..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > ilker uðurlu




9 Aralýk 2009
Seksin Çýkýþý ve Yaratýlýþ Mucizesi.  
Piyango ne kadar çok katýlýmcý olursa olsun her zaman birine çýkar. Sonunda birisi mutlaka kazanýr; mucize olsa da olmasa da.

ilker uðurlu


Bilinç Kuþaðý Dersleri -7 ...Böylece çift sarmaldan tek sarmala düþen hücreler yine dýþarýdan içeri DNA transferlerine imkan tanýyor ve çift sarmal halini geri alýyorlardý. Seks geliþmeye baþlamýþtý. Bir anlamda pozisyon zenginlikleri baþlamýþtý...


:BHJI:
Bilinç Kuþaðý Dersleri 7
Sýrlar -11

Baþlangýçta tek iplikli kýsa DNA kodlarý vardý. Yaþam dünyada ayný bir hücre çorbasýna benzeyen denizlerde tek hücreli canlýlarýn içlerinde barýndýrdýklarý tek zincirli kýsa DNA lar dan ibaretti. Bu çorbada milyonlarca yýlda çoðalan sayýlamayacak kadar çok tek hücreli canlýlar birbirleri ile hücre zarý vasýtasýyla temas etmekteydiler. Zaman zaman yýrtýlan hücre zarlarýndan birbirlerine DNA geçiþleri yaþanmaktaydý. Bir hücreden diðerine geçen kýsa boylu DNA lar geçiþ yaptýklarý hücrenin DNA sýna eklenerek daha uzun boylu DNA larýn oluþmasýna sebep oluyorlardý. Bu fenomen günümüzde laboratuar ortamýnda halen gözlemlenebilmektedir. Bir süre sonra dýþ zarý içeri doðru açýlan ve dýþ zarý dýþa çýkýntýlý hücreler daha çok sayýda birbirlerine DNA transferi yapmaya baþladýlar. Dna sýný veren hücre boþ kalýp ölüyor, alan hücre ise yeni DNA yý kendisininkiyle birleþtirerek hayatýný daha karmaþýk bir canlý olarak sürdürüyor ve bölünme aþamasýnda bu yeni haliyle çoðalýyordu. Böylece daha karmaþýk ve uzun tek iplikçikli DNA larýn oluþmasý gerçekleþti. Yani dünyada kendi çapýnda ilk seks hareketleri baþlamýþ oldu.

Bundan bir adým sonra bazen içeri transfer edilen DNA larýn bazýlarý geldikleri yerdeki DNA larýn ucuna deðil yanýna eklendiler. Tek iplikçikli DNA lý hücrelerden, çift sarmallý DNA lý hücrelere doðru bir çeþitlenme görüldü. Bu hücrelerin bazýlarý bölünürken çiftli DNA sarmallarýnýn bir kanadý eski hücrede bir kanadý da yeni oluþan hücrede kalýyordu. Böylece çift sarmaldan tek sarmala düþen hücreler yine dýþarýdan içeri DNA transferlerine imkan tanýyor ve çift sarmal halini geri alýyorlardý. Seks geliþmeye baþlamýþtý. Bir anlamda pozisyon zenginlikleri baþlamýþtý.

Günümüzde bizler de dahil halen bu sistem kullanýlmaktadýr. Üreme hücrelerimiz önce bölünerek çift sarmallý hücrelerden tek iplikçikli hücrelere dönüþür. Polen, sperm ve yumurta gibi yapýlara. Daha sonra iki tek iplikçikli DNA ya sahip hücreden alýcý ve verici olaný çarpýþarak, temas ederek DNA transferini gerçekleþtirir. Son basamakta da yeni oluþan çift sarmallý hücre bölünerek çoðalýr ve yeni nesiller ürer.

Bilmediðimiz her þey sýrdýr bize.

