..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Müþerref özdaþ




10 Ocak 2010
Gideceði Yeri Bilen Mektup: E - Mektup (1 )  
Müþerref özdaþ
Yakýn olmasam da bilirsin duygulara sýnýr yoktur. Ulaþamayacaklarý yer yoktur. Yeter ki çaldýðýnda kapýyý bir açan bulunsun. Uzak olan nedir? Yaný baþýnda oturan, uzatsan eline dokunabildiklerin, nefesini duyabildiklerin sana ne kadar yakýndýr? Ya ben? Ben ne kadar uzaktayým sence ? Sadece bir kelime kadar, bir cümle kadar, bir merhaba kadar uzak… Ve bir o kadar yakýn.


:BJDH:
Yaz güneþim, arkadaþým. Yakýn olmasam da bilirsin duygulara sýnýr yoktur. Ulaþamayacaklarý yer yoktur. Yeter ki çaldýðýnda kapýyý bir açan bulunsun. Uzak olan nedir? Yaný baþýnda oturan, uzatsan eline dokunabildiklerin, nefesini duyabildiklerin sana ne kadar yakýndýr? Ya ben? Ben ne kadar uzaktayým sence ? Sadece bir kelime kadar, bir cümle kadar, bir merhaba kadar uzak… Ve bir o kadar yakýn.

Tesadüf diye bir þey yoktur meleðim. Sadece doðru zaman vardýr. Benim yüreðim sevgi ve dostluklara ne kadar açýk ve ne kadar geniþ ise senin de bir o kadar geniþ ve sýcak. Senin de sýcak bakýþlarýn yaz güneþleri gibi ýsýtýyor dostlarýnýn yüreðini. Sevgimi hak edene gökyüzündeki en parlak yýldýzý göndermiþsin. Onun adý Sirius ( Ak yýldýz ). Senin adýn da Fatoþ. Sen de benim Ak yýldýzýmsýn. Ak yelimsin. Peki dünyamýza en yakýn yýldýzý bilir misin? O da Güneþtir. Ama sadece orta büyüklükte bir yýldýzdýr. Isýtmak ve hayat vermektir onun iþi. Týpký ben gibi. Sen gibi. Ve daha nice yüreði dünyalarý sýðdýrabilecek kadar büyük olanlar gibi.

Yaz güneþim. Sen sadece yazlarý deðil dört mevsim, üþüyen kalpleri ýsýtabilecek bir yüreðe sahipsin. Bana kelebeðim dedin. Biliyor musun bu küçük kelebek bir gün senin bahçende yetiþen benzersiz renkteki çiçeklere de konacak. O çiçeklere iyi bak. Susuz ve sevgisiz býrakma onlarý.
Kimsenin seni üzmesine ve incitmesine izin verme diyorsun bana. Sana söz. Buna asla izin vermeyeceðim. Ama bana sen de söz ver. Sen de izin verme buna, olur mu? Ne zaman içini bir hüzün kaplarsa beni düþün beyaz meleðim. Gülen yüzümü düþün. O gülüþ senin enerjin olsun. Uzaklar sevgilerle yakýndýr arkadaþým. Ben her zaman yaný baþýndayým. Sesini duymam belki, elini tutmam. Ama her zaman yanýndayým iþte. Biz birer ýþýðýz. Birilerine ýþýk olabilmek ne güzeldir. Aydýnlatmak ve aydýnlanmak ne güzeldir.

Beyaz meleðim. Hayat sana çelme taktýðýnda bana tutun ve ayaða kalk. Dedim ya ben her zaman yanýndayým. Kalk bir an önce de yine koþalým. Hüzün mavisi gecelerden bembeyaz sabahlara koþalým. Þehri sorgulayalým. Cevaplarý bulup çýkaralým saklandýklarý köþelerden. Daha çok soru var. Sormaktan ve koþmaktan yorulmayalým. Bu güç bizde var. Kendine iyi bak arkadaþým. Bu mektup seni bulacak biliyorum. Aldýðýnda gözlerin ýþýyacak. Týpký benim senden aldýðýmda ýþýdýðý gibi. Iþýklarýmýz hiç sönmesin. Sevgiyle kal yaz güneþim. Iþýkla kal.

Müþerref ÖZDAÞ




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
4g : Gittim - Gördüm - Gezdim - Geldim (Eskiþehir’in Yeni Yüzü)
Aný Düne, Ümit Yarýna Aittir
Öfkeyle Korku Kol Kola Gezer
Bir Kedi ve Bir Adam

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umutlar Tükenirse
Çiçekleri Döken Bahar
Sevgi Sihirdir
Geceler Günahý Saklar
Hayvan Olmanýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý
Muhteþem 8 Yýl
Sevgi Þehri Þehir Rehberi
Daðýlan Bulutlarým
Gelecek Daha Kaç Tecavüze Gebe?
Aldanmalar,aldatmalar ve Yalanlar Üzerine Düþüncelerim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Olsaydým [Þiir]
Sevgi (Seni) Ektim Yüreðime [Þiir]
Ateþi Yakan Bilir [Þiir]
Sahtekarlar Balosu [Þiir]
Sualler (1 ) [Þiir]
Yaþam - Aþk - Tutku - Sevgili [Þiir]
Yaþam Akýyor Yaný Baþýmda [Þiir]
Hani Bir Þarký Var Ya [Þiir]
Zamanýn Kýyýsýnda [Þiir]
Yürekte Bir Ýmzadýr Sevdan [Þiir]


Müþerref özdaþ kimdir?

Biyoloji öðretmeniyim. 1978'li yýllardan beri edebiyat,þiir,resim ve geleneksel sanatlardan "ebru " ve "kaat'ý " ile uðraþýyorum. Sevgi yolu, Ortanca ve Mahzunice adlý dergilerde yazýlarým yayýnlanmaktadýr. Turkhaber ve Cbhaber internet gazetelerinde de köþe yazarlýðý yapmaktayým. Edirne-Uzunköprü SES gazetesinde de yazmaktayým. Yaþamýn en iyi öðretmen olduðunu biliyorum. . . Ve sýnavýný en hazýrlýksýz zamanlarda yaptýðýný . YAÞAM BÝR ÞÝÝRDÝR. . . ÞÝÝR DE SEVDAM. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilememeye çalýþýyorum..Herkesin de ne olursa olsun bir süre sonra kendine bir tarz oluþturduðunu düþünüyorum...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Müþerref özdaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.