..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler > Fatih Mehmet Mirza




26 Aðustos 2009
Özgürlük Müzesi (!)  
Fatih Mehmet Mirza
“Bugün AÞK’ýn büyülü penceresinden bakmayacaðým hayata; ama tamamen duygusal yaklaþacaðým duygularýma” Adý : Özgürlük (!) Soyadý : Müzesi Yaþý : Ölümsüz Uyruðu : Dünyalý Cinsiyeti : Kurþun Asker Görevi : Adýný tüm Cihana duyurmak


:AFGA:
“Bugün AÞK’ýn büyülü penceresinden bakmayacaðým hayata; ama tamamen duygusal yaklaþacaðým duygularýma”

Adý : Özgürlük (!)

Soyadý : Müzesi

Yaþý : Ölümsüz

Uyruðu : Dünyalý

Cinsiyeti : Kurþun Asker

Görevi : Adýný tüm Cihana duyurmak



Top sesleri kulaklarý saðýr ettiði kadar yüreklerdeki korkuyu da katmerleþtiriyordu. Aðlayan çocuklarýn sesleri analarýnýn okuduklarý dualara karýþýp semaya yükseliyor, insanlýk tarihinin izlemekle yetindiði makûs olaylar, yaþayanlarýn ruhlarýnda kapanmasý zor yaralar býrakýyordu. Özgürlük uðruna katledilen binlerce masum çocuk ve bir o kadar da anne, sahte dünyanýn gerçek mazlumlarýydý. Genç kýzlarýn çýðlýklarý, bugün bu vahþete seyirci kalan insancýklarýn yüreklerinde çalkalanýyor susmamacasýna.

Müze halini almýþ bir yaþamdý bu olaylar, insanlýða sunulan, masumiyet adýna. Gözlerdeki yaþlara aldýrmaksýzýn geride býrakýlan insanlýk maskeleri vardý. Genç kýzlarýn en deðerli hazinelerinin ayaklar altýna alýndýðý bir vahþet çaðrýsý yapýlýyordu, adý insan olduðu söylenen yaratýklara.

Dünyanýn her köþesinde özgürlük adýna atýlan naralar duygusuz yaþamlarýn ta kendileriydi. Sevgisiz, içleri boþ manasýz sözlerdi insanlýðý hayattan uzaklaþtýran. Özde deðil sözde duygularýn birbirlerine aksettirdiði bir yansýmasýydý yaþananlar. Hür olma adýna, barýþ adýna, kardeþlik adýna, yaþanýlýr bir toplum adýna atýlan kocaman yalanlar.

Kocaman yalanlarý vardý adamlarýn, kadýnlarýn. Çocuklara söylenen avuç dolusu yalanlarý vardý büyüklerin. Kollarda kaybedilen yaþamlar kadar gerçek yalanlarý vardý yurdumun. Sahipsiz sloganlarý üstüne alýnan gençleri vardý. Aðlamaktan gözleri kapanmýþ analarým vardý benim. Baba hasretiyle tutuþan, gurbet kuþu gibi bir oraya bir buraya uçuþan evlatlarým vardý benim. Silahlarý elinde savaþan gençleri vardý bu memleketin, özgürlük(!) ve kardeþlik(!) adýna.

Caddelerinde tanklarýn dolaþtýðý memleketleri bilirim. Yýkýlmýþ, harabeye dönmüþ yaþam muhitleri olan. Sokaklarda koþuþturan çocuklara seyirci kalan bakýþlar bilirim. Adýný özgürlük(!) diye çaðýrdýklarý kahramanlarý görürüm zaman zaman. Çekilmiþ bir kare, kaydedilmiþ bir kesit, titreyen ellerle yazýlmýþ bir mektup alýrým çok uzaklardan.

… Sevgiden yoksun yüreklerin geriye býraktýklarý katliam müzelerini gezerim zihnimde çoðu zaman. Anlaþýlmamýþ kavramlarýn kargaþalarýný yaparým donuk bakýþlarýnda insanlarýn. Özlem duyulan kelimeleri haykýrýrým onlara kaftanýmdan. Özgürlük (!) budalalarýnýn baþkalarýnýn özgürlüklerini aldýklarýný haykýrýrým yazýlarýmla, kalpleri katýlaþmamýþ insanlara. Ve kulaklarýmda çýnlar masum bedenlerin feryatlarý, çocuklarýn yardým dileyen nidalarý.

Dua eden annelerin ebedi huzura nail olacaðý mekânlarý düþlerim bazen. Ýnananla, inanmayanýn özgürlük sevdasýný savurduðu ummanlar düþlerim. Kulaklarda çýnlayan seslerin aslýnda yaþamýn aksine olduðunu anlarým çoðu zaman. Gerçek özgürlüðün baþkalarýnýn özgürlüðüne engel teþkil etmeyeceði bir dünya düþlerim gönlümde. Ve bir narada ben atmak isterim kardeþime, anneme, babama, sevdiðime ve tüm insanlýða bugün.

Ve ey siz, nefes kapýlarý, erdemli bir sözle mühürleyin doyumsuz ölümle yaptýðým bu süresiz anlaþmayý. Ve siz, Ýnsanlar, oluþturmaya devam edin Özgürlük Müzesindeki (!) bu manasýz tabloyu.



Fatih Mehmet MÝRZA



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tek Bir Sözle Baþladý Her Þey
Aliya Sen Olmasaydýn
Utanýyorum Anne"ler Gününden

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Son Sözümüzü Söyledik Konuþmadan [Þiir]
Sensizliktir Canýmý Acýtan [Þiir]
Beni Ben Yapana [Þiir]
Ýçindem Gelen Sesler [Þiir]
Bir Kadýn"ýn, Bir Sevgili"nin, Bir Aþk"ýn Anatomisi [Þiir]
Maðrur Bir Eda [Þiir]
Restore Etmeliyim Yýpranmýþ Duygularýmý [Þiir]
90"larda Çocuk Olmak [Öykü]
Aþk Hüzünde Saklýdýr [Öykü]
Natüralist Bir Aþk Hikâyesi [Öykü]


Fatih Mehmet Mirza kimdir?

Muhteþem bir maziyi, daha muhteþem bir istikbale baðlayacak köprü olmak isterdim, kelimeden, sevgiden bir köprü. Sanat düþüncenin, düþünce mukaddeslerin emrinde olmalý.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih Mehmet Mirza, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.