..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýste, sana verilecektir; Ara, bulacaksýndýr; Çal ve kapý sana açýlacaktýr -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Yaþam > Poyraz Vurgun




23 Haziran 2009
Aydýnlanmayý Seçmelisin  
Poyraz Vurgun

:AEDJ:




‘Aydýnlanma’ olgusunun her düþünce akýmý, felsefe, din ve ideoloji için ayrý bir anlam taþýdýðýnýn farkýnda olmalýsýn.. Hitler için aydýnlanmýþ birey saf kan Alman olmaktý. Materyalist felsefe içinse dialektik materya- list yöntemle düþünen, kendini topluma, yani sürüye kurban eden bireydir. Komünizmde devlet adeta tanrýsallaþtýrýlýp bireylerin üzerinde her þeyi belirleyen mekanizma halini alýyor. Bununla birlikte Liberalizm olan serbest piyasa anlayýþý sürüyü bir grup kurda teslim etmek, yani bir toplumsal sýnýfýn bütün toplum katmanlarý üzerinde hakimiyeti olurken, bu sýnýfýn aydýnlanma anlayýþýnýn tele vole yaþam tarzý olduðunu görüyoruz. Ýslam’da aydýnlanmýþ birey tanrýya kul olmayý seçmiþ olan, Hristiyanlýk’ da ise kendini Ýsa’ya, onun yoluna ve kiliseye adamýþ birey oluyor.. Görüldüðü gibi her ideoloji, din, felsefe için aydýnlanma anlayýþý o grubun inançlarý doðrultusunda bir görünüm sergiliyor.. Görünen o ki, hepsinde de birey kendinden uzaklaþtýrýlýp, kendi dýþýnda bir þeye, sisteme, devlete, dine, felsefeye vb baðýmlý kýlýnmakta. Bizim bahsettiðimiz ruhsal aydýnlanma bu deðil. Yukarda bahsedilenin dýþýnda, Ruhsallýk adý altýnda verilen eðitimlere, Reiki, Deeksa, meditasyon, vb her türlü yöntem ve uygulamalara bireyleri baðýmlý hale getiren uygulamalarýn ve bunu yapanlarýn da aydýnlanma ile bir alakalarý yoktur. Bunlar olsa-olsa, bir bireyin iþ yerinde, sosyal yaþamýnda iletiþim ini kuvvetlendirmek, saðlýk ve iliþki sorunlarýný bir ölçüde çözmek amacýyla giriþtiði arayýþýnda kiþisel geliþim araçlarý olabilir.

Yukarda sayýlan yöntemlerden birine baðýmlý hale geldiðinizi nasýl anlarsýnýz? Çok kolay. Eðer aldýðýnýz onca eðitim, sertifika, enerji ve yaptýðýnýz bunca meditasyonla þu anda yaþamýnýzýn üç alanýnda ( para-iliþki-saðlýk) týkanmýþsanýz, bu yöntemler bunlarý aþmada bir iþinize yaramýyorsa bingo, SÝZ BAÐIMLISINIZ! Siz ölü, içinde yaþam olmayan kitapsal bilgiye BAÐIMLI HALE GELMÝÞ, çok þey biliyor ama yaþamda boþa pedal çeviriyorsunuz..

