..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > osman demircan




26 Kasým 2009
Pkk  
osman demircan
PKK bir holding gibi çalýþýyor. Parayý uyuþturucudan, kara paradan ve haraçtan kazanýyor. PKK Avrupa'da iþ adamlarýndan haraç keserken, Ýngiliz istihbaratý, Alman istihbaratý neden bir þey demiyor? Demek ki milyarlarca dolarlýk bu gelirden Avrupa devletleri de pay alýyor. Bu yüzden Avrupa PKK'dan desteðini çekmiyor.


:AHBH:
PKK bir holding gibi çalýþýyor. Parayý uyuþturucudan, kara paradan ve haraçtan kazanýyor. PKK Avrupa'da iþ adamlarýndan haraç keserken, Ýngiliz istihbaratý, Alman istihbaratý neden bir þey demiyor? Demek ki milyarlarca dolarlýk bu gelirden Avrupa devletleri de pay alýyor. Bu yüzden Avrupa PKK'dan desteðini çekmiyor. Hal böyle iken demokratik açýlým var diye PKK uyuþturucu gelirinden vazgeçer mi? Avrupa ülkeleri PKK'yý desteklemeyý býrakýr mý? Hayýr ortada bu kadar para varken ve ayný zamanda PKK'nýn uyuþturucu gelirinden hem ülke içinden hem ülke dýþýndan pay alan varken sizce PKK tarihe karýþýr mý? Öyleyse nedir bu demokratik açýlýmýn anlamý? Anlamý þu: Kuzey Irak'ta resmen Kürt devleti kuruldu. Baþkenti de Erbil oldu. Bu devletin büyümesi için güçlenmesi için Türkiye'ye ihtiyaç var. Yani Türkiye'nin ana kucaðýnda beslenip büyüyecek bu devlet. Buna kim engel olabilir? Tabi ki PKK...Her gün PKK'dan dolayý yeni kurulan Kürt devletinin bombalanmasý hem Barzani'nin hem de batýlý güçlerin iþlerine gelmez. Böyle bir durum söz konusu olursa, kuzey Irak savaþ alaný olur. Ordusu olmayan, silahý olmayan bir devlet yýkýlmaya mahkumdur. Kuzey Irak'ta kurulan devletin daha büyümeden yok olmasýný Ýsrail ve batýlý güçler tabi ki istemez. Hal böyle iken Türkiye'de kimse kahramanlýða soyunmasýn. PKK'nýn bitmesini öncelikle ABD ve Avrupa istiyor. Peki bitecek mi? Tabi ki hayýr...Sadece silah býrakacak. Türkiye'nin içinde bir ur gibi durmaya devam edecek. Türkiye'nin þu an ki konjonktürde parçalanmasý söz konusu gözükmüyor. Çünkü Türkiye'nin parçalanmasý demek þu an ki planlarý alt üst eder. Düþünülen bu deðildi. Asýl düþünülen Ýran'ý parçalamaktý. Fakat Ýran çetin ceviz çýkýnca bütün planlar yerle bir oldu. Ýran parçalanýp bölünemediði için Türkiye'yi bölme planlarý da suya düþtü. Durum deðiþmeyince Türkiye'nin bölünmemesine karar verildi. Çünkü Türkiye bölünürse Ýran Ortadoðu'nun en güçlü devleti olacak ve kuzey Irak'taki devleti tehdit edecek. Bu batýlý güçlerin ve Ýsrail'in iþine gelmiyor. Bir de Ýran nükleer bomba yaparsa artýk ne Türkiye bölünür ne de Ýran. Çünkü Türkiye'nin kaderi Ýran'a baðlý. ABD, AB ve Ýsrail Türkiye'nin asla iyiliði düþünmezler. Çünkü Türkiye büyük bir ülke. Kim ne derse desin bu ülkeler demokrasi peþinde insan haklarý peþinde koþan ülkeler deðillerdir. Bu ülke askerleri Müslüman erkekler uyurken Irak'ta, Filistin'de, Bosna Hersek'de Müslüman kadýnlara tecavüz etmiþ insanlardýr. Bunlar ýrz düþmaný devletlerdir. Elin garibanýnýn cebindeki parayý sömürmeye çalýþan devletlerdir.
Atatürk'ün bir sözü var:" Biz bize benzeriz." diye. Biz ne Avrupalýyýz ne Amerilayýz. Biz Anadoluluyuz. Kurtuluþ Savaþý yýllarýnda doðru dürüst ordumuz ve silahýmýz yokken güçlü devletleri çeþitli manevralarla birbirilerine düþürerek bu ülkeyi kurduk. Kurtuluþ Savaþý zekayla kazanýlmýþ bir savaþtýr. Kimse bizi aptal yerine koymasýn.
