..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Didem Duruöz




10 Ocak 2010
Duru Sohbetler 1  
Sabahýn Beþi

Didem Duruöz


Ýçimdeki küçük kýzýn adý Duru. Bazen caným sýkkýn olduðunda, kafama bir þeyler takýldýðýnda birbirimizle konuþmak ikimize de iyi geliyor. Bana hatýrlattýðý bazý basit ve önemli farkýndalýklarý sizlerle paylaþmak istedim. Okuyan herkese çok teþekkür ederim. - Kendini nasýl hissediyorsun? -Þu an kendimi gergin, üzgün, çaresiz hissediyorum. Eleþtirmenim bana korkak olduðumu söylüyor. Ve bende bunun doðru olduðunu biliyorum. -Eleþtirmeninin senin içindeki olumsuz yanýn olduðunu hatýrlýyor musun? -Evet, benim çevremde dönerek korkak korkak diye mýrýldanýyor. - Ona nasýl karþý çýkacaðýný da hatýrlýyor musun? -Evet -Yap o zaman. -Kes þunu ben korkak deðilim. Sustu, ama yine baþlamak için güç topladýðýný düþünüyorum. - Onu seninle el ele vererek yenebiliriz. Þunu bil ki ; her ne yaparsan yap ya da yapmazsan yapma ben seni çok seviyorum. Söylediðin, düþündüðün, yaptýðýn ve yapmadýðýn hiçbirþey bu gerçeði deðiþtirmez. Üstelik yalnýz da deðilim, eþin, annen, baban, ablan ve can dostlarýnda benimle ayný fikirde ve hiçbirimiz de fikrimizi deðiþtirmeyeceðiz.


:CCJD:
Saat sabahýn beþi, gözlerimi açamýyorum ama uykuya da dalamýyorum. Yarým saat önce birden uyandým ve yatakta dönüp durmaktan usandým.

-Duru bana söylemek istediðin birþeyler mi var? Yanýt gelmiyor anlaþýlan bizimki uykuda iyi de ben niye uyanýðým.
-Bilmem.
-Uyandýn mý, hoþgeldin
-Hoþbulduk da sohbet için biraz erken deðil mi?
-Bence de ama uyuyamadým.

-Canýný sýkan bir durum mu var?
-Aslýnda var, sen sorunca aklýma geldi.Geçen gün durup dururken aklýmdan yaþamayý beceremiyorum cümlesi geçti. Söylediðim kelimelerin zararýný görüp cümleyi : “ Ben yaþýyoruma.” çevirdim ama cümlenin içi boþ kaldý. Þimdi onu doldurma zamaný. Yapýlmasý gerekenler var ve ben adým atmayý baþaramýyorum. Oyuncak odasýnda ve atölyesinde hem üretken hem mutluydum artýk o günler geride kaldý. Çalýþma zamaným geldi ama nerde nasýl? Amacýmla ihtiyacým çeliþiyor. Ýhtiyacý karþýlamak için amacýma hizmet etmeyen bir iþe baþvurmak zor geliyor.

- Amacýn ne?
- Aslýnda o da net deðil. Bireylerin ruh saðlýðýnýn önemini anlamalarýna katkýda bulunmak istiyorum. Özellikle çocuklarýn ruhlarýnýn büyük darbeler almadan büyüyebilmeleri ve yetiþkin olduklarýnda kendi ayaklarýnýn üstünde suçluluk duymadan durabilmeleri, özsaygý ve özgüvenleri ile kendileriyle ve dünyayla barýþýk olabilmelerine katkýda bulunmak istiyorum.

-Bunu nasýl yapabileceðini düþünüyorsun?
-Duygu ve düþüncelerimi yazarak paylaþarak ve çocuklarla bire bir iletiþim kurup, onlara saðlýklý örnek model olarak.
- Kendini saðlýklý örnek model olarak benimsiyor musun?
- Tam olarak deðil ama olabilmek için çaba sarf ediyorum. Karakterim ve yaþam deneyimlerim nedeniyle, olumsuza yönelmeye meyilli olduðumun bilincindeyim. Tecrübelerim sayesinde olumsuzun bana verdiði zararýn da farkýndayým. Hangi anlarda gitmek istediðim yolun tersine yöneldiðimi anlayýp durup doðru yöne gitmek için çabaladýðýmýn da bilincindeyim.

- Peki, ihtiyacýn ne?
- Maddi, manevi kazanç. Çalýþacaðým iþin getireceði gelir yol, yemek gibi giderler çýktýktan sonra ev için bazý giderleri karþýlamalý. Yaptýðým iþ bana kendimi üretken ve baþarýlý hissettirmeli. Çalýþma ortamýmdaki kiþilerle saðlýklý iletiþim kurabilmeliyim.
- Bu cümleler bana þu an okuduðum Özgüven kitabýndaki zorunluluklar bölümünü anýmsattý.
- Ama bunlar gerçekler, kaçýnýlmazlar.

-Çalýþtýðýn zaman bu ihtiyaçlarýný karþýlayabileceðine inanýyor musun?
- Ýnanmak istiyorum ama korkuyorum.
- Seni en çok korkutan ne?
-Ýnsanlarla saðlýklý iletiþim kuramamak, hak ve sorumluluklarýmý birbirinden ayýramamak, kendim olmak ya da olamamak, iþimde baþarýsýz olmak, duygu ve düþüncelerimi uygun zaman ve þekillerde ifade edememek, arkadaþ bulamamak, arkadaþ bulup kaybetmek.

