..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varým. -Unamuno
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Abdullah Mehmed Özçam




6 Kasým 2009
Ebru (Mey'in Yolculuðu)  
Abdullah Mehmed Özçam
"Çok güzelsin." diyorum. "Evet, çok güzelim, hem de çok tatlýyým." diyor. "Eminim ki çok tatlýsýndýr." diyorum "Ýçsene beni." diyor. Sarhoþ oluyorum, ne yaptýðýmý bilmiyorum, kadehi dudaklarýma götürüyorum, içiyorum.


:BJEA:
Beyaz bir masa ve sandalye var, sandalyeyi çekip oturuyorum, masaya kýrmýzýya çalan pembe renkli þarapla dolu þeffaf bir þiþe ile boþ bir kadeh býrakýlýyor.
Þiþenin içinde ebru var, yüzüyor, camý týklayýp bana el sallýyor, sonra yüzmeye devam ediyor, tekrar cama týklýyor, bu sefer el sallamadan önce bir de öpücük gönderiyor, yüzmeye devam ediyor, gözlerimi ayýrmadan onu seyrediyorum, bu seferki geliþinde, ona baktýðýmý görünce þiþeyi týklamýyor, gülüyor, gözden kaybolup, biraz sonra tekrar ortaya çýkýyor, gülüyor, bir yukarý bir aþaðý yüzüyor, taklalar atýyor, gülüyor, tekrar kayboluyor, bir daha ortaya çýkýyor, þiþenin tepesini gösteriyor, ne demek istediðini anlamýyorum, þiþenin aðzýný açmamý iþaret ediyor, tamam diyorum, mantarý çýkarýyorum, kadehe dökmemi iþaret ediyor, döküyorum, þiþeden dökülen þarapla birlikte kadehe düþüyor, kayboluyor, merak ediyorum, bir müddet sonra kadehteki þarabýn yüzeyinde yüzü beliriyor, gözleri kapalý, endiþeleniyorum, birden gözlerini açýyor ve gülümsüyor.
"Merhaba." diyor, "Ben Ebru."
"Merhaba." diyorum, "Ben de Mehmet."
Gözlerimin içine bakarak, "Tanýþtýðýmýza memnun oldum Mehmet." diyor.
Ben de onun gözlerinden içeri bakarak "Ben de seninle tanýþtýðýma çok memnun oldum kahverengi." diyorum.
"Nerden çýktý þimdi bu kahverengi?" diyor, "Þarap kýrmýzý, ben kýrmýzý, tenim kýrmýzý, dudaklarým kýrmýzý, yanaklarým kýrmýzý, adým kýrmýzý, Ebru, osmanlýca da dalga dalga kýrmýzý yanak anlamýna gelir, nerden çýktý kahverengi?"
"Özür dilerim" diyorum mahçup bir tavýrla, "Bir an gözlerinden baþka bir þeyi göremez oldum da..."
"Hýmm." diyor, memnuniyetini belli eden geniþ bir gülümseme ile.
"Çok güzelsin." diyorum.
"Evet, çok güzelim, hem de çok tatlýyým." diyor.
"Eminim ki çok tatlýsýndýr." diyorum
"Ýçsene beni." diyor.
Sarhoþ oluyorum, ne yaptýðýmý bilmiyorum, kadehi dudaklarýma götürüyorum, içiyorum.

* * *

Dilimin üstünde ayakta karþýlýyorum onu, "Hoþgeldin." diyorum, elini tutuyorum, yürümeye baþlýyoruz, yol ayrýmýna varýyoruz, yollardan birisi zaten kapalý, yemek borusu yoluna dalýyoruz, yokuþ aþaðý kolay bir þekilde mideye iniyoruz, oradan ince baðýrsaða, sonra da kalýn baðýrsaða, oradan da emilip damarlara karýþýyoruz, uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra kalbe varýyoruz.
"Hoþgeldin sultaným hoþgeldin, gönül sarayýma hoþgeldin, böyle güzel bir saraya böyle güzel bir sultan yaraþýr, hoþgeldin sultaným hoþgeldin." diyorum,"
"Hoþbulduk efendim hoþbulduk." diyor tatlý tatlý.
Ýkimiz de çok yorgunuz, kuþ tüyü yataðýmýza uzanýyoruz, sarayýn açýk pencerelerinden içeri tatlý bir rüzgar doluyor, bunalmýyoruz, sanki bedenlerimiz boþlukta asýlý kalmýþ gibi, rahat bir uykunun kollarýna býrakýyoruz kendimizi.
Sabah uyandýðýmýzda gitmek istediðini söylüyor, "Gitme." diyorum, "Gideceðim." diyor, "Daha yeni geldin." diyorum, "Çok sýkýldým." diyor, "O zaman niye geldin?" diyorum, "Bilmiyorum." diyor, "Ama gelmeyi sen de istedin." diyorum, "Tamam, þimdi de gitmek istiyorum." diyor, ne yapsam, ne etsem beni dinlemiyor, tutturmuþ, illaki, "Gideceðim." diyor.
Ellerini kaþlarýna götürüyor, bir ok, bir de yay çýkarýyor kaþlarýndan, bir ok atýyor, neyseki sýyýrýp geçiyor, ama bir ok daha çýkarýyor kaþýndan, sonra bir ok daha, bir ok daha, üzerime ok yaðdýrýyor, yaralanýyorum, ama pes etmiyorum, ayaktayým hala, bu sefer ellerini kaþlarýna götürerek iki hançer çýkarýyor kaþlarýndan, iki elinde iki hançer saldýrýyor üzerime, yaralýyor beni, yaraladýkça hoþuna gidiyor, kan revan içinde yýkýlýyorum, "Gitme." demek istiyorum, diyemiyorum, gidiyor.
Kalbimden çýkýyor, damarlarýmdan koþa koþa geçerek böbreklerime, mesaneme, idrar yollarýma, en nihayetinde de benden ayrýlarak, tuvaletin deliðine ulaþýyor.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ebru 2 - Hazineler Hep Viranelerde Saklýdýr
Kan Rengi Gül ile Ten Rengi Gül
Sultan ile Dilenci

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gözyaþýnýn Gücü
Cunda Adasý'nda Bir Kuþluk Vakti
Esaretten Özgürlüðe
Sahte Sevgili
Sen Kim Oluyorsun da Beni Terkediyorsun Lan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bekliyorum [Þiir]
Ýþte Seni Bunun Ýçin Çok Seviyorum [Þiir]
Beni Baþkalarýyla Bir Tutma [Þiir]
Sevmek, Sevilmek [Þiir]
Ýçimdeki Seni Ararken [Þiir]
Sarýl Bana [Þiir]
Ben Seni Sultan Zannettim [Þiir]
Sarhoþ Eden Kadeh [Þiir]
Gidiyorum [Þiir]
Anlarsýn ki Herþey Rüya Ýmiþ [Þiir]


Abdullah Mehmed Özçam kimdir?

Doðum ile ölüm arasýna sýkýþmýþ kýsacýk bir hayat.

Etkilendiði Yazarlar:
klasikler


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Abdullah Mehmed Özçam, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.