Milyarlarca yýllýk zaman da (Bu sürenin ne kadar olduðunu insanoðlu çok zor kavrayabilmektedir) neredeyse sonsuz sayýda ihtimalin hepsine uygun þekilde denk gelen DNA dizimleri gerçekleþmiþtir. Ve yalnýzca ortam þartlarýna yani doða þartlarýna uygun olanlar kendilerini tekrar tekrar çoðatmayý baþarmýþtýr. En basitten baþlayarak yavaþ yavaþ karmaþýklaþan hücre kolonileri ve organizmalar bir gün gelmiþ dýþ ortamda kendilerine uygun ortam þartlarýna doðru tercihler yapabilme aþamasýna varmýþ, bilinçli bir þekilde ihtiyaç duyduðu maddeleri toplamaya yani yemek yemeye, su içmeye baþlamýþtýr. Yemek yemesi onun kendisinden baþka bir dýþ ortam olduðunu fark etmesine yada yanýlgýsýna düþmesine sebep olmuþtur. Önce dýþ ortamýn farkýna varan canlý bir süre sonra kendisinin farkýna varmýþtýr. Farkýndalýðýn en üst düzeye çýkmasý insanýn görülmesine kadar sürmüþtür.

Ve… Ýnsan dünyanýn oluþumundan 4.5 milyar yýl, dünyada ilk canlý hücrenin görülmesinden 4 milyar yýl sonra kendisinin ve doðanýn farkýna varmýþtýr. Bu farkýndalýk gerçekleþtiðinde ise gördüðü ilk þey çok çok çok çok karmaþýk canlý hücre sistemleri, kolonileri olmuþtur. Hiçbir þeyin durduk yere bu kadar karmaþýk þekilde aniden ortaya çýkamayacaðý yönünde yaptýðý doðru saptama onu Tanrý fikrine götürmüþtür.

Ýnsanýn bir tek ufak yanýlsamasý vardýr. O da þudur: Bugünkü çok çok çok karmaþýk canlý yapýlarý birden bire deðil 4 milyar yýlda yavaþ yavaþ yavaþ yavaþ , en basitten en karmaþýðýna acýmasýz doða þartlarý eleðinden geçerek ulaþmýþtýr. 4.000.000.000 yýldýr bizim canlý dediðimiz protein yapýlarý dünyada yaþýyorlar ve sürekli hayatta kalma sýnavýnda kaybedeni oynuyorlar. Yüzbinlerce kez, milyarlarca kez, trilyonlarca kez yapýlmýþ olan bu sýnavlar da bizler yalnýzca hep kazananlarýn torunlarýnýn torunlarý olma þerefine eriþmiþ yaratýklarýz o kadar.

Piyango ne kadar çok katýlýmcý olursa olsun her zaman birine çýkar. Sonunda birisi mutlaka kazanýr; mucize olsa da olmasa da.

Not: Annenin yataðýna düþtüðünde milyarlarca spermden birisiydin ve yarýþý kazandýn. Sen kazanamasaydýn da baþka birisi kazanacaktý. Senin için olan mucize doða için basit bir rutindir o kadar. Hiçbirimiz evrenin merkezinde deðiliz. Hiçbirimiz sandýðýmýz kadar özel deðiliz. Hiçbirimiz Tanrý’nýn en özel kulu deðiliz. Onun için trilyonlarca canlý organizmanýn içinde bir noktayýz. Kalabalýðýn bir parçasý. 15 milyar yýllýk uzay tarihinin kapsadýðý zaman içinde, evrendeki trilyonlarca yýldýz sisteminin içindeki küçük bir yýldýz sistemindeki gelmiþ geçmiþ trilyonlarca trilyonlarca canlýdan yalnýzca bir tanesiyiz.

Matematik ve sayýlar yolda olanlar için sýr kapýlarýndan birisidir.

Bilinç Kuþaðý Dersleri 7 nin sonu



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinler, Ýnançlar ve ateizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
2012 Gerçeði
Kurban ve Tanrý
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 4
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 8
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 10
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 1
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 9
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 6
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 5
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 2

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplama Kampý
Türban Sorunun Çözümü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Umudu Olmayan Tanrý [Þiir]
Ýnsan Dostlarýmýz [Þiir]
Demir Evler [Þiir]
Ötenazi Ýstiyorum [Þiir]
Yol [Þiir]
Kurban Bayramý [Þiir]
Yatak [Þiir]
Gideceðin Yer [Þiir]
Pir'im [Þiir]
Ufuklardaki Ýnsan Hakkýmý Fes Ettim [Þiir]


ilker uðurlu kimdir?

Yazdýklarýmý okursanýz beni tanýrsýnýz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ilker uðurlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.