..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Rüya Bayram




17 Kasým 2009
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (5) (Hýrsýzlar Diyarýndan... )  
Rüya Bayram
Kaç hýrsýz girdi hayatýnýza bir düþünün. Bizi bizden götürüyorlar haberimiz yok. Bunlarýn en kötüsü yaþama sevincini çalanlardýr.. Kimileri umudunuza kasteder, kimileri fikirlerinizi çalar. Patronunuz sizi ucuza çalýþtýrmak adýna kendinize güveninizi çalar.. Hatta sevdiklerinizi çalanlar çýkar..


:AHFE:
Bugünkü mektubum herkesin hýrsýz olabileceði iddiasýndan.. Akþam akþam benden güzel bir akþamý, yaptýðý haksýzlýk ve küstahlýkla çalan, yani akþamýmýn hýrsýzý olan bir iþ konuþmasýnýn ardýndan...

Diyorum ki; her insan hayatýnda en az bir kere birþey çalmýþtýr, henüz çalmadý ise de çalacaktýr. Peki her çalma eylemine hýrsýzlýk, her bunun eylemcisine
hýrsýz mý denir? Hýrsýzlar maddi þeyleri götürür bizden adý hýrsýzdýr, peki maneviyatýmýza kastedenlerin adý nedir? Onlara sadece bir "eski" sýfatý takýyoruz sanýrým o kadar. Asýl onlarýn daha kötü sýfatlara hakký var.

Hýrsýz genelde hayatýný devam ettirmek niyeti ile yaptýðýný söyler. Kiminin tabiatý böyledir o ayrý. Kimisi kolaycýdýr, sanki bu çok kolaymýþ gibi uzun uzadýya bir yerlere baðlanmak istemez, zoruna da gitmez kýsa sürede elde edebildikleri. Düþünmez sürekliliðini, güvenir maharetine, övünür korkusuzluðu ile.

Hýrsýza kötü deriz, en kötü cezalarla mahkum olmasýný isteriz de en deðerli þeylerimizi çalanlarý niye hala severiz, hatta abartýp hayatýmýzda tutarýz onu bilmem.. Nedir bu baðýþlayýcý yanlarýmýz.. Hýrsýz evine, arabana, iþyerine izinsiz girip, deðer verdiðin, emek verdiðin, sana ait þeyleri alýnca üzüldüðümüzden daha çok üzülürüz oysa hayatýmýza girip içimizden çalanlara.. Hýrsýzýn götürdükleri olmadan yaþayabiliriz hatta yerine yenilerini de koyabiliriz ama þu bizim eski dediðimiz ama aslýnda bizi eskitenlerin bizden aldýklarýný yerine koyabiliyor muyuz?

Kaç hýrsýz girdi hayatýnýza bi düþünün. Bizi bizden götürüyorlar haberimiz yok . Bunlarýn en kötüsü yaþama sevincini çalanlardýr.. Kimileri umudunuza
kasteder, kimileri fikirlerinizi çalar. Patronunuz sizi ucuza çalýþtýrmak adýna kendinize güveninizi çalar.. Hatta sevdiklerinizi çalanlar çýkar.. Bir de bu yaptýklarýndan baþarý gibi sözedip gurur filan da duyar hiiiç utanmazlar. Sonra sizi arayýp çaldýklarý þeyi itiraf edenler de çýkabilir, abartýsýz bu denli yüzsüz de olabilirler.. Sizi kandýrýp iyi niyetinizi çalarlar.. Sonra olanlara gülüp kendinize saygýnýzý.. Bir de bu hýrsýzlarýn kulplarý vardýr "zaten senin benim senden izinsiz almaya karar verdiðim þeylerle iþin olamazdý" gibi adamý aptal yerine de koyarlar.. Hayatýndan biri
ise çaldýklarý "aman canýým o zaten seni sevmiyordu", fikrin ise "sen onu uygulamazdýn ki",sevgin se "çocuk musun kanmasaydýn" hani hem suçlu hem güçlü tayfasý.. Yoksa haklý mý ya dediðiniz olmadý mý hiç?.. Yavuz hýrsýz ev sahibini evden kovar misali :)

Çocukluk hayallerinizden masallarý, gönül kuþunuzun dilinden þarkýlarý, kulaklarýnýzdan tatlý naðmeleri, dudaklarýnýzdan pembe gülüþünüzü çalarlar.. Sonra boþver "onlar zaten masaldý", "sana yakýþmýyordu ben seni kurtardým caným ", "boþa hayal kuruyordun" diye bir de iyilik yapmýþ edasý ile rahat rahat dolanýrlar.. Hýrsýzlar hapse atýlýyor özgürlükleri ile bu
bedeli ödüyorlar da kiþiliðimize kastedenlerin cezasýný kim veriyor, peki onlar niçin çaldýklarýna bedel ödemiyor?

