..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Didaktik > Sevgili Özbek




11 Haziran 2009
Yaz Bir Dilim Söz  
Sevgili Özbek

:AFJD:
Zamaný yýllarla tartmak
Ýþe yaramaz kimi vakit
Hatta çoðu zaman kendiyle bile..
Yaþanýr, geçer gider,
Geçmez sandýklarýn bile..

Kimbilir kaç hayallerimizi, baharýn kendini bir baþka mevsime býraktýðý gibi, bizde bir baþka mevsime erteleyeceðiz…Polenlerin olgunlaþýp hafif bir rüzgârda uçuþlarý ve çoðu zaman insana zarar veren tozlarý gibi uçup gidiyor yaþam, tükeniyor ömrümüz, bitiyoruz! Ah, zamandan nefret ediyorum öyle mi, yaþamý zamana erteleyenlerden de! Yok yok, hayat bu geçip gidiyor. Kahýr geçip gidiyor, hüzün tasalarda bitiyor iþte, belki de heyacanlarda. Kimbilir hazan mevsimine kadar daha neler yaþayacaðýz. Zaman bir soluk gibi, aydýnlýðý yakalayabilmek gayretinde, anýlarý defterlere yazma gayretinde. Ah, yaz bir dilim söz!

Yaþadýðýmýz bahar mevsimi, yerini yavaþ yavaþ sýcak günlere býrakýyor. Yemiþlerin de olgunlaþtýðý bu günlerde çoktan ýsýttý yeryüzünü güneþ. Çoktan yakmaya baþladý tenimizi.

Tanrý esirgemedi bizden yaðmurlarý, rüzgârý, çiçekleri, amber gibi kokan taze otlarý. En çokta bizi ýsýtan ve yakan güneþi. Doðayý çevreleyen gonca güzellikler, her þeye raðmen çoktan koyu bir yeþilliðe büründü. Gelecek bir baþka yeþilliklerle yanýmýzda þimdi.

Doðal güzellikleriyle binbir çeþit mevsim meyvelerinin nefis kokusu dayanýlmaz artýk. Aðýzlarý sulandýran ýzgaralarýn kokusu ise bir baþka. uykusuz gecelerin sabah keyfi dayanýlmaz. Kiraz aðaçlarýnýn dilber dudaðý görünüþünü kýskanmýþ gibi, ýhlamur aðaçlarýnýn usul usul çiçeklerini dökerek gitmeye hazýrlanmasý kederli. Karpuz ve kavunun kendilerine has kokusu ve rengiyle, yaz bizi çoktan karþýlamaya hazýr. Ýnsan oðluna tüketiciliði istila etmiþ piknik alanlarý, sahiller dolmaya baþlamýþ bile…

Sahi neler yaþadýk camlara yaðmur vuruþuyla bizleri uyandýran, içimizi kýpýr kýpýr edip haraketlendiren ve hayallerimizi henüz gerçekleþtiremeden bizi býrakýp gidecek baharda? Ýnsanoðlunu yaza hazýrlayan bu güzel mevsim ne çabuk tükendi, ne çabuk kapýlarýný kapatýp bize el salladý? Geliþini ne çabuk býraktý bir baþka duyguya? Hani nerede bize vaadettikleri baharýn? Off, yaz geldi! !

Baharla yaþanan tüm güzellikler ve zýtlarý zamanýn koynunda birer birer kayboluyor. Hatýralarda yer edinmek üzere edalý gelin gibi salýnýp gidiyor vakit. Bulunduðumuz durum ve mekânlarda zaman hiç durmayacak gene. Yaz yine kendini sorumsuzca yaþatacak. Yangýnlarla, kaçaklarla, aþýrý sýcaklarla. Hayatýn zorluklarýnda sabýr gerektiren insan iliþkileriyle ve kimbilir belkide bir kum tanesi gibi, hiç bir þey yaþatmadan býrakacak yine yerini bir baþka mevsime…

Her ne kadar þikayetçi olsakta, yaþanmýþ uzun bir günün ardýndan, yerini bize yavaþ yavaþ býrakacak güneþ batýmlarýný seyredeceðiz. Kimimiz evimizde kimimiz hayallerde…Ya da kýsa ve yorgun, kimi zaman uykusuz gecelerin ardýndan, bir ceylanýn suya iniþindeki alýmlý yürüyüþünü izler gibi, yerini yavaþ yavaþ ýsýtan ve sýcak bir aydýnlýða býrakacak güneþ doðuþlarýný izleyeceyiz. Belki bir sahilde, belki de hiç bir yer de…

Öylesine geldim iþte, geceyle gündüzün ay ve yýldýzlarýna estim. Öylesine sensedim, doðayla bizi… Yer, gök, hava, nefes ve iþte yaþam, hepisi biribirine paralel. Bir sevgi özledi kalemim. Ah, yaz* bir yudum sevgi! ! !

10/06/2009

Sevgili Özbek



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn didaktik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþ Öðretmen Atatürk

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi Nedir
Nevruz Bayramý (Aný)
Bahar-ý Düþ Lütfen
Feodal Kýrýntýlar
Kars"ý Yaþamak
Ýnsan Olmak
Dar Aðacýnda Üç Fidan
Dünden Kalma Aþk Bu
Dýþarýda Kar Var
Yeni Yýl Teraneleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Halleri I (Aðrý Daðý) Anneme Ýthafen... [Öykü]
Seyr-i Sefer [Öykü]
Güneþin Üvey Çocuklarý [Öykü]
Sevgili [Öykü]
Âþkýn Þehidi [Roman]
Ayrýlýk [Deneme]
Göydað"da Yaðmur Yaðdý Gözlerime [Deneme]
Kadýn Kim Edebiyat Kim * [Deneme]
Ýnternet ve Biz [Deneme]
Bayram Gelmiþ [Eleþtiri]


Sevgili Özbek kimdir?

Siir yaziyorum, ve hikaye denemelerim var. Amacim gerçekten yazabilmek.

Etkilendiði Yazarlar:
Nazim Hikmet Ran ve gerçekten yazan her yazar


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevgili Özbek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.