..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > Nergiz Þimþek




16 Kasým 2009
Yollar Çatallanmýyor  
Nergiz Þimþek
Yaþam çok kýsa ve ben de öleceðim. Yollar çatallanmýyor. Tek bir istikamet var ve hepimiz dünyadaki en büyük korkalarýz. Bu yüzden de seni görmek istemiyorum. Küçük parçacýklarla yemlenip kendime sýðýnarak yine, düþlemek istiyorum.


:AHHC:
Seni düþlemek için kaldým burada tek baþýma. Diðerlerini gönderip ufkun ötesinde çýrýlçýplak olgun bir kadýn vücudu gibi sere serpe yayýlmýþ uzaklara, o bedenin gölgelerine dalýp çýkýp eðlencelerinde boðulurken onlar, ben oturup da uzun uzun ve rahat rahat seni düþlemek istedim. Oralar sarýlara, pembelere bulamaçken, burada çelik mavisi pýrýltýlarý iplik iplik süzülen gri günlerin içinde, göðün yarýldýðý bu mevsimde, kasvetime gömülüp hiç olmadýðý kadar daha önce, çýfýt çarþýsýna dönmüþ zihnimden pörtleyen hayal meyal görüntülerin ve elimdeki tek bir fotonla sohbete daldým. Siyah beyaz fotondan taþan, bir yandan kibir dolu ama idrakleri zorlayan heykellerde olduðu gibi anlaþýlmaz bir güzellik sergileyen o yumuþacýk ifadeni izlerken, anlattým sana. Hiç mi hiç anlamayacaðýný bildiðim halde.

Aklýselim ve makulü dýþlayabilmek için kaldým. Gitseydim ben de onlarla, varýrdým yanýna ama o zaman akýl dolu olmam gerekirdi. Þimdi oturduðum koltuk zangýrdarken altýmda, sana olan aþkýmý gönlümce yaþayýp istediðim her þekilde katledebiliyorum seni. Ah! Yalancýyým. Ben. En baþýndan beri yalan söyledim. Nasýl yaklaþabileceksem sana öyle yaklaþtým. Sen merkezli sende gitgide daha da derinlere kulaçlarken sen, ben de helezonik dalgalarda döne döne sana çekildim. Sana giden tek bir yol vardý ve diðer tüm yollara cesim cesim barikatlar kurmuþtun. Bu yüzden de ben, yürüdüm o daracýk patikada. Ama artýk yüreðime sýðdýramadýðým coþkun dalgalara kaptýrabilmek için kendimi, iþte böyle yalnýz kaldým arada. Bu sefer olduðu gibi, özlemim yenik düþtü isyanýma.

Sen en güzeldin ve en güzeli hak edecek kadar akýllýydýn. Özgüven dolu dünyanda yama istemedin. Yamalar tecavüze uðramýþ bir kadýn gibi kirletirdi seni. Saydam ruhunda kara kara boncuklara benzeyen izler býrakýrdý. Karaltýlara olan zafiyetini hep bildim. Ta en baþýndan beri… Ama sen anlamýþ olsaydýn bunu, yanaþtýrmazdýn beni kendine. Bunun içindir ki ben, senin gösterdiði yegâne yolu þaþmadan izledim. Yine de kandým sanmayasýn, seninle ilgili tüm gerçeði biliyorum. Bence aþaðýlýk bir tutum bu sergilediðin; ama yine de seni seviyorum. Hep böyle olmaz mý zaten? Sevilenler sen gibilerdir.

Bir umudum var yine de. Belki sen de benim gibi yalancýsýndýr. Ben de kanmýþýmdýr, ha? Ölesiye arzuluyorum bunu. O zaman yansýmasý olurdun zihnimin. Düþlediðim birliði saðlamýþ olurduk - her ikimiz de maþuk, her ikimiz de âþýk, cesaretsiz zavallýlar belki ama gerçek bir aþk yaþamýþ olurduk. Senin dürüst olmadýðýn tek bir aný kolladým. Ayýklamaya çalýþtým anýlarýmýzýn içinden; kolay olmadý. Bir þey hatýrlýyorum. Uzun bir ayrýlýðýn ardýndan kucaklaþmýþ, sarmaþ dolaþtýk. Sonra baktýn yüzüme de ne yapacaðýna karar veremedin. Ben, hemen verdim kararýmý, seni dostça öptüm yanaklarýndan – dudaklarýný arzularken. Ben yalancýlýðýmý, bir adým fazla atamayacaðýmý bil istedim. Sana karþý dürüst olmak istemiyorum, sen de yalancý ol istiyorum. O an sen de dudaklarýmý arzularken, yanaklarýmý dostça sýk istiyorum. Zaten bu metni de bu yüzden yazýyorum. Bir gün… Bir gün mutlaka okuyacaðýný biliyorum.

Ah! Senin de benim gibi yalancý olmaný istiyorum, anlasana! Oysa sen güven dolu ve dürüstsün. Her söylediðine inanýyorum, her ne kadar istemesem de!

*

Bir haber bekliyorum senden. Bu koltukta günlerdir oturuyorum gözlerim hedefe kilitli bir füze gibi. Emri aldýðým anda patlatacaðým bombayý. Emir… Gelse de düþ bahçemi hedef almýyor olacak, biliyorum. Yine de arsýz bir çocuk gibi hâlâ aðlýyorum istediðim oyuncak için. Sýzlanmalarým yapýþkan bir sývý olup gýrtlaðýmda birikti. Güçlükle nefes alýyorum ama ölmüyorum. Haber göndermek yerine rüyalarýma giriyorsun; dün gördüm seni. Denize dalýyordun. Bunda sorun yok da, daracýk bir gövdede sýkýþmýþ kocaman iki karpuz gibiydi popon. Giydiðin mayoya sýðmýyor, taþýyordu ondan. Garip, çok garip… Basýk diyebileceðim –doðrusu çirkin- bir popon var oysa. Bunu üzerine de baya kafa patlattým. Nihayete erdim sonunda: Sen düþlerimde daha mý güzelsin!

Yaþam çok kýsa ve ben de öleceðim. Yollar çatallanmýyor. Tek bir istikamet var ve hepimiz dünyadaki en büyük korkalarýz. Bu yüzden de seni görmek istemiyorum. Küçük parçacýklarla yemlenip kendime sýðýnarak yine, düþlemek istiyorum.



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Etkileyici
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
2 Mart 2010
Paylaþým için teþekkürler...Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn soyut kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boþluk

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönüþüm
Fare Kýz
Gölge
Bir Adam
Defol!
Topal Remzi'nin Dilsiz Kýzý
Kötücül Ruhlar Dergâhý
Soluk
Beþinci Kapý
Mavi Kurt


Nergiz Þimþek kimdir?

. . .

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nergiz Þimþek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.