..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > erhan bayraktutan




16 Ocak 2010
Tren ve Çocuk  
trenlere meraklý bir çocuk

erhan bayraktutan


Evleri tren istasyonuna yakýndý. Derslerini bitirdiðinde, hikaye kitaplarýný okur ondan da caný sýkýldýðýnda soluðu istasyonda alýrdý. Trenlerin varýþ ve kalkýþ saatleri ezberindeydi. Trenlerin varýþ saatine beþ dakika kala istasyona gelir, salonda oyalanýrdý. Salondaki berber dükkanýný pek severdi. Berberin müþterinin saçýný kesmesini, usturayý masatlamasýný, sabunu köpürtmesini ilgiyle izlerdi.


:AICB:
Oniki yaþýndaydý. Anadolu’da bir þehirde oturuyordu. Bir memur babanýn dört çocuðundan biriydi.Temiz yüzlü, yakýþýklýydý. Ýçine kapanýktý. Okul arkadaþlarý dýþýnda pek arkadaþý yoktu. Okulu seviyordu. Derslerini hiç ihmal etmez, ödevlerini günlük olarak yapardý.

     Dostlarý kitaplardý. Hikaye kitaplarýný okumayý çok severdi. Sait Faik en çok okuduðu yazardý. Diðer bir zevki de trenlerdi. Bu aðýr, devasa makinelerin gökyüzüne doðru yayýlan dumanlarý, tekerleklerinden ve düdüðünden çýkan deðiþik sesleri onu büyülerdi.

      Evleri tren istasyonuna yakýndý. Derslerini bitirdiðinde, hikaye kitaplarýný okur ondan da caný sýkýldýðýnda soluðu istasyonda alýrdý. Trenlerin varýþ ve kalkýþ saatleri ezberindeydi. Trenlerin varýþ saatine beþ dakika kala istasyona gelir, salonda oyalanýrdý. Salondaki berber dükkanýný pek severdi. Berberin müþterinin saçýný kesmesini, usturayý masatlamasýný, sabunu köpürtmesini ilgiyle izlerdi.

     Bir akþamüstü her zamanki gibi derslerini bitirmiþ, hikaye kitabýnýn sayfalarýný çevirmeye baþlamýþtý. Caný sýkýldý. Dersleri her zamankinden fazla zaman almýþtý bu kez. Hava kararmýþtý. Vaktin geç olduðunun farkýndaydý ama yine de tren istasyonuna gitmek için içinde bir istek duyuyordu. Annesine bitiþiklerinde oturan arkadaþýndan bir þey alacaðýný söyleyip doðruca istasyona gitti. Tren henüz gelmemiþti. Güzel bir yaz akþamýydý. Platformda gezinmeye baþladý.

      Yanýna býyýklý,orta boylu , baþýnda kasketli bir adam yanaþtý. Trenin ne zaman geleceðini sordu. Çocuk cevap verdi.Çocuða nerede okuyorsun,nerede oturuyorsun þeklinde birkaç soru daha sordu.Beraber yürümeye baþladýlar.

     Adam: ”istersen bahçeyi gezelim” þeklinde bir teklif sundu. Çocuk teklifi kabul etti.Bahçenin loþluðu çocuðu biraz ürküttü. Bir aðacýn altýnda oturdular. Adam aðacýn dibindeki çalýlarý elleriyle etrafa daðýttý.Ortaya bir þiþe çýktý.Adam:”Hiç raký içtin mi hayatýnda ?”dedi.Çocuk baþýný yana salladý.Adam þiþeyi kafasýna dikti. ”Sen de bi dene istersen” dedi çocuða. Çocuk su katýlmamýþ rakýyý içine çekti. Genzi alev alev yanmýþtý. Adam ceketinin cebinden katlanmýþ bir gazete parçasý çýkardý. Ýçinde dilimlenmiþ kaþar peyniri vardý.Beraber peynirleri yiyip rakýyý içtiler. Adam boþ þiþeyi çalýlarýn arasýnda gizledi.Cebinden sigara pakeri çýkardý.Çocuða ikram etti.Çocuk sigaranýn daha önceden tadýný biliyordu.Almadý.Adam da ýsrar etmedi.Kendidi bir tane yaktý.