Birþey çalanlara vurgulu bir "hýrsýzzz" yakýþtýrmasý yaparken asýl hýrsýzlar çaldýklarýný çoktan harcamýþ yollarýna devam ederler.. Hani hayatlarýndan çýktýk ya bu bir bedel sanýrýz, bizden uzaklaþýnca cezalandýrdýk sanýrýz, yahu bizden uzak olmayý ceza kabul edecekler zaten çalmak deðil çoðaltmak, birlikte paylaþmak ve bizimle kalmak niyetindedir.. Çalýp gidene eski olmak, uzakta kalmak ceza deðil ödüldür yaptýklarýný unutturan..

Ama yine de insanlarýn yaþanmýþlýklarý olmalý.. Hýrsýzlarý da gözünden anlayacak kadar aklý baþýna varmalý..

Bunun adý kendini kaptýrmak, hýrsýz kapkaççý takýmýna oyun olmak. Kendinizi kaptýrmayýn diyorum sözün özü..

Kaç para eder hayalleriniz, ya umutlarýnýza, güzel fikirlerinize, gelecek planlarýnýza ne paha biçersiniz? Kendinizi, özünüzü paranýzdan iyi saklayýn ki acýmadan alýp gitmesin ruhunu çoktan þeytana satmýþ kalpten yoksun yalancýlar.. Sonra binbir emekle sizi bugüne getiren analarýnýzýn hakkýný nasýl ödersiniz.. Sýký tutun kendinizi sýkýý...

16 Kasým 2009
Pazartesi sendromu pençesinde:)
Rüya



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (10) (Sýradan Bir Masaldan... )
Herþeyin Bir Nedeni Var Ama Unutmayýn Bir de Sonucu...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (9) (Kalpten Kalbe Nasihatlerden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (21) (Kimi Zaman Giden, Kimi Zaman da Gidilenin Yüreðinden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (4) (Kuyunun Dibi... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (22) (Bir Dizinin Ardýndan Aldanmalarýn Sorgulanýþýndan... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (20) (Antikacý Dükkanýndan... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (13) (Sevmelerden Vazgeçip Sövmelere Ýntikal Ediþten... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (6) (Cümlenin Sonu... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (2) (Bardaðýn Boþ Tarafýndan... )

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
En Kusursuz Cinayet Yaþama Sevincini Öldürmektir
Hani Tek Bir Kiþiyi Özlersiniz Her Yer Issýz Gelir Derler Ya...
Uzun Metraj Korku Filmi, Bol Kan, Bol Siyaset, Bol Kavga, Boþ Hayat!
Mutluluk
Hayatý Kuralýna Göre Oyna!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleþirken... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... )
Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (15) (Keþkelerle Ýyikilerden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (7) (Okyanusta Bir Ýstiridyeden Desem... )

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çeliþki [Þiir]
(Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu... [Eleþtiri]


Rüya Bayram kimdir?

Yaþamayý tüm anlarý ile seviyorum. Bazen acýtýyor her yanýmýzý hayat, bazen güldürüyor yüzümüzü beklemediðimiz bir anda. Yaþanmýþlýklar anýlarýmýz oluyor ve ben uslanmaz bir aný biriktiricisiyim. Hayat biriktirdiðimi ve kaçýrdýðým tüm zamanlarý yazýyla bir yerlerde sakladýðýmý düþünüyorum yazýya döktüðümde kendimi. . . Ve bir gün bir yerlerde onlarýn içinde barýnan herþeyin beni bulup kucaklayacaðýný hissediyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar,Ahmet Altan,Paolo Coelho,Goethe,Shakespeare,J.J.Rousseou


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Rüya Bayram , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.