..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > osman demircan




31 Ocak 2010
Þanzelize  
osman demircan
Bir çam aðacýnýn gövdesinde çam sakýzý, denizin en karanlýk yerinde ýþýk saçan bir balýk, bir zeki kadýnýn beyninde düþünce, bir þairin yüreðinde imge, bir çocuðun aðlayýþýnda gözyaþý, bir ülke coðrafyasýnda metropol, bir adada palmiye, bir fakirin evinde sýmsýcak çorba, bir zenginin evinde antika, senin ise sadece sevgilin olmak istedim.


:AHIJ:
Bir çam aðacýnýn gövdesinde çam sakýzý, denizin en karanlýk yerinde ýþýk saçan bir balýk, bir zeki kadýnýn beyninde düþünce, bir þairin yüreðinde imge, bir çocuðun aðlayýþýnda gözyaþý, bir ülke coðrafyasýnda metropol, bir adada palmiye, bir fakirin evinde sýmsýcak çorba, bir zenginin evinde antika, senin ise sadece sevgilin olmak istedim.
Býraktým tüm arzularýmý bir kenara sadece sana geldim. Seni beklerken bir aðaç, sana aðlarken bir ýrmak, sana bakarken bir sinema salonu, seni düþünürken bir kitap, seni severken bir þiir olmak istedim. Oysa sen beni bir polisin belinde kelepçe, bir baþbakanýn dilinde istatistik, bir generalin yumruðunda yumulan parmak, bir sosyologun araþtýrmasýnda sosyal vaka yaptýn. Bir mezarýn cesede en yakýn topraðý gibi seninle yakýnlýk yaþadým. Üzerime ölü topraðý attýn. Oysa seni sevmeden önce yuvarlana yuvarlana, düþe kalka, hýrpalana hýrpalana tüm sevgilerden senin gözlerine gün ýþýðý gibi düþtüm. Þimdi gözlerin gecelerime bile doðmaz oldu. Seninle Þanzelize olmak isterken, beni maðarada yaþayan bir dað adamý gibi yaptýn. Bana ilkel duygular yaþattýn. Sana çiçekler aldým, adý nergis olan, gül olan, sümbül olan. Dedin ki bari beni bir çiçekle tanýmla. Sonra beni çiçeksiz bir kelebek gibi býraktýn. Hep kelebek gibi ince olmamý istemiþtin oysa. Sana yetiþemedim. Ben kelebek oldum, sen bir tavþan. Ben kartal oldum, sen bir aslan. Hiçbir doðal süreç yaþayamadýk. Doðal olarak beni anla. Bir ateþ olmak istedim yüreðini yakan. Sen ise hep baþýmda bir yaðmur bulutu gibi dolaþtýn. Yaðmurundan kaçarken, doluya tutuldum. Üþüdüm, üþüdüm. Senden ne battaniye istedim, ne de sýmsýcak bir yatak. Üþüdüm, üþüdüm ve sýmsýcak bir öpüþ bekledim. Sen ise bana dudak büktün. Þimdi kelimelerimi tarlalara ektim. Çalýþtým ve çýrpýndým ince, naif cümleler kurdum. Sana hoþça kal derken, gün gibi aydýnlýk bir sevgili buldum. Týpký ipek bir kumaþ gibi teninde yürüdüm. Týpký çýplak kelimeler gibi dudaklarýnda örtündüm. Ýlk defa mutluluk yüzü gördüm. Senin resminin boyalarý aktý yüreðimin duvarlarýndan. Seni bir valize koyup yüreðimin çöplüðüne attým. Demek ki güneþ her gün yeniden doðarmýþ. Demek ki seni güneþe benzetmekle en büyük hatayý yaptým. Seninle hiçbir baþlangýç yaþayamadým. Oysa hayat yeniden baþlarmýþ, yataktan her kalktýðýnda. Sana hayatým dediðim için kendimden utandým. Aðladým, aðladým gözlerimden silüetini sildim. Yüzümü yýkadým, saçlarýmý taradým ve yeni bir hayata baþladým. Aþk bir abartma sanatýymýþ meðer. Seni yere göðe sýðdýramadým. Yok ay dedim gecelerimin en karanlýk saatinde. Yok güneþ dedim en çok üþüdüðüm yerde. Ne büyük zavallýlýkmýþ sana kendimi kaptýrmak. Þimdi ellerinden bembeyaz bir barýþ güvercini gibi havalandým. Uçtum, uçtum bir omza kondum. Kanadým kýrýk deðil artýk. Bana baþka gökyüzüler yaþatan, bana mavinin her tonunu tattýran ve sadece kendisi olan bir sevgili buldum. Demek ki hayat bir yürüyüþtür duraðý olmayan. Sen benim biletimi kestin ama ben otobüsün bagajýna sadece senin anýlarýnla dolu valizi koydum. Sonra yeni bir aþka koþtum. Sanki sýmsýcak kumlarda yürür gibi koþtum. Güneþin battýðý saatte denizde çýrýlçýplak yüzdüm.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Frezya
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar
Evlen Benimle
Ey Kara Gözlüm
Boþ Masa ve Sandalyeler Kadar Yalnýzým
Açtým Yüreðimin Perdelerini
Gecelerimde Bir Mum Iþýðý Kadarsýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Çam Ormaný
Seninle Açarým Perdelerimi Güne
Ey Tanrý'm Gazan Mübarek Olsun
Öyle Doluyum ki
Mavi Iþýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.