Nasýl, tanýdýk geliyor mu? Birleþik Konsey son mesajlarýndan birinde “sizi dýþarýya baðýmlý halde tutan bütün baðýmlýlýklarýn fiþlerini bir-bir çekin” diye özgün bir bilgi vermiþti. Þu da varki, siz o fiþleri çektik çe dýþarýsý daha fazla baðýmlýlýk yaratmak için üzerinize gelecektir. Adým-adým, her gün biraz daha ilerleyerek dýþa baðýmlýlýðý sýfýr noktasýna getirebilirsiniz. En derin baðýmlýlýk yaratan olgu dindir. Din öyle sinsi bir baðýmlýlýk merkezidir ki, Ýsa ile, Musa ile, kimi zaman ise Mevlana, Yunus, þiir, ve dua ile gelir… Kimi zamanda bilindiði gibi cennet-cehennem ve tanrý korkusuyla… Kolay olmayacak ama önce o fiþi çekmelisiniz.. Kitaplar, eðitimler… Eðitmenler…Çok iþe yararlar, sen onlarý kullandýðýn sürece. Aksi taktirde onlar seni kullanýrlar. Aydýnlanmayý seçiyorsan hiç bir kitap, eðitim, eðitmen ya da guruya kendini teslim etmeyeceksin. Þimdiye kadar bunu yaptýðýn için acý çekiyorsun. Ýçindeki tanrýdan uzaklaþtýn. Kendini lanetlenmiþ sayabilirsin; çünkü sen içindeki tanrýyý yok saydýn. Bu lanetten ancak içindeki tanrýya tekrar dönerek kurtulabilirsin.

Baþkasýnýn deðil kendi gönlüne; baþkasý için deðil kendin için öyle bir yerleþ ki, hiç bir þey seni oradan ayýramasýn. Bunu yaptýðýnda bilgi sana akar. Sorularýn cevaplanýr, her gün biraz daha ýþýrsýn.. Ancak ondan sonra anlayabilirsin BÝRLÝK neymiþ, önce deðil…… Her þeyin kaynaðý olan sen bütüne baðlanmýþ olarak kendinden beslenir, kendinden yaratýrsýn. Orada bütün yalanlar ve illüzyonlarýn yanar. Orada özden olmayan her þey ebediyete kadar yok olur.. Artýk senin ne hacca gitmeye, ne de peygamber peþinde gezmeye ihtiyacýn kalmamýþtýr.

Þimdi gönülde sen hac olursun. Iþýðýn öyle uzaklara gider ki, her þey ve herkes sana gelir. Sen aydýnlandýðýnda dünyanýn baþka yerlerinde hiç tanýmadýðýn birileri Buda olmak yolun da senden feyiz alarak þükranla gülümseyecek, kendi içlerindeki tanrýsallýðýn önünde saygý yla eðileceklerdir. Bir aydýnlanmýþýn hizmeti de ancak bu olabilir: bir baþkasýnýn da kendi içindeki tanrýsallýðý görmesi konusunda kendi deneyimine dayanan aydýnlatýcý bilgi ile yol göstermek.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Býrakma Umudu [Öykü]
Bahar Gibi Geliyorsun [Öykü]


Poyraz Vurgun kimdir?

Poyraz Vurgun 1965 Ankara doðumludur. Ailesinin 1978 yýlýnda Hollanda’ya yerleþmesi sonucu on iki yaþýndan son iki yýla kadar yurtdýþýnda yaþamak zorunda kaldý. Teknik Lise’yi býrakýp gazetecilik eðitimi yaptý. Amsterdam ve daha sonra Paris’te çeþitli gazetelerde çalýþtý. Hep ilgi duyduðu kiþisel-ruhsal geliþim, enerjiler ve metafizik alanýna çekildiði 2001’in baþlarýyla birlikte yepyeni bir yaþama atýldý. NLP, REÝKÝ, Hipnoterapi, ve çok çeþitli zihin terapileri eðitimleri almýþ olup, halen terapist olarak çalýþmaktadýr. Daha sonrasýnda bir trafik kazasý sonucu yaþadýðý ölüm deneyimi ile birlikte Birleþik Konsey’in mesajlarýna kanallýk yapmaya baþladý. Bu mesajlar sonucu aldýðý bilgilerle Kristal Enerji uyumlamasý, Kristalleþme workshopu yanýnda bireysel terapiler yarattý. Halen baþta Türkiye olmak üzere, Amsterdam ve Paris’te çalýþmalarýný sürdürmektedir. Poyraz Vurgun evli ve iki çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet, Yaþar Kemal, Kemal Tahir


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Poyraz Vurgun, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.