..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Adsýz




29 Ocak 2010
Kozada Bir Kelebek  
Adsýz
Ýnsanýn hayalleri olmayýnca, peþinden gidecek izleri de olmuyor. Sýradanlýklar içinde bir yaþama adým atýnca, sessizce söyleyecek tek bir þey kalýyor. “Hayat devam ediyor iþte. Her þeye raðmen hayat devam ediyor.”


:BAFH:
Sustu.

Üþüyordu...

Yavaþ yavaþ kar yaðmaya baþlamýþtý. Dýþarýdaki soðuk içeri kadar girmiþ, yüzlere yerleþmiþti. Fýrtýna öncesi sessizliðin tam tersi, fýrtýna sonrasý bir sessizlik yaþanýyordu. Hiç beklenmedik bir anda esen rüzgâr þiddetini artýrmýþ, kýyýda köþede ne kadar kýrýntý varsa getirip ortaya sermiþti. Her kýrýntý denizden kopup kýyýya vuran dev dalga gibi suratlara çarpmaya baþlamýþtý. Ele alýnan her kýrýntý, dökülen her cümlede kocaman bir yüke dönüþmüþtü, ortak yaþam sonucu ortaya çýkan bu yükü nedense kimse sýrtýna alýp taþýmaya yanaþmýyordu. Sessiz yaþamlarýn ardýnda ne çok çýðlýklar atýlýyormuþ meðer. Gözlerden fýþkýran volkan baðrýnda ne çok lavlarý biriktirmiþ meðer. Bakýþlara yerleþmiþ nefretin her sattý açýða çýkmaya baþlamýþtý. Meðer ne çok kelime birikmiþ taþ yüreklerde. Meðer bir yüz ne çok yüze maske olmuþtu, kocaman sözcükler kapanmak bilmeyen aðýzda dönüp duruyor, dökülen her kelime taþ darbeleri gibi can yakýyordu…

Sustu.

Düþünüyordu...

Uðruna savaþtýðýnýz bir hayatýnýz yoksa uðruna öleceðiniz bir yaþamýnýz da olmamýþ demektir. Anlamý ve deðeri olmayan böyle bir yaþama anlamlar yüklemek hiç de doðru sayýlmazdý. Ýnsanýn hayalleri olmayýnca peþinden gidecek izleri de olmuyor. Sýradanlýklar içinde bir yaþama adým atýnca sessizce söyleyecek tek bir þey kalýyor. “Hayat devam ediyor iþte. Her þeye raðmen hayat devam ediyor.” Bunu tekrarlayýp derin nefesler çekmenin vakti deðildi. Geleceðe dair ipucu vermeyen derin iç geçiriþlerin sebebini bulmak gerekiyordu. Anladým ki insan kendi yaþamýna sahip çýkamadýðýnda birisi onun yaþamýný sahiplenip yaþamaya baþlýyor ve bitirip boþ paketi önüne atýveriyor. Arada bir göðüste biriken taþlaþmýþ kelimeleri söküp atmak gerekiyor. Suskunluða sebep o aðýr kelimeleri… Bir kar tanesi kadar ömrün bir varmýþ bir yok muþlarýndaki boþluklarýn neyle dolacaðýný bilmek gerekir…

Sustu.

Seyrediyordu...

