..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > HAMZA EKÝZ




14 Ocak 2010
Sensizlik  
HAMZA EKÝZ
SENSÝZLÝK.......


:BJJJ:
SENSÝZLÝK…..

Kara bulutlar sardý yaþadýðýmýz þehrin üstünü, yaðmur ha yaðdý, ha yaðacak ve yüreðimde yarým kalan bir türkünün dizeleri. Mýrýldanýyorum, senin yokluðunda içim seninle dolarak…..

GÜNEÞ KÜSMÜÞ ÞALKIMIYOR AH SENSÝZ
ZERDALÝ GÜZELÝ GÖZLERÝNLE BAK BANA
KEDER EÞ OLDU YENEMÝYORUM AH SENSÝZ
BALDAN TATLI SÖZLERÝNLE GÜL BANA
DÝKEN SARMIÞ GÜLLERÝMÝ DEREMÝYORUM
GÜLDEN NAZÝK ELLERÝNÝ UZAT BANA

HASRET YANAR GECELERÝM AH SENSÝZ
DAVRAN GÜLÜM ESEN YEL OL GEL BANA
GÜNEÞ KÜSMÜÞ ÞALKIMIYOR AH SENSÝZ
ZERDALÝ GÜZELÝ GÖZLERÝNLE BAK BANA
KEDER EÞ OLDU YENEMÝYORUM AH SENSÝZ
BALDAN TATLI SÖZLERÝNLE GÜL BANA…


     Kalmak mý? daha zor, gitmek mi? Diye sorardým kendime hep. Kimi zaman gitmek derdim. Ama þimdi kalmanýn anýlarla yaþamanýn ne kadar zor olduðunu öðrendim sensiz geçen saatlerde günlerde ve gecelerde. Nefesini arýyor nefesim. Elinin deðdiði her yerde seni görüyorum. En kötüsü de geceleri uyanýp seni yanýmda görememek; sensizliðe sarýlmak ne demek bilir misin sen? Yataðýmýzýn sen kokan yanýnda. Evet komik gelecek beklide sana ya da ne biliyim alabildiðine çocuksu yada saçmada gelebilir iþte ne biliyim. Sadece hava kapalý bu sen kokan þehirde ve yaðmur sanki senin olan izleri silecekmiþçesine düþmaným o damlacýklara bugün. Yaðmurda ýslanmak istemiyorum ya da üþümek, ýsýnmak için sarýlacaðým bedenin uzaklarda. Sen yoksun ve ben alýþamadým bu yokluða, sanýrým alýþamayacaðýmda. Ýçim acýyor biliyor musun? Sýcak bakýþlarýný özledim, o samimi masum çocuksu gülücüklerini ve o sýcaklýðýný özledim, kafamý omzuna dayayýp televizyon karþýsýnda güven dolu kýsacýk kestirmeleri. Hele saçlarýma dokunup bana “Seni seviyorum” dediðin o zamanlar, bir çocuk gibi daha da sarýlýrdým sana, Sen uyuduðumu düþünür hiç kýpýrdamazdýn ama ben senin benimle ilgilenmeni fýrsat bilir derin derin çekerdim kokunu yüreðime.

     Baþladý iþte, þehrim tüm kirini yýkamak için gökten süzülüyor damlalar. Cama vuran damlalar gözyaþlarýmla yarýþýyor. Sesin geliyor kulaðýma, içim seninle doluyor. Ama yoksun. Kilometrelerce ötede þimdi sen ne yapýyorsun kim bilir? O þehirde senin kanýyor mu yüreðin? Bensiz vakitlerde, hangi anýlarýmýzý canlandýrarak avunuyorsun? Kim siliyor gözyaþlarýný? Sende düþman mýsýn soðuða, yaðmura ve o kahrolasý gri bulutlara? Gerçi güneþte ýsýtmýyor ki beni. Anlamsýzlaþtý hayat. Seni bu kadar çok sevdiðimi sensizken öðrendim biliyor musun? Gülmek ne demekmiþ þimdi daha iyi anlýyorum yada bir çift göze bakýp o güzlerde hayatý yaþamak derin derin ve umutlar besleyerek. Fotoðraflarýn kaldý geride, onlara sarýlýyorum kimi zaman ama olmuyor. Özlemin derin bir yara açtý yüreðimde, kelimelere sýðmýyor…

     Sen, sensizlik nedir bilir misin? Bilemezsin… Sen seni özlemek nedir bilir misin? Onu da bilemezsin. Peki sen seni düþünüp yarýnlara umutla bakmak nedir bilir misin? Bilemezsin… Ama þunu bil Sensizliklerde öðrendim seni sevmenin en güzel yanýný. Umut etmenin beklemenin ne kadar güzel bir duygu olduðunu yine sen öðrettin bana. Dedim ya yüreðimden geçenler sýðmýyor kelimelerin dar kalýplarýna, nede sözcükler o anlamlarý taþýyabiliyor. Seviyorum seni, sensizlik içinde…..

     Dedim ya sen sensizliði nereden bileceksin? Ama biliyor musun ben öðrendim, sensizliði deðil ama, ben seni beklerken umutlar beslemeyi, seni düþününce gülebilmeyi ve ben dev özlem dalgalarý içinde bir taka misali dik durabilmeyi öðrendim. Ve her doðan güneþ kendini teslim ederken karanlýða, ben sana yaklaþýyorum adým adým. Kokunu duymaya baþlýyorum, sýcaklýðýn ýsýtmaya baþlýyor bedenimi… Evet Özledim seni,,,Ama sen SENSÝZLÝK ÝÇÝNDE SENÝ ÖZLEMEK NEDÝR Bilir misin? Bilemezsin… Sensizlik böyle bir þey iþte… Umutla seni yaþatmak, umutla sen dolmak ve inançla seni beklemek…. Adý üstünde “SENSÝZLÝK” iþte…


www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Sevda
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...
Uçurtmayý Vurdular
Sevdalarýmýz
Yeniden

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Çocukça Bir Tebessüm…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.