..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme > Emine Piþiren




27 Kasým 2009
Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 6 -  
Emine Piþiren
Þimdi tek tek gözden geçiriyorum ve her bir dostumun el yazýlarýný okuyup gözbebeklerim ise yazdýklarý duygu dolu dizelerinde geziniyor. Sýra Cezmi Ersöz’ün imzaladýðý kitaba gelmiþti. Ýlk sayfada yazýlý olan sözcükler ise gözbebeklerimin büyümesine neden olmuþtu.


:AHHF:

“…Kemikleri, eti, baðýrsaklarý ve kan damarlarýný kaplayan deri nasýl insan görünümünü katlanabilir hale getiriyorsa, ruhun ajitasyonu ve ihtirasý da kibirle kapatýlmýþtýr; kibir, ruhu kaplayan deridir…”- Nietzche-


Þiir etkinliðimiz 16 Aðustos Þükrü Tunar Kültür Merkezinde gerçekleþmiþti. Þairlerden katýlým oldukça fazlaydý. Türkiye’de bir ilk olmuþtuk. Bestekâr ve þair Cemal Safi, yazar Cezmi Ersöz gelince bir kýyamet koptu. Bazý þairlerimize ters düþen bu iki medyatik isimle en çok 2008 yýlýnýn Yunus Nadi Ödül sahibi Abdülkadir Budak Bey sinirlenmiþti. Tepkisini de açýkça gösterdi ve sahnedeki protokol yerine oturmadý.

Sarýkýz þiirleri okundu, kitabý olan yazarlar okurla buluþtu, etkinliðin bitiminde de Belediye Baþkanýnýn bizlere sunduðu sürprizleri, yüreðimizi okþamýþtý.
Kucaklarýmýzda çiçekler ve ödül plaketleri yaný sýra, 60 þair ve yazara verilmek üzere, Kültür Merkezinin kapýsýnda görevliler elimize, Körfezin bitki dokusunda yetiþmiþ ürünlerinlerinden; zeytin, zeytinyaðý, zeytinyaðý sabunu, zeytin çiçeði kolonyasý ve Edremit’i tanýtan küçük broþür olmak üzere elimize tutuþturulmuþtu.

Bütün bunlara imza atan bir isim daha vardý. Belediye Baþkanýmýz Av. Tuncay Kýlýç ile birlikte olan Sn. Zekeriya Özdemir Bey’i unutmamak gerekiyor. Etkinlik öncesi ve etkinlik boyunca elinden gelenin fazlasýný sunmak için çýrpýnan Zekeriya Bey, ayný zamanda bir yazar ve tarihçiydi. Bir þey dikkatimi de çekmedi deðil…
Edremit Belediye Baþkan Sn.Av.Tuncay Kýlýç Bey’in bu etkinlik için Zekeriya Özdemir Bey’e tüm sorumluluðunu vermiþ ve Edebiyat Galerisi Net sahibi ve yöneticisi olarak birlikte yola çýktýðýmýz bu projede, nedense beni saf dýþý býrakmýþ o sarýþýn dost sandýðým kiþi ile programý sürdürmeleriydi…

Bir anda bu deðiþim nedendi?

Üstelik etkinlik öncesi bana güler yüzünü ve nezaketini içten gösteren ilçemizin bu yöneticisi, etkinlik dahilinde 360 derece deðiþmesine de bir anlam veremiyordum. Sürekli o sarýþýn kadýnla birlikte ve projeler geliþtirmekteydiler. Ne zaman þiir etkinliði için bir soru sormak için veya programla ilgili yanýna gitmiþ olsam, anýnda yüzündeki ifade deðiþiyor sertleþiyordu bakýþlarý da…

Bu yeni durum da beni üzdüðü gibi bazý þair arkadaþlarýmýzýn da dikkatinden de kaçmamýþtý. Hatta içlerinden bir tanesi;

“Emine Haným, siz boþuna zahmet etmeyin, size hayýr, diðer sarýþýn bayana evet, diyecektir, en iyisi mi, siz tüm yetkileri o kiþiye yükleyin, býrakýn su yolu bulur…” diye de akýl verilmiþti.
Oynatmaya az kalmýþ aklým bu fikiri benimsemiþ ve sessiz kalmayý yeðlemiþtim.

Evet, ben bir yandan bedenimin yeni ve acýmasýz konuðu kanserle savaþýrken bir yandan da hýzla geliþmekte olan bu yeni duruma adapte olmaya çalýþýyordum. Adeta kayalýða yapýþan bir midyenin direnme gücünü göstermiþtim.

Üç gün dört gece süren etkinlik boyunca ruhumun ajitasyon olmamasý için de düþünce gücümü pozitif kullanýp, beynimi iyi duygular yükleyip beslemiþtim…

Veda vakti geldiðinde gönül dostlarým; o deðerli elleri kendi yazdýklarý kitaplara imza atma yarýþýna girmiþti. Her biri ayrýlýrken yürek özlerini damýttýðý þiir ve öykü kitaplarýný sevgilerini sunar gibi elime tutuþturmuþlardý.

Þimdi tek tek gözden geçiriyorum ve her bir dostumun el yazýlarýný okuyup gözbebeklerim ise yazdýklarý duygu dolu dizelerinde geziniyor.
Sýra Cezmi Ersöz’ün imzaladýðý kitaba gelmiþti. Ýlk sayfada yazýlý olan sözcükler ise gözbebeklerimin büyümesine neden olmuþtu.

“Güzelliðiniz tüm kötülüklerin kapýsýný zorluyor…”


Emine Piþiren/Bursa
23.11.2009

Devam Edecek



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýyileþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - Son Bölüm -
Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 5 -
Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 4 -
Bana Ýzin Verin Aðlayacaðým
Yüzlerce Hayattan Biri... (- 2 - )
Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 2 -
Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 3 -
Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - 1 -

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anne Cennette Yemek Var mý?
Yumurtaný Nasýl Ýstersin Caným, Rafadan mý Kafadan mý?
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 1 -
Gel Mezarýma Ýþe Oðlum
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 -
Aþýk Olmak Ýstiyor Musunuz?
Biz Önce Beþ Kiþiydik
Bu Çocuk Benim Deðil
O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (Son Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adamdan Saymýþýz [Þiir]
Ah Ulan Istanbul! [Þiir]
Çekinme Söyle [Þiir]
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý [Þiir]
Yaðmur Kuþu Suskunluðu [Þiir]
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim? [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Davetsiz Konuk - 1 - [Þiir]
Madem ki... [Þiir]
Git Demene Gerek Yok [Þiir]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.