..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Kâmuran Esen




19 Temmuz 2009
Memleket Meselelerinden Size Ne? Konumuz Magazin!  
Kâmuran Esen
Acý gerçekleri yazmak, insanýn sinirlerini bozuyor.


:AHED:

Ne yazsam ne yazsam ? Kadýnlarýn , “ Akþama ne piþirsem ne piþirsem ? ” dedikleri gibi... “ Akþam öðünü tasasýndan bir kadýn ölmüþ .” diye bir atasözü var. Ben de diyorum ki ; bugün ne yazsam tasasýndan bir köþe yazarý kesin ölmüþtür. Bugüne kadar kimse ölmediyse bile, bugünden sonra ölebilir. Sorun , yazmakta deðil aslýnda ; yazarken , sinirlerine hakim olabilmekte . Aðzýný bozmadan , kimseye hakaret etmeden yazabilmekte.

Ne yazayým ne yazayým ? Benzine yapýlan yüzde sekizlik zammý mý yazayým ? ÖSS sýnavýnda çocuklarýmýzýn nasýl döküldüklerini mi yazayým ? Maliye bürokratlarýnýn , yýl sonunda bütçe açýðýný 45 milyar lira seviyesinde tutmanýn mevcut ayarlamalarla dahi mümkün olamayacaðýný öngördüðünü ve gelir tarafýný artýrmak için bir kez daha arayýþa girdiðini ve yeni zamlarýn yolda olduðunu mu yazayým ? Sosyal güvenlik harcamalarý içinde aðýrlýðý olan saðlýk harcamalarýný kýsmak isteyen hükümetin , ilâcýn yüzde 22 ‘ sini ödemek yerine yüzde 15’ ini ödemeyi düþündüðünden mi söz edeyim ? Dünyada , en pahalý benzini bizim aldýðýmýzdan ve benzine yüzde 60’ tan fazla vergi ödediðimizden mi söz edeyim ?

RTÜK baþkanlýðýna getirilen Davut Dursun’ un kendi sitesinde ; laiklikle ilgili olarak “ Türkiye’ de laiklik esas itibariyle bir dine müdahale hareketi olmuþtur. Toplum , Batýya göre geri idi , onlarca sorunu vardý ; bunun müsebbibi de din görülüyordu . Bu durumda yapýlacak olan þey toplumsal geriliðin ve problemlerin faturasýný dine kesmek ve dini toplumsal alanlardan tard ve tasfiye etmek olmalýydý . Bu durumda din , toplumsal , siyasal ve yönetsel alanlardan çekilerek kiþisel bir vicdan konusu haline getirilmektedir. Bunun gerçekleþtirilmesi için siyasal gücün kullanýlmasý Türkiye’ deki laikliðin en belirgin özelliði olarak belirmektedir .” þeklindeki tespitinden mi bahsedeyim ?

Hiç birinden söz etmeyeceðim. Hemen þimdi internete gireceðim ve size magazin haberleri vereceðim. Azýcýk bekleyin…Hýh ! Ý þte geldim. Býrakýn memleket meselelerini . Nasýl olsa suyumuz , deðirmeni döndürmeye yetmiyor. Gelelim magazin haberlerine:

