..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gelecek > Edip Ayhan Balkaya




25 Haziran 2009
Yirmi Yýl Sonraya Mektup  
Kendime Tavsiyeler

Edip Ayhan Balkaya


Hepimizin gelecek ile planlar yaparýz.Kimimiz korkarak kýrýlacaðýný bildiðimiz umutlarla geleceðe sarýlýr kimimiz çoktan pes etmiþçesine yatarýz. Ben hep kendime karþý yapýlan hatalarý baþkalarýna yapmamaya çalýþtým.Bu bende büyük bir saygý duyma durumu oluþturdu.Sonra bir gece yalnýz baþýma elektiriklerin kesilmesiyle odamda düþünmeye baþladý.Ben büyürkende hatalar yapýlmýþ,geleceðim çizilirkende yapýlmýþ iþte bu hatalar daha ilerisinde karþýma çýkmasýn diye yolun yarýsýnda iþime yarayacak bir gençlik broþürü hazýrladým...


:CFJE:
...20 YIL SONRAYA MEKTUP...
Sevgili Ayhan
Bu mektubu okuduðunda ben çok uzaklarda olacaðým.Büyük ihtimalle geri getiremeyeceðin bir noktada,yalnýzlýða terk bir durumda kaybolacaðým.Sesimi bile duyuramayacaðým.Belki de bunun için yazacaðým.
En azýndan sana benden bir aný býrakmak istedim.Biraz benden,biraz senden,biraz ciddi,biraz espirili.Aðýrlýklý olarak düþsel azda olsa gerçekcil.Sana gerçeklerini yazýyorum.Unutmaman gerekenleri.
Ayhan unutma hayallerin vardý,peþinde koþtuklarýn.Bunlarý yok sayma.Gerçekleþtiremesende zihininde sakla.Ýster rutubetli farflarda ister açýlmaz sandýklarda.
Bir liseten vardý.Hesap soracaklarýn,adam oldum ben bakýn diyeceklerin.Kýsacasý ntikam alacaklarýn.Bu yüzden okumuþ olacakasýn.Onlar sürünürken acýmama fýrsatýný yakalamýþ olacaksýn.Ýþte o zaman hayatý tanýyacaksýn.Ya ben ya insanlýk diyeceksin.Karar senin.
Þu anda bir sevgiliye sahibim.Belki sen baþkasýný bulacaksýn.Þuna dikkat etmeni isterim.Sevgi tek baþýna yetmez.Saygý,deðer verme yoksa sevmek bir iliþkiye deðmez.Evlenmeyi düþündüðün kýza sorduðun soruya dikkat et.”Benimle evlenir misin?”deme “Benimle bir hayata var mýsýn?”de.Ýkisi çok farklý.Evlilik biter hayat devam eder.Oysa hayat biterse...
Ayrýca sevdiðine dikkat et.Seni inandýðýn yolda engellemesin.
Senin de zamanýnda bir çocuk olduðunu unutma.Çocuklarýný,öðrendiðin gibi deðil,nasýl büyütülmek istediysen öyle büyüt.Ukalalýk yapýp hayatlarýna karýþma.Asla onlara hata yapýnca kýzma.Sen hiç hata yapmadýn mý?Seninle tartýþýrken onlarý dinle,sen de sinlenmek istemiþtin ve sakýn onlarýn hakkýnda karar verme.
Geçmiþi unutma ama ona takýlýp kalma.Rafta ki kitaplar gibi düþün yaþadýklarýný.Ýhtiyacýn olaný çýkar ve oku ama asla daðýtma,ortalýða saçma.Toplanmasý inan çok zordur.
Ve son olarak deðerlerin vardý.Ödün vermeyeceðin hayat prensiplerin.Onlarý koru sakla ama asla onlar için birilerini yýrtýp atma.Attýklarýna muhakkak ihtiyacýn olur.
Þimdi on yedi yaþýndasýn okuduðunda 37 yaþýnda olacaksýn.Sana anlatmak istediðim kimdin kim olduðun.Ben deðiþmem demiþtin.Bunu kabullenmesende zamanla deðiþtin.
Asla sana edilen ihanetlerin ardýna sýðýnma…

EAB(Alef)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dikkat Ýnsan Var

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çöl Rüzgarý [Þiir]
Bir Film [Þiir]
Nedir Þiir? [Þiir]
Küçük Pasta Þekeri [Þiir]
Gelincikler [Þiir]
Ben Giderim [Þiir]
Aþk Sensin [Þiir]
Temiz Kalacaksýn [Þiir]
Kýzaran Onlarýn Yüzü Deðil Bizim Yüzümüz [Eleþtiri]
Ne Güzel Affediyorsunuz? [Eleþtiri]


Edip Ayhan Balkaya kimdir?

Metal müzik,jazz,blues ve rock dinlerim. . . Yazýlarým ayrýlýk þiirleri dýþýndakiler yaþanmýþ olaylarý anlatmaktadýr. . . Yeþil Ay'cýyýmdýr. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Donatien Alphonse François le Marquis de Sade,Orkun UÇAR,Burak TURAN,Gorki,Horace McCOY,Thomas BERNHARD,Andre CHENIER etkilendiðim yazarlardýr...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Edip Ayhan Balkaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.