Kar hala yaðýyordu. Yaðmuru taþýmaktan yorulmuþ bulutlar fýrtýnanýn sonunda içinde ne varsa boþaltmaya baþlamýþtý. Saðanak halinde yanaklarýndan aþaðý süzülen damlalara müdahale etmeye niyeti yoktu. Onca fýrtýnadan sonra deniz suyu kýyýya çarpa çarpa sakinleþmiþti. Fýrtýna dinmesine raðmen dalgalar kýyýya köpük taþýmaya devam ediyordu. Kýzgýn aðýzdan çýkan lavlarý söndürmeye kocaman deniz suyu anca yetmiþti. Deniz de bulutlar gibi sakinleþmeye baþlamýþtý. Dalgalar kararsýzca önce çekiliyor sonra ayaðý soðuk suya deðen bir çocuk gibi aniden geri dönerek kýyý ile buluþmasýnýn tadýný çýkarýyordu. Bir kaç tekne iple kýyýya baðlý. Teknelerden biri az önceki fýrtýnada yara almýþ. Teknenin görüntüsü de ayný sakin ama kararsýz deniz dalgasý gibi belirsiz, biraz gidiyor, duruyor, ardýna bakýyor sonra geri dönüyor. Sanki iki arada kalmýþ gibi. Sanki alacaðý her iki karardan da korkuyor gibi. Kazanacaklarýnýn ya da kaybedeceklerinin muhasebesini yapýyor gibi. Artýk beklemenin bir anlamý yok. Artýk karar verme zamaný gelmiþti. Ýpinden kurtulup denizleri görecek, okyanuslara doðru yol alacaktý. Kalýp çürümek yerine aldýðý yarayý sarmaya baþlayacaktý.

Sustu.

Son nokta...

Dönüm noktasý! Baþlangýçlar hükümdarý… Etrafýna bir kez daha dikkatli baktý. Bavulunu açtý. Dolaptan geçmiþini çýkardý, hepsine tek tek baktý. Yaþanmýþlýklarýna dokundu, Hatýrlayamadýklarýný hatýrlamaya, unuttuklarýný anýmsamaya çalýþtý. Buðulu camdaki izleri eliyle siler gibi bütün geçmiþini hiç tereddüt etmeden bir anda sildi. Taþlaþmýþ kelimelerin hepsini söküp attý. Kangren olmuþ sözcükleri kesti. Toparlayamadýðý, söylediði halde bir türlü bitmek bilmeyen bütün cümlelerini tamamlayýverdi. Bir anda çözülmeye baþladý. Sýcaða teslim olmuþ kar tanesi gibi hissetti kendini. Sonra etrafýna ve yataðýn üzerine koyduðu bavuluna dikkatlice bakmaya baþladý, Bavul aldý içine yerleþtirdiði bütün geçmiþini tek tek boþalttý, bavulu aldýðý yere geri koydu. Hiçbir þey almadan odadan çýktý, yürüdü, kapýyý açtý, dýþarý çýktý ve kapýyý kapattý. Geceye yaslanarak, sokak lambasýnýn aydýnlattýðý yolda yürümeye baþladý.


Adsýz



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüþün Aklýmda Saklý Kaldý
Seni Hep Çok Çok Seveceðim...
Yalnýz Kalmak Ýstiyorum
Konuþma Vaktim Gelmiþ Hemen Yetiþmeliyim
Bir Þeyin Yerine Diðerini Koy (Ama) Mak
Sevgili Leyla
Kýþ Mevsimimide Sen Anlat Bana
Seni Yine Hep Çok Çok Seveceðim
Annem
Hastane Önünde Ýncir Aðacý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelimeler Biriktirdim Sana Ýlmek Ýlmek D/okuman Ýçin
Ne Bilmek Ýstersin Ey Yar?
Hayalden Hilale
Aþkta Yarýn Kimin Umurunda
Sevgili Günlük
Sinemde Bir Yaradýr (Bu Þehir)
Sevgili Günlük
Küçük Not Büyük Hayal
Sevgili Günlük

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Düþünürken [Þiir]
Aslýnda Aðlamayacaktým [Þiir]
Yanýlýyor Muyum? [Þiir]
[Þiir]
Sessizce Veda Son Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 8. Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 7. Bölüm [Öykü]
Sevgilicilik Oyunu [Öykü]
Sessizce Veda 6. Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 3. Bölüm [Öykü]


Adsýz kimdir?

Hiç bir özelliði olmayan, sýradan biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Emile Zola, Beethoven, Mina Urgan, Necip Fazýl


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adsýz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.