Ajda Pekkan , uyuþturucu yüzünden dünyaya açýlamamýþ. ( Vah vah ! )
5 aylýk hamile olan manken Çaðla Þýkel' in karný artýk iyice belirginleþmiþ. Bebeði erkekmiþ ve adý Kuzey olacakmýþ. ( Ulusal bir bebeðimiz daha olacak.)
Halis Toprak , 17 yaþýndaki bir kýzla evlenmiþ. ( Davetli deðildik düðüne .Tüh ! )
Þarkýcý Seda Sayan tatilde kilo almýþ ve selülitlenmiþ. ( Çok üzüldüm. )
Futbolcu Arda , kendisine þaka yapan kýz arkadaþýna tokat atmýþ . ( Ne ayýp þey. )
Hülya Avþar’ la Sadettin Saran ayrýlmýþlar. ( Yok caným ! )
Pýnar Altuð’ un kýzý Su bebek , denize girmiþ . Hem de annesiyle bir örnek bikini giymiþ. ( Çocuðu üþütmeseler bari .)
Nurgül Yeþilçay ; iki erkeði idare ettiðim oldu demiþ . ( 3 erkeði bile idare edenler var. )
Halit Ergenç’ le evlilik hazýrlýðý yapan Bergüzar Korel , galiba hamileymiþ. ( Acaba bebek kýz mý , erkek mi ? )
Kuþum Aydýn ; erkekliðimi ispat etmeye hazýrým demiþ. ( Tanýk gerekli ama . )
Sibel Can , Seda Sayan’ ýn adýný aðzýna almýyormuþ .( Acaba neden ? )
Beyazýt Öztürk göbeklenmiþ ama ; en kýsa zamanda göbeðimi eriteceðim demiþ. ( Eritsin tabi. )
Demet Akalýn , çakýrkeyif sahneye çýkmýþ. ( Acaba ne içti ? )
Hadise, Bakü’ de verdiði konserde, bir bakanýn oðlundan ahlâksýz teklif almýþ. ( Kesin yalandýr. )
Gamze Özçelik , 3 aylýk hamileymiþ. ( Evli miydi bu bayan ? )
Doða Rutkay’ dan ayrýlan Þahan Gökbakar ; sana inat , en ünlü kadýnlarla birlikte olacaðým demiþ ve Beren Saat’ le samimi bir þekilde görüntülenmiþ. ( Ne sözünün eri bir adammýþ. )
Deniz Seki , cezaevinde doðum gününü kutlamýþ. ( Kaç yaþýna girdi acaba ? )
Meltem Cumbul , Kývanç Tatlýtuð’ la birlikteymiþ. ( Acaba ne zamana kadar ?)
Hülya Avþar ; býrakýn erkekleriniz kaçamak yapsýn , baþka kadýnlarla iliþki yaþayan erkekler daha mutlu , demiþ. ( Lâf söyledi balkabaðý .)

Ýþte böyle…Memleket sorunlarýný size bir an için de olsa unutturabildiysem , ne mutlu bana. Magazin turumuz bittiðine göre , þimdi kara kara düþünmeye baþlayabilirisiniz . Temmuz’ da emekli maaþlarýna yapýlan ve muhtemelen çalýþanlara da yapýlacak olan 4 – 5 Liralýk zammý düþünün , keyfiniz yerine gelsin. 1deðil , 2 deðil , 3 deðil , koskoca 4 lira veya 5 . Sakýn ola ki küçümsemeyin 4 – 5 Lirayý . Bakýn o parayla neler alabilirsiniz :
4 ekmek , yarým tavuk , 2 kilo üzüm ,3 kilodan fazla domates , 250 gram kýyma , 1 adet küçük boy bulaþýk deterjaný , 2 kilo pirinç , bir çift terlik , 2 kilo yufka vs vs vs vs vs…Ama bunlardan sadece birini alabilirsiniz.

Daha ne olsun ! Nankörlük etmeyin. Bundan iyisi, Þam’ da kayýsý. Ya , sizin de sevgiliniz size tokat atsaydý Arda gibi ? Ya da Hülya Avþar gibi terk edilseydiniz n’olacaktý ? Beterin beteri var deyip oturun oturduðunuz yerde. Hem ne demiþti baþbakan ? “ Size ne benim partimin kongresinden ? “ dememiþ miydi ? Size ne memleket meselelerinden ? Deniz Fenerinden size ne ? Zamdan zumdan size ne ? Zahit Akman’ dan size ne , Davut Dursun’ un lâiklik anlayýþýndan size ne ? Siz magazin okuyun , magazin. Siyasileri ve özellikle AKP’ yi rahat býrakýn.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Oynatmayalým Uðurcuðum!
Züðürt Tesellisi
Duyarsýz Basýný Kýnýyorum / Eleþtiri

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Atatürk'ü Anlatabilmek
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.