PKK Marksist-Leninist bir oluþumdur. Hiçbir zaman Kürt halkýný temsil edemez. Aldýðý o altýda bir oranýndaki oy tam sahih, gerçek bir oran asla deðildir. Çoðu küskünler ( PAPAZA KÜSÜP ORUCUNU YÝYEN BEKTAÞÝ GÝBÝ ) oylarýný oraya kerhen atarlar. PKK nin ne olduðu alenen bilmeyen mi var? Asla ve asla PKK Kürt halkýný temsil edemez ve de edemeyecektir. PKK kominist bir ekoldür. Kürt halký Müslümandýr ve de Müslüman olarak kalacaktýr. PKK bunu istemese de....!
PKK Müslüman bir ülkede yaþamaktansa, doðuda Marksist-Leninist bir Kürt devletinde yaþamak istiyorum diyenlerin kurup desteklediði bir örgüttür. Hiç þüphe yok ki PKK'yý destekleyenler arasýnda dinsiz ateist Türkler de vardýr ve bunlar ülke içinde söz sahibi kimselerdir. Yaptýklarý iþ ; "PKK" ve "Kürt" kelimelerini sürekli yan yana kullanmak hatta bunlarý özdeþleþtirmeye çalýþmaktýr.
Yani Kürtlerle ilgili herhangi bir konu olduðunda hemen mevzuyu PKK ile ilintilendirmek, PKK'dan söz ederken de bu terör örgütünün sanki bütün Kürtlere hitap ettiðini öne sürmek. Amaç Kürtleri dinsizleþtirmek ve Türkiye'nin doðusunu ateistleþtirmek. Böylece Türkiye'de laikliði güvence altýna almak.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bîji pkk
Gönderen: emrah daþdemir / , Türkiye
5 Aðustos 2011
PKKNÝN UYUÞTURUCUDAN HARAÇTAN GEÇÝNDÝÐÝNÝ SÖYLEYECEK KANITIN NEDÝR PEKÝ; HAYATINDA HÝÇ ABD YE GÝTMEMÝÞ ORADA HESABI BULUNMAYAN KARAYILAN'IN DURAN'IN ÖCALAN'IN HESAPLARINA EL KONULMASI DONDURULMASI UYUÞTURUCU TÜCCARI ÝLAN EDÝLMESÝ KARARI MI? YA DA ESKÝDEN KAS KAFALILARIN DEDÝÐÝ GÝBÝ PKKYE DESTEK VEREN 5 MÝLYONDAN ÝNSANIN ASLINDA OLMADIÐI MI?? GEÇELÝM BUNLARI DA BUGÜN PKK GÝBÝ KÜRDÝSATANIN HER BÖLGESÝNDE VE KÜRTLERÝN BULUNDUÐU HER YERDE DESTEK GÖREN BÝR HAREKETKEN(MODERN) GELÝP FEODAL ÇAÐDIÞI BÝR ÞEKÝLDE BAÞA GELMÝÞ BARZANÝ TALABANÝ GÝBÝ FEODALLERÝ MÝ TEMSÝLCÝ OLARAK GÖRÜYORSUNUZ?? BUNU DA GEÇELÝM MARKSÝST LENÝNÝST BÝR ÖRGÜT DÝORSUNUZ BURADA NE KADAR BOÞ BÝRÝ OLDUÐUN APACIK ORTADA ELEÞTÝRDÝÐÐÝÝN HAREKETÝ ÖNCE BÝR ARAÞTIR OKU NE DÝOR ONA GÖRE YAZ PKK NE MARKSÝSTTÝR NE DE LENÝNÝST APOCU GENÇLÝK TARAFINDAN KURULMUÞ KENDÝSÝNÝ SÜREKLÝ YENÝLEYEREK REEL SOSYALÝZMÝ ELEÞTÝRÝP DEMOKRATÝK MODERNÝTE( ahlaki-politik toplum,ekoloji-endüstiriyel toplum,demokratik özerklikl) PARADÝGMASINI OLUÞTURMUÞ BÝR HAREKETTÝR SOSYALÝZMDE KADININ VE EKOLOJÝNÝN ELE ALINDIÐI ÝLK HAREKETTÝR DÜNYADA EN GÜÇLÜ KADIN ÖRGÜTLENMESÝNÝN BULUNDUÐU HAREKETTÝR... TOPLUSAL DEÐERLERÝN KORUNMASINI TEMEL ÝLÞKE EDÝNMÝÞ BÝR HAREKETÝ HALKI DÝNSÝZLEÞTÝRMEKLE SUÇLAMAK KDAR BEYÝNSÝZLÝK(artýk ne diyeceðimi bilemiorum)OLAMAZ... BEN PKK LÝ DEÐÝLÝM KENDÝM BDPLÝ DE DEÐÝLÝM AMA DEMOKRATÝK MODERNÝTEYÝ OKUYUNCA TÜRKÝYENÝN ONUN SÝSTEMÝNÝN NE KADAR BOÞA ÇIKTIÐINI GÖRDÜM BU YÜZDENDÝR TEPKÝM




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türklere Mektup
Sayýn Baþbakaným
Deðer Yargýn Varsa Deðerlisin
Kim Kurtaracak Türkiye'yi?
Aç Kalýrým Terlik Yerim
Türkiye'de Sanat Anlayýþý
Kestim Bütün Zincirlerin Damarlarýný
Tekrar ve Terör
Üreyin
Özgürlük Nedir?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.