..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Doða ve Dünya > Ömer Faruk Hüsmüllü




31 Ocak 2010
Gölgeler  
Ömer Faruk Hüsmüllü
“Belki” diyordu bir gölge.Bu “belki” ye katýldý diðer bir gölgenin “belki” si;onu takip etti tüm gölgelerin “belki” korosu…


:AHHC:
G Ö L G E L E R


Gece oldukça sessiz ve tenhaydý,ama gene de hafiften esen rüzgarýn oynattýðý yapraklarýn çýkardýðý hýþýrtý,kulaklara ulaþamýyordu. Bir þey doðuyordu, lakin daha kimsecikler doðduðunu anlamadan o yok oluyordu. Diðerlerini de ayný son bekliyor olmalýydý..Bu var oluþ ve yok oluþ savaþýnýn taraftarlarý sonsuz bir mücadelenin kansýz;fakat korkunç neticesini alabilmek için yaptýklarý uðraþýn yararýný görebilme umudunu hâlâ yitirmemiþlerdi.Bu isteksiz, ihtirassýz, gayretsiz ve belki de umutsuz, kendilerini anlatamýyormuþ gibi görünen varlýklar arasý savaþýn nedenleri ne olabilirdi?
Gök yüzünde bir yýldýz kayýyordu,daha doðrusu serseri bir gök taþý intihar etmeye karar vermiþti dünyanýn atmosferinde.Bilinmeyen bir diyardan bilinmeyen bir diyara yorgun bir yolcu son sefer hazýrlýklarýný isteksizce de olsa tamamlamýþa benziyordu.Gidecekti,gitmesi gerekti.Bu yolculuðun dönüþü olmadýðýný bilse de gene gidecekti.Kader bir yol çizmiþti kendisine,ama galiba biraz isteksizdi!
Karanlýk güzeldi,serin ve temiz bir hava sarmýþtý etrafý.Bitkin insanlar gündüzün verdiði yorgunluðu gecenin sýrtýna yüklemek amacýndaydýlar.Tümünü yutmak istercesine býrakýyorlardý kendilerini gecenin koynuna.
Çýlgýnca bir dönüþ ve alabildiðine korkunç bir bekleyiþ baþlamýþtý.Niçindi bu dönüþ,niçindi bu bekleyiþ?Normale ulaþmak,iyi ile kucaklaþmak,zamanýn akýþ seyrini izlemek var iken dönüþ ve bekleyiþ mefhumlarýnýn esiri olmak;ýstýrap,korku,umutsuzluk veren bir âlemin bekçisi olmak niye?Ey,ruhun kötü emelleri yeter artýk;býrak yakamýzý,senin çirkinliklerine, senin anlamsýzlýklarýna alet etme bizi!Ýstemiyoruz aþký,istemiyoruz güzellikleri,istemiyoruz umudu,yani bahþettiðin o yaþamý istemiyoruz.Senin iðrenç aþkýnýn “günah çocuðu” olduðumuz için senden gelecek olan hiçbir þeyi istemiyoruz.Bize “bizi” ver,yeter!
Aðlayan çocuðum,niçin bedbaht ettin kendini bir hiç,bir boþluk uðruna?Bak,sana gülen,seni kucaklayan,seni yeniden canlandýracak olan;sana tertemiz bir ruh,tertemiz bir aþk verecek olan yitik ümitlerin tanrýsý seni bekliyor.Haydi,durma,ona doðru koþ!Göreceksin,aradýðýn her þey var onda.Sana sunulan bu son kurtuluþu tepme,onunla bütünleþ,onunla “bir” ol!
“Belki” diyordu bir gölge.Bu “belki” ye katýldý diðer bir gölgenin “belki” si;onu takip etti tüm gölgelerin “belki” korosu…
Zavallý çocuðum,öylesine inanmaya susamýþtý ki..Bu susamýþlýkla öylesine inandý ki…Bilemezdi böylesine adi bir oyunun aktörü olarak tayin edileceðini.Saftý,temizdi bitmeyen oyunun baþlangýcýnda bile.Yitik ümitlerin tanrýsý onu deðil;o,yitik ümitlerin tanrýsýný kurtaracaktý.

Gölgeler’den kurulu yeni bir “belki” korosu geliyordu.Bu kez bir ekleme yaptýlar þarkýlarýna:Zavallý çocuðumun ölüm þarkýsý çalýyordu þimdi.Alabildiðine boðucu bir ses yükseldi ansýzýn,koro sustu:Yalnýz baþýna kurtuluþ yolunu bulanlar zafer kazanmýþtýr;yardým bekleyenler ise sonsuzluða kavuþmuþtur.
Gecenin karanlýðýnda kaybolan koronun arkasýndan baðýrýyordu tüm ümitsizler:”Kurtulduk…” diye;lâkin bu kurtuluþ yok oluþa giden yolun birinci kilometre taþýydý….




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn doða ve dünya kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen,ben,biz ve Doða
Düþünceye Takýlanlar - 3
Düþünceye Takýlanlar - 4 (Son Bölüm)
Her Yerde Ben (!)
Düþünceye Takýlanlar - 1
Düþünceye Takýlanlar - 2

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Meczup Yakarýþý
Bu Dünyaya Veysel Olarak Geldi Âþýk Veysel Olarak da Gitti
Sevgili Ölüm Dost Muyuz?
Nasreddin Hoca Fýkralarýna Güler Misiniz?
Daire Ýçinde Bir Nokta Mýsýnýz,yoksa Sadece Bir Nokta Mýsýnýz?
Gidenlerden Son Kareler
Gülerken Göbek Çatlatan Çok Komik Temel Fýkralarý
Aþk Üzerine Kýkýr Kýkýr Fýkralar
Varoluþ ve Ölüm
Yüreðin Ýlâcý: Sevgi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.