..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > HAMZA EKÝZ




15 Eylül 2009
Aynalar  
HAMZA EKÝZ
AYNALAR ANLATIR ÝNSANA ÝNSAN OLDUÐUNU!....


:AHDG:
Düþlerin ötesinde akýyor zaman ve umutlar kýrýlgan bir dal misali. Ýnançlar, duygular sýcak çöl kumlarýnýn kýsýrlýðýnda.kurumuþ bir dere yataðýný andýrýyor hayat, balçýklarýnda gezinen kendilerini kral sanan sineklerin výzýltýsýnda.Ve gelecek; dere kenarýnda geçmiþte akan buz gibi suya hasret kalan dallarýna hüzün iþlemiþ, yapraðýna kayboluþ düþmüþ aðaçlar bütünü. Kavurucu güneþ yakarken topraðýn üzerine serilen umutlarý, esen poyraz külleri savuruyor bilinmezliðe. Kayboluþlar düþüyor damla damla yeryüzüne hüzün dolu bulutlardan. Sahte kahkahalar süslüyor yüzleri. Ýnsanlar kalpazan misali sahtelik kokuyor. Ve tükeniyor ömür, yalnýzlýklara gebe kalýyor geçen zaman.

     Yar dudaðý rengiyle, içini ýsýtan bir tat buluþuyor dudaklarýnda imdadýna yine yetiþiyor Tanrý’nýn yasakladýðý üzüm suyu. Günahlarýn gölgesinde sigaraya sarýlýyorsun geçmiþten gelen günahlarý da yakmak adýna. Ama çektiðin her nefeste iþlediðin günahlar saplanýyor ciðerine.her nefeste tükeniþi yaþýyor her yudumda var oluþun gölgesinde kalýyorsun insan olarak. Dünyanýn bedenine ve ruhuna bulaþan kirini arýndýrýyor içtiðin kanýna karýþan günah, sen insan kalarak en büyük sevabý iþliyorsun farkýna bile varmadan beklide Sevablar yalnýzlýk girdabýnda yok olurken, yalnýzlaþan zaman içinde ölüm kokuyor sevdalar. Sevdalarýna bile ölüm düþmüþ bu hayatta tüm yaþam damarlarýn kurumaya baþlýyor.Çevresine veba mikrobu bulaþtýran fareler sarmalamýþ dört bir yanýný, tüm tabiat kirlenmiþ ne aþk kokan yaseminler, ne Nazým ustayý ayakta tutan kýrmýzý saçlar nede yüzlerde oluþan gamzeler hayata baðlýyor seni. Ne kokularýný duyuyorsun çiçeklerin nede renklerini görüyorsun. Yüreðin körleþiyor bu karabasanýn ortasýnda. Kelimeler anlamsýzlaþýyor ve suskunluklar sarýyor bedenini. Susuyorsun.

     Tüm hücrelerin yorgun. Koþmak, baðýrmak, mücadele etmek, yahut sevmek, aþýk olmak yada sevdaný haykýrmak derinden zor geliyor. Adýmlarýnýn yere basarken sana verdiði güven yerini monoton bir hayat içerisinde sadece yapýldýðý için yapýlan bir olgudan öte bir þey deðil.sesindeki inanç veren ton yerini savruk ne nereden gelip nereye gittiði belli olmayan bir týnýya býrakmýþ. Yaþarken öldürülmüþsün hunharca. Ve seni öldürenler çalmýþlar sende sana dair, yaþama dair ne varsa. Sana kala kala ölümün soðukluðu ve çaresizliðin adý kalmýþ. Senen çaldýklarýyla bu hayatý yaþayanlar hýrsýzlýklarýný gizleyip insanlýk onunu oynamýþlar hayatýn sahnesinde sen seyirci bile olamazken. Yeri göðü inleten alkýþlarla ayrýlmýþlar sahneden, ustalýkla yaptýklarý hýrsýzlýðýn affý olmuþ her bir alkýþ. Çevrelerindeki sahte dünya içinde yok oluþa yürürken o seri katiller, sen yalnýzlýklar içinde var olmuþsun hep, yüreðin ne kadar acý çekse de ve gözleri yýkasa da yanaklarýný karanlýk gecelerde.

     Kadehteki günah tükenirken yavaþtan ve yaktýðýn sigarayla zehirlenirken günahlarýn, bu zehirden ve günahtan daha tehlikeli yüzleri düþünmeye baþlar beynin. O sahte tebessümleri, o sahte duygularý takýlýr aklýna ve beynin bu sahtelikleri daha fazla sorgulayamaz týkanýr. Sen iþlediðin onca kadeh kadeh günaha raðmen bakarsýn aynadaki yansýmana utanmadan. Ýçindeki acýlarýn erittiði yüzünde kývrým kývrým küfürler oluþmuþtur renkleri belli belirsiz. Ýþte o zaman merak edersin derinden ve çocuksa bir heyecanla, acaba seni bu hale sokanlarýn aynaya baktýklarýnda gördüklerini ve düþündüklerini. Ýnsanlardan sakladýklarý yüzlerini aynada gördükleri zaman onlar neler düþünüyorlar. Kendi kendilerine bakýnca o yüzlerindeki maskeler ve makyajlarda olmuyor onlarý sevecen ve sempatik gösteren. Ýþte o an Musa’nýn asasýyla ikiye ayrýlan kýzýl deniz misali inanlýklarýyla hayvanlýklarýnýn arasýnda kalýyorlar mý acaba ve çekince Musa kýzýl denizden asasýný yaþadýklarý dünya boðuyor mu ruhlarýný?

     Son günahý da yudumlarsýn ciðerlerini tüketen sigara eþliðinde. Kalem veda eder tertemiz yarine hayat kararýr ve sen yalnýzlýðýn içinde kaparsýn gözlerini bir soluða hasret kalarak. Ayna seni bekler güneþin ilk ýþýðýna hasret bir adem görmek için yýkýntýlarý ve küfürleri ile. Ya o katillerinin aynasý. Oda sabaha düþmen olur geceye dost, makluktan korktuðundan dolayý.


www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Unutmadýmaklýmda!..
Dost Kokan Bir Dem’de….
Âlim Olup Anlayana…...
Benim Halkým
Yeter!..
Birgün Daha Geçti…
Ya Siz?
Temmuz Adýn Kalleþ Olsun!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Sevda
Çocukça Bir Tebessüm…
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.