..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam baþlangýcý olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > ulaþ Uysal




24 Mayýs 2009
Ama Kime  
ulaþ Uysal
Üniversite hayatýmýn sonuna geliyordum ve son 2 hafta kalmýþtý.Finallere çalýþýyordum bir anda defteri kitabý býrakýp yazmaya baþladým Ama Kime


:AGDH:
Ama Kime
     

     Hiç anlamayamadým ki, ben kendimi mi oynuyorum diye...Tabiki de hayýr.Ben hiç bir zaman kendim olmadým, olamadým da.Aslýnda bunun da farkýndaydým .Ama sürekli farkýnda olmakta istemiyordum.Çünkü ben,ben olduðum zaman diðerleri dediðim kiþiler bana göre haraket edecektiler.Ben bunu da istemiyordum.Ne demek ya, birileri benim için birþeyler yapmaya çalýþacak ve uðraþacaktý.Bu þekilde olmayý sevmiyorum, fakat bunu yine ben yapýyorum.Yani kendim olmayarak baþkalarýnýn istediklerini yapýyor ve her zaman onlar için biþeyler yapýyordum. Dediðim gibi baþkalarý benim için uðraþsýn istemedim.Hep, ben onlarý tanýyarak onlarý kalpazanlýða ittim.Hep onlarý bir bebeði okþar gibi tanýdým.Bu arada kendimi de tanýtýyordum.
     Ama kime...
     Hep rollere büründüm.Kýlýktan kýlýða girdim.Tiyatrocu da deðildim.Yapabildiðim sadece rolumü iyi oynamaktý.Bazen abi, bazen arkadaþ, bazen dost, bazen çoçuk, bazen aile, bazen de sevgili oldum.
     Ama kime...
     Abi oldum her zaman korudum
     Arkadaþ oldum yanýnda olmaya çalýþtým
     Dost oldum onun iyiliði için eleþtirilerde bulundum
     Çoçuk oldum aðladýðý anlarda bir parçasý daha olduðunu hissettirdim
     Aile oldum derdine derman, sýðýnacaðý biri oldum
     Sevgili oldum yok o olmadým iþte yada olamadým...Ama bu da bana sýkýntý olmadý hiçbir zaman...Dedim ya ben kendim için birþey yapmadým her zaman çevremdekiler için uðraþtým.Bu durumdan dolayý tabiki de bana kýzanlar vardý. 'Olur mu ulaþ sen kendin için varsýn' diye.Ama ben yine de çoçukluðumda olan masum inadýmla devam ettim ve edeceðim de.Peki neden böyle davranýyordum? Bununda bir sebebi vardý.Yani bir insan kendi mutluluðu için uðraþýrda ya çevresinde ki arkadaþlarý, dostlarý, aþklarý mutlu deðilse kendi de mutlu olabilir mi?Hayýr tabiki de.Ýþte çevremdekilerin mutluluðunu görmek bana mutluluk veriyor.
     Beni silin,unutun,dýþlayýn ne bileyim ne yaparsanýz yapýn.Ama yeterki siz mutlu olun.Ben böyle de rahatsýz olmam.Nasýl ki arkadaþ,dost,aile,çocuk olduðum da farkýnda olamadýysanýz yine ben sizi uzaktan izler ve mutluluðunuz ile kendimle gurur duyarým.
     He bazen de darýlabilirim ama belli etmemeye çalýþýrým.Bazen de istemeden belli ederim.Kusura da bakmayýn.Ne de olsa soðuk kanlý da olsam bir insaným. Benimde vücudumun bir köþesinde gizlenmiþ olan gururum var.Kýrýlabilirim ama kýrmam. Belki de 'hiç konuþmam' dediðim zamanlar da olmuþtur.Fakat bunu da yapmadým.Yapamadým çünkü onun mutluluðundan bir parça alacaktým.
     Ama kime...
     Bu dediðim olmadý mý? O da oldu iþte. Belki bir, belki iki gün sürdü. Yine dayanamadým.Normal hayata devam ettim.Yeri geldi ayný ortamda aklýma gelen bazý þeyler oldu.Ýçime kapandým köþeye çekildim ve sesiz kaldým.Belki de sessiz kalmam hata oluyordu.Belki de arkamdan konuþuluyordu.
     Biri diyor; 'Buna ne oluyor'
     Öteki diyor;'Her zamanki hali takmayýn diye'
     Ýþte yine ayný kelime 'AMA' kimse beni bilmiyordu.Zaten bilemezlerdi.