- Kendini nasýl hissediyorsun?
-Þu an kendimi gergin, üzgün, çaresiz hissediyorum. Eleþtirmenim bana korkak olduðumu söylüyor. Ve bende bunun doðru olduðunu biliyorum.
-Eleþtirmeninin senin içindeki olumsuz yanýn olduðunu hatýrlýyor musun?
-Evet, benim çevremde dönerek korkak korkak diye mýrýldanýyor.
- Ona nasýl karþý çýkacaðýný da hatýrlýyor musun?
-Evet
-Yap o zaman.
-Kes þunu ben korkak deðilim. Sustu, ama yine baþlamak için güç topladýðýný düþünüyorum.

- Onu seninle el ele vererek yenebiliriz. Þunu bil ki ; her ne yaparsan yap ya da yapmazsan yapma ben seni çok seviyorum. Söylediðin, düþündüðün, yaptýðýn ve yapmadýðýn hiçbirþey bu gerçeði deðiþtirmez. Üstelik yalnýz da deðilim, eþin, annen, baban, ablan ve can dostlarýnda benimle ayný fikirde ve hiçbirimiz de fikrimizi deðiþtirmeyeceðiz. Seni seviyoruz sana duygularýna, düþüncelerine saygý duyuyoruz ve bunu sana kendi yöntemlerimizle gösteriyoruz. Duygu ve düþüncelerimizi sana her zaman yeteri kadar hissettirememiþ olsak da sana olan saygý ve sevgimizin sadece senin var oluþundan kaynaklandýðýný, seni tanýdýðýmýz ve hayatýmýzýn bir parçasý olduðun için kendimizi þanslý saydýðýmýzý bil.

-Tüm söylediklerini içimde hissediyorum ve sana güvenip, inanýyorum. Seni dinledikçe anlattýklarýnýn benim içimdekilerle ayný olduðunu görüyorum. Bazen korkak davranýþlarda bulunmamýn doðal olduðunu ve bunun benim karakteristik bir özelliðim olmadýðýný, sadece bir durum ve o an için doðru gelen bir tercih olduðunun farkýna varýyorum.

- Evet iþte bu. Benim ve diðerlerinin sana sevgi ve saygý duymamýzýn ana nedeni senin de bizler gibi, anýn koþullarýna ve farkýndalýklarýna göre yapabildiðin en iyi þekilde yaþamaya çalýþtýðýný bilmemiz.

- Ýþte þimdi huzurlu bir uyku uyuyabilirim, rüyamda bana katýlýr mýsýn?
-Neden olmasýn, hem ben, sen bazen hissetmesende, her zaman her yerde seninleyim.

   

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok güzeldi...
Gönderen: Müþerref özdaþ / , Türkiye
10 Ocak 2010
Hepimizin içinde sakladýðý baþka birisi, genellikle de küçük ve narin,sevmeyi seven, sevmeyi bilen, sevilmeyi seven, kýrýlgan ama bir o kadar da inatçý bir çocuk vardýr. O ve siz zaman zaman karþý karþýya gelirsiniz.En umarsýz anlarýnýzda yine en iyi destek o içteki "Duru çocuk " tan gelir.Siz surat asarsýnýz, o size ve yaþama güler geçer.Siz miskin miskin yatarken o güler oynar, capcanlý gezer.Sizin benziniz sapsarýyken onunki gülpembedir.Ne güzeldir o duru çocukla birlikte yaþamak ve onun gözleriyle dünyaya bakmak. Teþekkürler Didem Haným. Güzel bir iç sohbet okudum. Nazik ve içten yorumunuz için çok teþekkür ederim Müþerref Haným,içimizdeki çocuðu ne kadar doðru tanýmlamýþsýnýz, yorumunuzla beni çok mutlu ettiniz.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anlamlandýrma Arayýþý
Bir Aldanýþýn Ardýndan
Gündüz Düþleri 1
Ýyi ki Var Can Dostlar
Yýkýcý Eleþtiriler
Mutluluk Anahtarlarýna Örnekler

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cem Mumcu - Kendine Bakma Kitabý
Duru Sohbetler 2
Korkularýn; Engellerindir Yaþam Sevinçlerinin!
Sarmaþýk Sakal Yansýmalarý
Hayal Kafesi
Gündüz Düþlerim 2
Sekiz Saniye Yansýmalarým B
Gözlem Yansýmalarým2
Kýsalara Selam
Kendimi Kaybettim, Hükümsüzdür!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrýlmak [Þiir]
Yaþam yakýnda yakala [Þiir]
Haykýrmak Ýstiyorum [Þiir]
Sanatla Soluklanmak [Þiir]
Anne Çocuk Eðitim Vakfý - Anne Destek Semineri [Öykü]
Gelen Gülüþ [Öykü]


Didem Duruöz kimdir?

Kendini arayan, dünyayý ,hayatý anlamlandýrmaya ve onun içinde etkin olarak var olmaya çalýþan, suskunlar ordusundan ayrýlmaya çabalayan biriyim. Yazýlarýmda bazen; aklýmdan, yüreðimden, içimden geçenleri, bazende farklý kiþilikleri deneyimleme örneklerimi görebilirsiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan Cüceloðlu, Jülide Sevim, Üstün Dökmen, Louise Hay,Allice Miller,Leyla Navaro,Emre Kongar,Kemal Sayar, Milan Kundera, Engin Geçtan,Türkay Demir, Gabriel Garcia Marquez, J.R.R.Tolkien,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Didem Duruöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.