..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > HAMZA EKÝZ




28 Temmuz 2009
Seçim Sizin  
HAMZA EKÝZ
þeçim gerçekten sizin elinizde!....


:AEHB:
Gecenin karanlýðýnda havlayan köpekler gibi sardýlar etrafýmýzý. Aðýzlarýndan akan salyalar kirletirken yarýnlara dair ekilen çiçekleri, dünden bize kalanlar eziliyordu kanlý ayaklarýnýn altýnda. Anlam veremiyorduk bu kudurmuþluða ve ellerimizi açýp yukarýda bizden yana olan bir kurtarýcýya yalvarmaktý son çaremiz, kendimize ters düþe düþe korkaklaþarak. Yaþam kaygýsý yok etmiþti içimizdeki insani deðerleri. Hayatta kalmak için titreyen bedenimizden utanarak; yerden bir taþ alýp atamýyorduk bu itlerin üzerine Ýzmir’de Hasan TAHSÝN olamýyorduk. Ve savuramýyorduk küfürlerimizi bu kokmuþ yaratýklara cesurca ve katlanamýyorduk bedellerine Can YÜCEL olamýyorduk.

Karanlýðýn orta yerinde kala kalmýþtý bedenlerimiz, zifiri kalanlýkta oradan oraya koþturuyor ve birilerine bir yerlere çarpýyorduk pervasýzca, insan olduðumuzu unutmuþtuk sorgulamýyordu beynimiz “ :Ne oluyor?” sorusunu soramýyorduk durup kendimize. Akýl edemiyorduk omuz omuza vermeyi, sadece korkularýmýz vardý ve bizden çalýnan dünümüz bugünümüz ve yarýnlarýmýz. Ayaklarýmýzýn altýndaki toprak satýlýrken yavaþ yavaþ adýmlarýmýz boþluða düþüyordu. Ve kulaklarýmýzda çýðlýklar yankýlanýyordu þanlý tarihimizin derinlerinden gelen onurlu insanlarýn haykýrýþlarý. Yiðitler!... Kuvay-i milliye yiðitleri topraðýn altýnda çýlgýna dönmüþçesine titriyorlardý “Kalkma vakti geldi!...” diyorlardý. Nazým’ýn çaðrýlarýyla karanlýðý aydýnlatma çabasýn dalardý ama biz korkularýmýzdan sýyrýlýp titretemiyorduk karanlýðý ve güneþi zapdedemiyorduk..Namusumuza göz dikerken bu karanlýðýn efendileri bizler Antep’te KARAYILAN olamýyorduk!...... Ve baðlamamýzý elimize alýp kafa tutamýyorduk bu þereften yoksun ihanet tüccarlarý ile yanmýyordu bedenlerimiz Sivas’ta Hasret GÜNTEKÝN olamýyorduk…

Tükeniyordu deðerlerimiz, onurumuz benliðimiz ve geçmiþimiz. Tarih sayfalarý birere birer koparýlýp atýlýrken bu kudurmuþ itlerin sofralarýna, tarih sayfalarýndan sýzan onurlu þehitlerin kaný o sofralara meze ediliyordu hunharca. Kör olmuþtuk sanki, lal olmuþtu dilimiz ne görüyor ne konuþuyor nede düþünüyorduk. Ýnsanlýktan uzaklaþmýþ, onursuzlaþtýrýlmýþtýk. Emek emek kazanýlan vatan topraklarý BOP on listesinin birinci sýrasýnda yerini alýrken ve kardeþ kardeþin kaný dökerken bu yan kilerin kirli oyunu içinde titreyip, silkinip kendimize gelip Maraþ’ta Sütçü Ýmam ve Erzurum’da Kara Fatma olamýyorduk.

Ve bizler karanlýk gecenin sabahýný beklerken delice ve korkularýmýz akarken paçalarýmýzdan aynada yansýyan yüzümüze bakmaya bile utanýrken, daha karanlýk bir gecede aydýnlýk bir sabaha olan inançla yavaþ yavaþ umuda yelken açan ve Karadeniz’in hýrçýn dalgalarýyla çarpýþan o vapurun onurunu taþýmak bile aðýr geliyor bize. Ve masmavi gözleriyle bundan seneler önce bu karanlýðý parçalayan Samsun’a ayak basýnca tün bu azgýn kudurmuþ köpek sürülerini titreten ve yorgun bedenini karlar üzerinde Kocatepe’de dinlendiren bize onuru, insan olmayý, baðýmsýzlýðý ve vatan kavramýný öðreten Mustafa Kemal olamýyoruz. O koskoca yýkýlmaz sarsýlmaz devrimleri bu itlerin salyalý aðýzlarýnda þuursuzca parçalanmaya býrakan bizler, Cumhuriyet’e sahip çýkamayan bizler ve Lozan’ý Sevr’e teslim eden bizler.

Daha Türk milleti kavramýný anlayamayan, Vatan ülküsünden yoksun, Çanakkale’yi unutan bizler. Karanlýðýn ortasýnda, Çevremizde aðzý salyalý itler ve postallarý altýnda ezilen AY YILDIZ’LI bayraðýmýz. Bu gözlerine kan bürümüþ itler namusumuza, topraðýmýza ve vatanýmýza el atarken susan, korkan onursuzlaþan bizler!....

Ve iki seçenek çýkýyor tüm bu karanlýðýn orta yerinde, þimþekler çakýyor ve gök gürlüyor delice ve Topraðýn altýnda ki Kuvay-i Milliye Þehitleri haykýrýyor tüm hücrelerinizi titretircesine…” Ya boynu tasmalý Waþinton ve Vatikan’dan beslenen birer iþ birlikçi it olacaksýnýz ve sahipleriniz sizi yönetip besleyecek. Yada masmavi gözleriyle geceyi aydýnlatan onurunu, namusunu ve vatanýný satmayan BAÐIMSIZLIK hayraný VE MÝLLÝ DEMOKRATÝK DEVRÝMÝN TAMAMLAYICISI birer MUSTAFA KEMAL OLACAKSINIZ!...... “MUHTAÇ OLDUÐUN KUDRET DAMARLARINDAKÝ ASÝL KANDA MEVCUTTUR!.....”

www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çaðrý
Süpürge
2 Temmuz
Ýyi ki Tgb Var!..
Susmak mý? Hiþtttt!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.