Çünkü benim bildiklerim ve hissettiklerim birçok þeyi etkileyebilirdi.Olumsuz sonuçlarda doðurabilirdi.Ortamý da gerebilirdi.Kiþileri diðer çevresi içinde etkileyebilirdi de. Ýþte ben bunlarý da yapmak istemedim.
     Ama kime...
     Yine ve yine kendimi düþünmedim.Peki nereye kadar sürecekti bu saçma sapan düþünce...
     Her þey gizli olarak mý iþleyecekti...Ama herþey mi?
     Gizli bir arkadaþlýk, olduðundan daha hýzlý ve sürekli olacak þekilde her zaman yanýnda olarak yada yanýnda bile olmasa ulaþ diye biri olduðunu hissettirerek.Sonuç ne? Sadece ulaþ diye bir isim
     Gizli bir abi, koruma çemberi içinde farkýnda olamadan yürüyen hayat dolusu umutlar.Dedim ya gizli bir abi çemberi görünmüyor.Fakat hissedebiliyorsun.Ama düþünüyor ve bilemiyorsun.Aniden birþey oluyor biri sana koruma çemberini hissettiriyor.Ýþte o zaman 'tamam' diyorsun demek ki benim koruma çemberimi kuran buymuþ diye...
     Gizli bir dost, olarak ön planda olmak mý gerekir bunu çözemedim.Aslýnda çözdüm.Ben dostum diyorum ama sen beni ne olarak görüyorsun bilmiyorum.Sende haklýsýn tabiki.Sýkýntýlý olduðun zamanlarda yanýnda olan bir kiþi vardý.O da senin dostundu.Bence deðil, çünkü o bir maþa idi.Neden mi?Ýþte senin göremediðin gizli dost ön plana çýkmak istemiyordu.
     Gizli bir aile, olamaz tabiki.Her ne olursa olsun kötü veya iyi olmak bir yana, tanýyarak oluþturduðumuz havuz bizimdi.Bizimdi çünkü ayný hacim içinde haraket ediyorduk.Çünkü birbirimize sýmsýký baðlýydýk.Çünkü havuzun deliði bile olsa aramýzdan gidecekler vardý.Biz buna dayanamazdýk.Çünkü biz bir aileydik.
     Gizli bir çocuk, hiç eksilmedi ki.Zaten hepimiz çoçuðuz hiç büyümedik ki.Zaten bir arkadaþýmýz vardý hiç aramadýk ki. Zaten bir dostumuz vardý hiç ihtiyaç duymadýk ki. Zaten bir ailemiz vardý hiç yenisini istemedik ki.Zaten bir sevgilimiz vardý hiç farkýnda olmadýk ki...
     Gizli bir sevgili, hiç olmadý ki.
          Her zaman bikaç güzel söz söyleyen vardý kalplerde harikalar yaratan.Ama o kalbi saran gizli sevgili bilinmiyordu.
          Her zaman boþ laflarla güldüren vardý kahkalara boðarak neþelendiren.Ama gerçeði gören gizli sevgili kendini göstermiyordu.
          Her zaman bir gece de oluveren sevgililer vardý hiç uðraþmadan.Ama aylardýr seninle ýsýnan gizli sevgili yoktu.
          Her zaman ikinci gününde bebeðin caným diyenler vardý genelde hoþa giden kelimeler olmasýndan dolayý.Ama hep düþünüyordu gizli sevgili, artýk zamaný geldi mi diye.Hep düþünüyordu gizli sevgili, bir gecede aþk ilan edilir mi diye.
Hep düþünüyordu gizli sevgili, güzel sözler söylenir de yeterli olur mu diye.Hep düþünüyordu gizli sevgili, bir hafta içinde caným dersem karþýmdaki ciddi olmadýðýmý düþünür mü diye.Ve hep düþünür gizli sevgili hep düþünür yanlýþ birþey yapmayým diye...
     Ama kime...

Oooffffff be bu kadar da yeter hep içine at herþeyi nereye kadar. Bir gözümü kör, bir kulaðýmý saðýr yaptým yok o da yetmedi hepsini kapamak gerekiyormuþ.. Eh o da bi yere kadar, sabýr taþý olsa çatlýyor.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kahrolsun Ölüm [Þiir]


ulaþ Uysal kimdir?

Bazen günlük yaþam içersinde çevreme baktýðýmda bir anlýk içimden dökülen kelimeleri mýsralara döküyorum

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet Ran


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ulaþ Uysal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.