     Sohbete baþladýlar.Adam,yalnýz olduðundan,gezmeyi çocuklarla konuþmayý çok sevdiðinden bahsetti. Sigarasý bitmeye yakýn paketinden bir sigara daha çýkardý, bu kez sigarayý sigarayla yaktý, derin derin içine çekti.

     Daha sonra adam çocuðu istasyon yakýnýndaki pastaneye davet etti. Çocuk bunu da kabul etti. Raký çocuðun içini ýsýtmýþ, baþýný hafif döndürmüþtü. Ýki meyve suyu sipariþi verdi garsona adam. Garson bir köþeden onlarý izliyordu. Garsonun yumuþak olmayan bakýþlarý çocuðun dikkatini çekmiþti.

     Meþrubatlarýný bitirip çýktýlar.Adam yine sigarayý sigarayla yaktý. Bu sefer çocuðu daha da sokulmuþ, koluna girmiþti.Issýz bir yola girmiþlerdi.Adam, gençliðinde çok yakýþýklý olduðundan bahsediyor,gençlik fotoðraflarýný çocuða gösteriyordu.
     Adam:”yüzmeyi sever misin?” dedi.Çocuk evet diyince bu seferde þehre yakýn olan kaplýcaya birlikte gitme teklifinde bulundu. Çocuk teklif karþýsýnda bir ikilem yaþadý.

      Ýlk defa raký içmiþti hem de susuz.Ýçki beynini,vücudunu daha önceleri hiç olmadýðý tarif edilemeyecek baþka bir hale sokmuþtu..Adam teklifinin kabul edilmesi için adeta içinden dua eder gibi bir halde çocuðun gözlerinin içine baktý.

     Çocuk adamýn kötü niyetini gözlerinden sezmiþti.”Eve gitmem gerek,çok geciktim”dedi .Adam:”Seni bir daha görebilir miyim?”dedi son defa.Çocuk bir þey demedi, adamýn kolundan kurtuldu.Adamdan ayrýlýr ayrýlmaz adýmlarýný sýklaþtýrarak eve doðru yöneldi.

     Yirmi, otuz metre sonra çocuk bir an geri döndü. Adamý elinde sigara ,hala kendisine bakarken buldu. Ýçinden bir oh çekti. Trenleri çok sevdiði halde istasyona daha seyrek gidiyor,hava kararmadan da dönüyordu artýk.






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kent kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þairler Ülkesi Bahar Bekliyor

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Genç Ölmek
Pankart Asýlacak! As!
Koleksiyoncu Amca
Acýlara Gülümseyen Kadýn: Teyzem
Ýstanbul'un Kedisi
Bir Tarz-ý Muhabbet
Aþk Mektubu Görülmüþtür
Ruhsar , Selim ve Gökyüzü
Yaþ, Yirmi Dokuz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Soðuk Yerlerin Kýzý [Þiir]
Paþa"m, Can Arkadaþým [Þiir]
O En Güzel Oyuncaðýmýz [Þiir]
Baba Gel, Çýk Dolaptan [Þiir]
Kabil"in Sultanlarý [Þiir]
Oðlum Beyazlar Ýçinde [Þiir]
Bir Kalem Daha Satmalýyým [Þiir]
Mülkten ve Þehvetten Uzak [Þiir]
Saçlarýna Yýldýz Düþmüþ... [Deneme]
Fikrimin Rehberi Fikri Öðretmen [Deneme]


erhan bayraktutan kimdir?

Ziraat mühendisiyim. 2006 yýlýndan beri kýsa öyküler yazmaktayým. Öykü, þiir okumayý seviyorum. Romantik, içe dönük biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi Ersöz,Sait Faik,Refik Halit Karay


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © erhan bayraktutan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.