..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Mustafa Þakarcan




6 Eylül 2009
Açýlýmýn Ýkramiyeleri  
Mustafa Þakarcan
Gel vatandaþ ! Açýlýmýn iyisi burada ! Bol ikramiyeli açýlýmlar ! Koþ vatandaþ koþ ! Yetiþen alýyor !


:BJJG:
     
Kürt sorunu, Kürt Açýlýmý, Demokratik Açýlým ( ismi her neyse artýk !) odaklý, yoðun gündemli 1-2 ay geçirdik.
Birinin hakkýndan geldik ! Hemen ardýndan nur topu gibi bir açýlýmýmýz daha oldu ! Ermeni açýlýmý…
Kapsamý, içeriði, hedefi ve amacý belirsiz konularýn peþinde, dönüp duruyoruz. Bu bol açýlýmlý süreçte, ülkemizde ilginç þeyler olmakta.

ÇYDD’ dan burs alan 15000 kýz öðrenci hakkýnda, terör örgütü baðlantýsýný incele yen polis araþtýrmasý yapýldý. Ýnsan sormadan duramýyor. Bu çocuklardan bazýlarýnýn yakýnlarý, bir terör örgütü ile baðlantýlý olsaydý, sonuç ne olacaktý ? Malum, eþi terör örgütünün dað kadrosunda yer alan milletvekili var … (gazeteler)

Milletvekilleri, araçlarýna kýrmýzý plaka ve kendilerine tahsis edilen danýþman ile, yardýmcý personelin sayýlarýnýn arttýrýlmasýný istediler. TBMM Baþkaný da, uygun gördü ve konu gündeme girdi. Böylece, vekillerimiz daha da ayrýcalýklý olacaklar. Bu demokratik açýlým ! ortamýnda ‘’ dokunulmazlýklarýmýzýn kapsamýnýn daraltýlmasýný istiyoruz’’ söylemiyle gündeme gelmelerini beklerdik.      
Adalet Bakaný’nýn Yargý Reformu olarak açýkladýðý pakette, HSYK ile Anayasa Mahkemesi’nin yapýsýnýn deðiþtirilerek, üye sayýsýnýn arttýrýlacaðý ve bu anayasal kurumlarýn bazý üyelerinin de TBMM tarafýndan seçileceði yer alýyor.
HSYK' da yer alan Adalet Bakaný ve Müsteþarý'ndan baþka, bazý üyelerin TBMM tarafýndan seçilmesi, hukuka siyaseti daha fazla karýþtýrmak deðil de nedir? Bu durum, yargý baðýmsýzlýðý ve tarafsýzlýðýný gölgelemez mi?

Kemerburgaz’da, bir vakfa baðlý olan özel okul, mesai saatine iki dakika kala yapýlan tebliðin ardýndan ve okullarýn açýlmasýna bir ay kala yýkýldý. Fakat, Fatih’teki 8 katlý kaçak kurs binasý, hakkýnda yýkým kararý olmasýna karþýn, 15 yýldýr yýkýlamýyor. Sebep te, 1994-1996 yýllarý arasýnda yýkým için açýlan ihalelere, katýlan olmayýþý ! Ayrýca, 2005 yýlýndaki planlarda da, kaçak binanýn bulunduðu parsel, ‘’Özel Eðitim Alaný ‘’ na dönüþüyor.
Açýklamaya gerek var mý ? Yýkýlan okul, hükümeti eleþtiren Vatan gazetesi ile baðlantýlý. Yýkýlmayan kurs binasý ise, Ýsmail Aða Cami Ýlim ve Hizmet Vakfý’na ait. Bu çifte standart nasýl açýklanabilir? Merak ediyorum doðrusu…

Maddi durumu yetersiz, babasý olmayan zeki çocuk lara parasýz yatýlý eðitim vererek, Atatürk ilkelerine, cumhuriyete ve deðerlerine baðlý, ülkesine yararlý çaðdaþ insanlar yetiþtiren eðitim kurumu Darüþþafaka, Maslak’taki binasýnda eðitime devam ediyor. Bu kurumun Fatih Çarþamba’ daki tarihi binasý, Ýlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilmiþ. Bu bina, Ýmam Hatip Okulu olacak. Gazetede, %30 yerli, %70 yabancý öðrenci olacaðý þeklinde haber vardý.
Ülkemizin gözbebeði bir okula ait, eski binanýn yine bir okul, ya da Eðitim Müzesi gibi, amaçlarla kullanýlmasý gerekmez miydi ?

Demokrasi, eþitlik, barýþ, hoþgörü, hukuki eþitlik sözcüklerinin bolca kullanýldýðý, bu dumanlý açýlým havasýnda yukarýdaki olaylar ülkemizde yaþandý, ne yazýk ki… Üzülüyorum, endiþeleniyorum. Sormadan edemiyorum. Neye açýlým? Nereye açýlým? Nasýl açýlým?

Bütün bunlarý düþünüp, iþin içinden çýkamayýnca da, Mahmutpaþa esnafý gibi baðýrasým geliyor. Gel vatandaþ ! Açýlýmýn iyisi burada ! Bol ikramiyeli açýlýmlar ! Koþ vatandaþ koþ ! Yetiþen alýyor !     
Eylül 2009 Çanakkale                    



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kamyonun Ardýndan
Yardým Konvoyuna Ýsrail Saldýrýsý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yök' Ün Katsayý Kararý
Neden Hayýr?
Bir Eðitim Projesi
2009'un En Bi Þeyleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Arabalý Vapurda [Öykü]
Babam Cehennemde Çalýþýyor [Öykü]
Size Nasýl Bir Ordu Lazýmdý? [Öykü]
Bir Karþýlaþma [Öykü]
Dolambaçlý Yollarda [Deneme]
Bir Gazinin Ricasý [Deneme]
Diplomasi Oyunlarý Wikileaks [Deneme]
Bugün Babalar Günü [Deneme]


Mustafa Þakarcan kimdir?

1955 yýlýnda Ýstanbul, Üsküdar'da doðdum. Evli, bir çocuk babasýyým. Emekli Deniz Astsubayýyým.

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduklarýmýn çoðundan, az ya da çok etkilenirim. Fakat edebi etkilenme için, edebi bir seviye olmasý gerektiðine inanýyorum. Kendimi, þu anda o seviyede görmüyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Þakarcan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.