..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > osman demircan




18 Eylül 2009
Soðuk Düþler Yaþadým Hayata Dair  
osman demircan
Mektubuma bu þiirle baþlamak istedim. Çünkü sen derdin ki kelebekleri incitmek istiyorsan gülleri kanatlarýndan kýr. Ýþte bu yüzden seni mutlu etmek için gül kokan mýsralarla baþladým mektubuma mor kelebeðim.


:AECD:



Bakýyorum geceye parmak aralarýmdan
Ellerimi çekince karanlýðým oluyorsun
Kalbim en uzak yýldýzlar gibi parlýyorken
Gözyaþlarýmla bir boþluða düþüyorsun

Elde hüzün kadehi acýya kaldýrýyorum
Baþýboþ dalga gibi yüreðimi yýkýyorsun
Beni limansýz býrakýyorsun ey sevgilim
Bir martý çýðlýðý yankýlanýyor içimden
Sonra bir girdap olup içime akýyorsun

Mektubuma bu þiirle baþlamak istedim. Çünkü sen derdin ki kelebekleri incitmek istiyorsan gülleri kanatlarýndan kýr. Ýþte bu yüzden seni mutlu etmek için gül kokan mýsralarla baþladým mektubuma mor kelebeðim.
Sen öyle bir gün çýktýn ki karþýma gözlerime inanamadým. Baktýðým her yer renksiz kokusuzken ve bütün insanlar Van Gogh’un tablosundan dökülen artýk ne önemi var dedirten boyalar iken seninle bir dahinin elinden çýkmýþ manzaralarý yaþadým. Bir çocuðun sýnav sebebiyle gerekli olan raporu almak için doktorun muayenehanesine gidip sonra ondan renk körü olduðunu öðrenmesinin ardýndan gözyaþlarýna boðulmasý ve omuzlarýna inen doktor elinin ona sahip çýkacaðý yerde yüzüne bir tokat gibi inen aðlama seninle uðraþamam sözlerinin ardýndan hayal kýrýklýðý yaþamasý gibiydim ben de. Tüm doktorlarýn elleriyle hasta olmuþken, tüm polisler beni tutuksuz yargýlamýþken, sadece senin bir kelebek gibi karþýma çýkýp da bana baharý yaþatmanla ýsýnmýþtým.
Bugün insan içine çýkýp sensiz sokaklarda yürüdüðümde insanlarýn birbirine karýþmýþ olduðunu gördüm. Herkes biraz yanýndakiydi, herkes bir baþkasýnýn izinden kendi yüreðini taþýyordu. Öyle umutsuz öyle takatsizdim ki tarifi yok. Bir sokaðýn solunda gümüþçü görüp durduðumda mor taþlý bir yüzük dikkatimi çekti. Fiyatýný sormak için içeri girdiðimde dükkan sahibi bunun ýþýltýsýný görmek istiyorsan dýþarý çýk güneþe tut dedi. Yüzükteki mor ýþýltý týpký senin diðer insanlarýn arasýndan farklýlýðýný ortaya koyan ýþýltý gibi gözümü kamaþtýrdý. Onu alýp parmaðýma taktým. Sanki el ele tutuþmuþtuk.
Þimdi söyle neredesin? Bir fincan kahvede misin yoksa simitle çay arasýnda mýsýn? Hangi adreslerdesin? Antik çaðdan günümüze, Güney Afrika'dan, Amerika’ya, Kahire el tezgahlarýndan, ýþýltýlý vitrinlere söyle neredesin? Seni unutmadým gel güldür beni. Ne ay ýþýðý ne güneþ mutlu etti beni. Bir çölde çiy düþürürken hayallerime, þimdi sensiz okyanuslar bile susuz denizlerdir. Soðuk düþler yaþadým hayata dair anla beni. Hiçbir yüzde senin gülüþünü bulamadým. Hiçbir çiçek kokunu içime dolduramadý. Seni unutamadým gel güldür beni. Yýllardýr gözyaþlarýmla büyüttüm Afrika menekþelerini. Sömürüden, yoksulluktan, açlýktan kurtar beni. Þu dünyada ruhumu ýsýtan sensin sen. Ayaz yemiþ yüreðimle, buz tutmuþ bedenimle sevdim seni. Ne olur anla beni. Sevgi bulunmaz deðildir; ama bulduðum her sevgi de aradýðým sevgi deðildir. Sende buldum aþkýn en yücesini. Bir nehrin denize kavuþmasý gibi dolu ýrmaklar gibi aktým aþk coðrafyana. Çiçekte sen vardýn. Gökteki yýldýzda, güneþin sýmsýcak ýþýðýnda, þiirler ve þarkýlarda hep sen vardýn. Baktýðým her þeyde senden bir güzellik bulurdum. Seni hatýrlatýrdý bana güzelliðe, iyiliðe, þefkate, aþka dair her þey. Seninle silmiþtim içimdeki tüm kirleri. Seni unutmadým gel güldür beni. Bir yaðmur saðanaðýnda arýyorum seni. Kaçýþlardan kurtar beni. Bir kapý vardý tanýþtýðýmýz o yerde. Benim için hiçbir deðeri yoktu sen o kapýdan içeri girene kadar. Sanki hapishane kapýsý açýlmýþtý da beni yýllarýn esaretinden kurtarmýþtýn. Þimdi o kapýnýn deðeri yok yine çünkü gireni çýkaný belli. Seni unutmadým gel kurtar beni. Neredesin ey sevgili. Bir tabloda mýsýn? Þiirin en güzel mýsrasýnda mýsýn? Hiçbir yerde bulamýyorum seni. Oysa ne çok sevmiþtim seni. Soðuk düþler yaþadým hayata dair anla beni. Ne olur gittiðin yerden gel sevemiyorum bir baþkasýný. Bulamýyorum hiçbir kimsede sende olan bana ait bir þeyi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Hayat, Gereksiz Ýliþkiler Yumaðýdýr
Senden Kaçsam da Sana Gelsem de Ayaklarým Kan Ýçinde Kalýr
Senin Ne Olduðun Önemli Deðildir
Bir Hareketimle Seni Yok Sayarým
Kendini Baþkasýyla Tanýmlamaktan Vazgeç
Ayrýk Otlarý
Kocaman Bir Çýðlýðým
Bileklerindeki Malleollarý Severim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar
Seninle Açarým Perdelerimi Güne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.