..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > HAMZA EKÝZ




29 Ekim 2009
Çaðrý  
HAMZA EKÝZ
MÜCADELE VAKTÝ GELDÝ!.... ALIN AL YILDIZLI BAÐRAÐIMIZI VE HAYKIRIN.......


:AHJI:
ÇAÐRI

Yok, edilmeye ant içilmiþ topraklara düþtü karanlýðýn uðursuz eli, yavaþ yavaþ ve sinsice. Her bir yaðmur tanesini kandýrýp topraðý kirletti önce, sonra toprak atamadý bu kiri ve yeþile bulaþtýrdý çaresizce. Bir anda tüm aðaçlar, çiçekler, otlar ve ekinler birer birer teslim oldular karanlýða. Ve karanlýk süratle bu topraklarýn Ýnsanýna yayýldý. Topraða dokunulmasýyla, ansýzýn sinsice çatlak ellerinden, nasýrlý parmaklarýndan süzüldü vücutlarýna ve zapt etti yüreklerini. Bembeyaz sevdalarý siyahýn çirkin kiriyle karanlýða gömüldü. Sevda ateþi korlandý, umutlarý boynunu büktü ve bir tek onuru kaldý derken birde baktýk ki onuruda kirlendi insanýmýzýn.

Demirci Kava’nýn isyan ateþini unuttu, sonra Pir sultan’ýn Hakka eriþini, Dadaloðlu’nun Padiþahýn fermaný karþýsýnda daðlara sevdalanýþýný, Hacý Bektaþ’ýn kucaðýnda aslanlarla ceylanlarý dost kýlmasýný ve dahasý Nesimi’yi ve Nesimi’nin diri diri soyulan derisini, Enel Hak deyip insaný insan yapan Hallac-ý Mansur’u. Atasýný unuttu bu halk Samsun’da bir güneþ gibi doðan Emperyalizmi ve onun iþ birlikçilerini köpek sürüsü gibi daðýtan mavi gözlü sarý saçlý önderini. Ve bu Önderlerin yolunu yol bilip Tam Baðýmsýz Türkiye için daraðacýna yürüyenleri; daha on yedisinde meclis kararý ile yaþý büyütülüp asýlan yiðitleri ve unuttu bu halk “VURULDUK EY HALKIN UNUTMA BÝZÝ “ diyenleri, sivasta diri diri düþünceleri ve hasretleriyle kavrulan bedenleri ve en acýsý da Mustafa Kemal’in devrimlerini unuttu bu halk bu devrimler için buda býçaðý ile yeþil sancaðýn altýnda genç Cumhuriyet’e boynunu veren Kubilay’ýný. “ UNUTTUN EY HALKIM!....” unuttun onlarý…

Biliyorlardý unutulmayacaklarýný. Halklarýna düzen eli deðmemiþ bir sevdayla baðlýydýlar ve hep ileriye taþýnýp, düþüncelerinin, deyiþlerinin üzerine hep bir þeyler eklenip tartýþmalarla umutlara gebe yaþayacaklardý. Peki ne oldu?

Emperyalizmin kanlý eli deðdi Anadolu’mun topraðýna ve insanýma; uyutuldu insanýmýz, uyutuldu halkýmýz ve uyudu Anadolu.

Ya bizler, yüreðine düzen eli deðmeyenler. Pir Sultan’, Nesimi’yi, Kava’yý unutmayanlar. Milli Demokratik Devrime sahip çýkýp, Sivas’ta yanan yüreklerin hasretini gerçeðe taþýmak isteyenler. Dar aðacýnda asýlý bedenlerin kalleþçe bizden koparýldýðýný söyleyen ve sonunda o mutlu günü DEVRÝM’Ý kucaklamak isteyenler.

Haydi haykýrýn yüreklerinizdeki umudu, çýnlasýn Anadolu’mun yaylalarý, ovalarý, köyleri, þehirleri; bu umutla yaðmurlar yýkansýn, topraklar temizlensin, yeþil eski yeþil, toprak eski toprak ve umutlar öylece yaþanýlasý inanç dolu sevdalarla süslü olsun.

Haydi!.... TAM BAÐIMSIZ TÜRKÝYE için gerekirse her birimiz Kava, Nesimi, Dadaloðlu, Pir Sultan ve Yunus olalým. Mustafa Kemal olalým Parýldayan inanç dolu gözlerimizle, Deniz olalým, Yusuf olalým, Hüseyin olalým, 37 can olup yakalým yüreklerimizdeki baðýmsýzlýk ateþini, CAN olalým. Diriltelim yaþanýlasý bu topraklardaki Baðýmsýzlýk kokan, onur kokan sevdalarý.

Onur koksun artýk Anadolu’m týpký 29 ekim sabahý gibi, týpký 30 aðustos sabahý gibi inanç koksun. Ve o inanç çaðlasýn ilk kurþunun namludan emperyalizmin üzerine fýrladýðý Ýzmir’den 21 Haziranda yumruk olsun ve insin iþbirlikçi vatan hainlerinin tepelerine. Gündoðdu meydanýnda Mustafa Kemal’in Mavi gözleri olup doðalým bu karanlýðýn üzerine elimizde Ay yýldýzlý bayraðýmýzla bir daha yürüyelim emperyalizmin üzerine ve ilk kurþun olalým. Bu sefer Hasan Tahsin olalým ve fýrlayalým en keskin yanýmýzla yýkalým emperyalizmin kan kokan kalelerini. Titresin Ankara’daki hainler, Anadolu’m birlik olsun ve coniler savrulsun Anadolu’nun rüzgârlarýnda temizlensin bu karanlýk Aydýnlýkla dolsun yürekler.

Unutulmayanlarý unutmayan bu yürekli insanlarla, umutla hasretle DEVRÝM koksun. Yaþanýlasý yarýnlar için Tam baðýmsýz bir Türkiye için bu görev bizim!......

www.hamzaekiz.com

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Habibe Aðaçdelen / , Türkiye
21 Ocak 2013
Cumhuriyeti hak etmeyen bir toplum, hala zümrelere kul ise, yazýk ki ancak býçak kemiðe dayandýðýnda millet olmayý becerebiliyoruz. Azýnlýktayýz ey halis Türk. Özgürlüðe tutkun olup azýnlýk kalan bizleriz. Saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Süpürge
2 Temmuz
Ýyi ki Tgb Var!..
Seçim Sizin
Susmak mý? Hiþtttt!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.