar:
Tolstoy,Reþat Nuri Güntekin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © aslý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.