..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar > Adem KORKMAZ




24 Mayýs 2009
Fatih Abb ve Müzik  
Cankan

Adem KORKMAZ


Medyanýn aç gözlülüðü sanatý,sanat olmaktan çýkartýp maddiyata endekslediði günümüzde,parasý olan kiþiyi bize sanatçý olarak sunma cüretni gösterebiliyor.Medyanýn bu tutumu unkapanýný "kurtkapaný" yaparken müziðin ve tabi sanat dünyasýnýn üstünde kopkoyu bir sise dönüþerek anlam buluyor.Ýnternetin de hayatýmýza girdiði bu zamada müzik dünyasý ne zaman sona ereceðini bilmediði ,büyük bir sancý içerisinde kývranýyor.Tüm bunlar olurken sanat nedir,müzik nedir,yada sanatçý nedir gibi bir çok soruya cevap verecek,verdiði cevap herkes tarafýndan kabül görecek sanatçý da bulunamýyor


:BGFC:
Medyanýn aç gözlülüðü sanatý,sanat olmaktan çýkartýp maddiyata endekslediði günümüzde,parasý olan kiþiyi bize sanatçý olarak sunma cüretni gösterebiliyor.Medyanýn bu tutumu unkapanýný "kurtkapaný" yaparken müziðin ve tabi sanat dünyasýnýn üstünde kopkoyu bir sise dönüþerek anlam buluyor.Ýnternetin de hayatýmýza girdiði bu zamada müzik dünyasý ne zaman sona ereceðini bilmediði ,büyük bir sancý içerisinde kývranýyor.Tüm bunlar olurken sanat nedir,müzik nedir,yada sanatçý nedir gibi bir çok soruya cevap verecek,verdiði cevap herkes tarafýndan kabül görecek sanatçý da bulunamýyor.
Bu yüzden müzik denince aklýma gelen ilk kiþiden bahsetmek istiyorum.

2008 Aðustos ayýnda Dostum Rauf Yusuf Er vasýtasýyla tanýþmýþtýk.Karþýlaþtýðýmýzda neþeli tutumlarý,hayata olumlu bakýþý ve tabi liderlik vasfý ilk göze çarpan özelliði gibi duruyordu.Zaman ilerledikçe daha fazlasýna þahit olacaktým.




Her þeyi ile özgünlüðü,sýcaklýðý ve tabi yapmak istedikleri geldiði noktanýn tesadüf olmadýðýný gösteriyordu.

Kararlý,ne yaptýðýný bilen,sürekli üreten,her þeyden haberi olan, merhametli ve tabi ilgiliydi...Bütün bunlarýn yanýnda mütevazi olmasý onu lider yapýyordu..

Kimden mi bahsediyorum?

Tabiki Fatih Abb den! Yani Alemin Büyük Bestekarý,Cankan grubunun kurucusu,ezberlediðiniz bir çok þarkýnýn söz ve müziðine imza atan þair,tek kiþilik
beste fabrikasý, Fatih Altýntaþ!

O baþkalarýný alçaltarak deðil,kendini yücelterek yürüyor.

Herþeyi denediðini gördüm ama sadece yapabildiklerini yapýyordu.. Zekasý ve olaylarý yorumlama tarzý pek nadir insanda vardýr.
"Baþkasýndan üstün olmamýz önemli deðildir. Asýl önemli olan þey, dünkü halimizden üstün olmamýzdýr."Ýþde Fatih Abb yi baþarýlý kýlan buydu.Baþkasýndan üstün olmak için deðil,dünkü halinden üstün olmak için gayret sarfediyordu.Bunu pek az sanatçý uygular.
Benim tarifime göre; Sanatçý ebediyete hükmeden insandýr. Tesirlerinin nerede biteceði asla bilinemez.

Fatih Abb deki bu özelliði gördüðüm için bu yazýyý yazýyorum.

O nu Tv lerde sýk sýk gördüðünüz þarkýcýlarla kýyaslamak büyük yanlýþ olur!.

Sürekli aradýðýna þahit oldum! Arayýþ içinde olmak Allahýn insana verdiði ender duygulardan biridir.Bu gün altýn arayan bakýr bulurken,yarýn bakýr arayansa altýn bulabilir.Onda bu bilinç hakim.O yüzden sanat dünyasýna adým atmak isteyenlere tavsiye edeceðim güvenilir insanlardan birisir.Sizi zevkle dinler.
Halkdan hiçbir zaman kopmamýþ,fabrikada çalýþan bir iþçiden çok daha fazla çalýþan,üreten,iz býrakan gerçek sanatçýdýr..

Bu yönüyle onu bir daha kutluyorum.

"Hatayý açýkça görmek insaný harekete geçirir. Ýnsan ancak düþtüðünü fark ederse ayaða kalkabilir."Sanata kendini adayan insalar için düþtüðünü farketmek kadar yararlý bir ders olamaz! Düþtüðünü bilirsen ayaða kalkarsýn!Günümüzde her taraf düþtüðünü farkedemeyen sanatçýlarla doluyken Fatih Abb nin düþmek gibi bir kaygý gütmediðine þahit oldum.Bu onun Abb oluþunun isbatýydý..

Müziði bir öyküye,þiir benzetiyorum,bir þiirin uzun olmasý onu güzel kýlmaz!Bir öykünün sayfalar dolusu yazýlmýþ olmasýnýn bir anlamý yoktur!Anlamlý olan onun uzunluðu veya kafiyesi deðil iyi olmasýdýr.

Ýyi nin tarifini en güzel yapan sanatçýlardan biride Fatih Abb dir."Umutla yolculuk etmek, gidilecek yere varmaktan çok daha güzeldir"

"Seni diðerlerinden farksýz yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalýþan bir Dünyada,kendin olarak kalabilmek,dünyanýn en zor savaþýný vermek demektir.

Bu savaþ bir baþladýmý,artýk hiç bitmez!..."

Fatih'i burdan selamlýyor bitmeyen ve hiç bitmeyecek olan savaþý (inþ) asla kaybetmeyeceðini müjdeliyorum..



Adem Korkmaz




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Belarus Minsk'de 4 Ay
Türk Þiir'i Nereye Gidiyor
Murat Göðebakan ve Gülpembe
Türkiye de Edebiyat ve Dergicilik
Güneþ ve Gerçekler
Bilgi ve Hayat
Hicran Dergisi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Þiir Nasýl Olmalý? [Þiir]
Þaþý Dünya [Þiir]
Seni Sana Býrakýyorum [Deneme]
Sevgiliye Mektup - 1 [Deneme]
Uyuþmuþ Beyinler [Eleþtiri]


Adem KORKMAZ kimdir?

Yarým Kalan Dua,Kartallar Leþ Yemez Romanlarýnýn Yazarý,Yüzlerce þiirin sahibi ,Hicran Dergisinin mimarý ve yazý iþleri Müdürü.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adem KORKMAZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.