..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her þey ancak sevgiyle satýn alýnabilmelidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Çilsem Su




16 Ocak 2010
Bir Kadýn ve A'iþ'k Hayatý  
Çilsem Su
Hayat kelimelere ayrý ayrý takýlmaz.Ne "aþk" kelimesine ne "iþ" ne de baþka bir kelimeye... Hayatýn takýldýðý; yeryüzündeki tüm kelimelerin, tüm duygu ve düþüncelerin, tüm cümlelerin 'içiçe geçmiþliði'dir.


:AFCJ:
Heyecandan yüzümde oluþan kýzarýklýðý fondötenle bile yok edemiyordum. Bu giyip çýkardýðým beþinci kýyafetimdi. Bavulumun üstü, yataðým, yerler her yer çýkarýp attýðým pantolon, etek ve gömleklerle doluydu. Olmuyordu hiçbir þey yakýþmýyordu iþte off off...


Benim için çok önemli bir gündü. Yabancýlarla bir iþ yemeði yiyecektik ve bu iþ benim hayatýmý etkileyecek, deðiþtirecek kariyerime devam etmemi saðlayacak bir iþti. Üstelik taptýðým hocam da bana destek vermek için orada olacaktý ancak bir yandan da beni gözleyecek, konuþmalarýmdan oturup kalkmama kadar her þeye eleþtirel bir gözle de bakacaktý, biliyorum, huyu bu çünkü.


Bir haftadýr Mýsýr'daydýk. Fena sayýlmayan bir otelde kalýyorduk. "Fena sayýlmayan" diyorum çünkü sadece odalarýn olduðu koridor ve yemek kýsmýný keþfedebildim. Bir haftadýr tek yaptýðým yemek için aþaðýya inmek ve çalýþmak için tekrar odama çýkmaktý. Araþtýrmamýzda hiçbir açýk býrakmamak ve mahçup olmamak için sürekli çalýþýyor, Mýsýr þirketlerinden aldýðýmýz raporlarý ve anketleri inceliyordum. Ýþte bugün, yani büyük gün de Mýsýr'ýn en büyük þirketlerinden EMC yetkilileri ile þirket çalýþanlarý üzerinde araþtýrma yapabilmek için görüþecektik.


Yemek salonuna indiðimde hocam masada oturuyordu. Yanýna gittim ve elimdeki tüm raporlarýn, özetlerin içeriklerini kýsaca ve son kez açýkladým. Hocam "tamamdýr hazýrýz, kabul edecekler merak etme. Hem unutma kabul etmeseler bile biz öyle bir araþtýrma yapacak ve öyle bir rapor hediye edeceðiz ki Mýsýr literatürüne, kabul etmedikleri için piþman olacaklar" dedi ve güldü. Beni rahatlatmaya çalýþýyordu, saðolsun. Ve iþte kapýda yetkililer göründü ayaða kalktýk, selamlaþtýk ve yemekle beraber sohbete baþladýk.

... ... ... ...


Saat 3'ü gösteriyordu ve soðuk otel odasýndaki yataðýmda hüngür hüngür aðlýyorum.


Ýþi aldýk, kabul ettiler ve yarýn anketlerimizle þirkette olacaðýz. Araþtýrmamýz tüm hýzýyla hatta hýzýna hýz katarak devam edecek. Elde ettiðimiz bu baþarýdan baþým dumanlý. Kendimde deðilim resmen, "iþte bu iþte bu benim" diye çýðlýk atmak geliyor içimden. Ýþte ben, iþte hayatým boyunca gerçekleþtirmek istediðim bir proje iþte baþarý iþte haz...Kafamdan 3 yýl sonrasý için planlar geçiyor. Bunu da yaparýz, bunu da alýrým, burda da yayýnlanýrsa çalýþma tamamdýr v.s...


Yemeðimiz bitmiþti, misafirlerimizi uðurladýk ve kabul edilmiþ olmanýn verdiði gururla gerine gerine sohbete baþladýk hocamla. Sýrtýma bir el dokundu, irkildim. 'Yaren' dedi. Bu sesi asla unutmam, ismimin bu söyleniþini asla silemem zihnimden. Arkamý dönemiyorum, çakýldým kaldým o omzumdaki elin altýnda. Ýnanmak istemiyorum hayýr olamaz. Bunca seneden sonra, bunca aradan sonra böyle bir günde, bu ülkede, bu otelde, olamaz, olmamalý...


Sizce hayat sizin 40.000 kere 'olamaz, olmamalý' demenizi anlar mý? Sizce hayat her þeyin yolunda gittiði bir anda mutluluktan, gururdan ayaklarýnýzýn yerde olmadýðý bir anda sizi öylece havada býrakýr mý? Sizce hayat yýllar yýllar sonra 'unuttum ya' dediðiniz ilk ve son aþkýnýzý dünyanýn bambaþka bir yerinde yanýnda eþi ile tatile gelmiþ bir þekilde karþýnýza çýkaramaz mý? Peki, siz kabuk baðlamýþ yaranýzýn kabuðunun aniden çekilip, yeniden kanamaya baþlamasý gibi kanamaz mýsýnýz, anýlarla boðuþup nedenlerle savaþmaz mýsýnýz? Hadi diyelim hiçbiri olmadý peki sizce hayatýn oluþturduðu tesadüflere aklýnýz erebilir mi? Benim ki ermiyor...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tesadüfler tesadüf mü acaba?
Gönderen: Mahmut ARSLAN / ,
11 Aralýk 2013
Bir görüþe göre tesadüf diye bir þey yoktur. Tesadüf dediðimiz hayatýn öðrenmemiz ders almamýz ya da mutlu olmamýz bize sunduðu derslerdir. Çilem bu öykünde sen de bunu harika bir þekilde anlatýyorsun. Eðer öykünün kahramaný bu tesadüfle eski sevgilisini görmeseydi yarasýnýn ne kadar iyileþip iyileþmediðini anlayabilir miydi? eline kalemine yüreðine saðlýk

:: ..
Gönderen: ERdem Gürer / , Türkiye
12 Mart 2010
elinize saglýk insan bir kez daha inanýyor hayatta mucizelerin olduguna. hayat gerçekten de sürprizlerle dolu aþk bazen sürpriz bazense mucize..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Büyük Þehirde Küçülmek
Küçük Bir Diþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlamak [Þiir]
Suya Hasret [Þiir]
Affedebilir misin? [Þiir]


Çilsem Su kimdir?

1986 Hatay doðumluyum. Ankara'da ikamet etmekteyim. Þuan bir üniversitede yükseklisans öðrencisiyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Victor Hugo,Maksim Gorki,Balzac,Dostoyevski,Tolstoy, Nazým Hikmet, Albert Camus, Oðuz Atay, Ömer Hayyam


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Çilsem Su, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.