..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Müþerref ÖZDAÞ




6 Þubat 2010
Ýzler, Yaslar ve Yaþlar  
Müþerref ÖZDAÞ
Kendine idi en büyük yalanlarýn. Veda vakti geldiðinde “ Gitme!” dedin. Yine en büyük yalaný kendine söyledin. Çaresizlik ve imkânsýzlýktý seni besleyen. Yaþananlarý býrak artýk geride. Acýlar yaþamýþ olsan da yaþadýðýn güzel anlar hatýrýna hakkýný helal et geçmiþe. Ve sar artýk yaralarýný.


:BCGB:
ÝZLER, YASLAR VE YAÞLAR

Bakýþlarýnda soru yoktu artýk. Sadece hüzün vardý. Beklemekten yorulmuþ bir yüreðin hüznü ve derin sitemi. Sorularýnla beraber umutlarýn da tükenmek üzereydi. Ama o bakýþ delip geçti baðrýmý… Söyleyebileceklerini duymayý hem istedim, hem istemedim. Kopuþ adým adým baþlarmýþ, ilk adým ne zaman atýldý bilemiyorum. Yaþamdan kopmuþ kara gözlerini çevir baþka tarafa, görmek istemiyorum.

Kara saçlarýn gibi kara mý bahtýn? Yoksa güneþi görmemek için kapattýn mý perdelerini, hapsettin mi kendini kendi içine? Çalýyorum kapýný, duysana, açsana. Elini uzatsana… Sen kendi yoluna ýþýk olmalýsýn ve beni duymalýsýn. Baþka yönlere bakma, yolun ortasýndasýn. Geri dönme. Sadece yürü, korkma. Yoldaþýn, sýrdaþýn olmaya geldim, beni içeri alsana. Kapýda kaldým, üþüyorum, gece ayaz.

Sahte gülücüklere, sahte alkýþlara kanmýþsýn… Onlarla beraber hayallere dalmýþsýn. Uyan artýk. Hâlâ bekliyorum. Az daha bekler giderim, kalbimi býrakarak. Bana söyleyemediklerini ona anlat bari. Ve sende kalsýn, geri gönderme. Baþka suallerimiz olmalý, yollarý beraber yürümeliyiz. Kendini dev aynasýnda görenler olsa da arkalarýný döndüklerinde ve sana baktýklarýnda küçülecekler. Bak ve gülümse sadece onlara.

Maziden kurtulabilmek için ne yaptýn? Terk etmek isteyip de edemediðinde ne dedin kendine. Seni býrakýp gittiklerinde istediðin bu olsa da acý çekmeyi tercih ettin. Suçladýn. Ama gitmelerini isteyen sendin. Gitmeleri gerektiðini biliyordun. Sadece söyleyen ve “ Git! “ diyen sen deðildin. Öyleyse bu acý niye?

Kendine idi en büyük yalanlarýn. Veda vakti geldiðinde “ Gitme!” dedin. Yine en büyük yalaný kendine söyledin. Çaresizlik ve imkânsýzlýktý seni besleyen. Yaþananlarý býrak artýk geride. Acýlar yaþamýþ olsan da yaþadýðýn güzel anlar hatýrýna hakkýný helal et geçmiþe. Ve sar artýk yaralarýný. Deseler ki “ o kadar kolay olmamalý, geçmiþ bizden hesap sorar. Biraz bekletip sonra affedelim.” Sen aldýrma onlara. Demlenmeye býrakýp, acýlarýn dibe oturmasýný beklerken sýzýlarýn artar. Ýliþkiler sürüp giderken dikkat edenlerden isek, kýrmaktan çekiniyor isek, acý çektiðimiz zaman bir dakikayý, bir günü bir yýl gibi, on yýl gibi yaþayabiliriz. Sen de yaþadýn, gözlerinde okudum. Acýnýn karasýydý gördüðüm.

Yaþama tutunmaya çalýþýrken, elinden geleni yaparken birden kendini bir boþlukta bulabilirsin. Ýþte o anlarda zaman geçmek bilmez. Takýlýp kalýrsýn o anda. “ YAS” lanýnca ayný zamanda “ YAÞ” lanýverirsin. Ama yenilenme zamanýn gelecek elbet. Yeniden çiçekler açacak gülüþlerinde, gönlünde.

Hâlâ büyümedin mi? Bunca ayrýlýða karþýn… Neydi istediðin? Yeniden sor kendine. “ Aþk”a âþýktýn sen. Her gelende gördüðün, görmek istediðin; bulduðun, bulmak istediðin aynýydý. Sen bir rüyada idin. Bir gün uyanacaksýn. Yaslarýný býrak artýk, unut. Beraber büyüyelim, beraber yaþlanalým. Gözyaþlarýmýz mutluluktan olsun, silelim karþýlýklý…

Kalk, geldim kapýna, çalýyorum, açsana. Uyan artýk… Vakit geldi. Elimi tutsana. Az daha bekler giderim. Yoksa beklediðin bu mu yine? Peki, öyle olsun. Gidiyorum. Hiç olmazsa kalbimi al yanýna. O anlatýr sana. Yaðmurlu bir gecede, bir umut trenine binip gideceðimi biliyor.

Gecenin bir yerinde bir yalnýz adam
Ve baþka bir yerinde bir kadýn,
Uzatmýþ elini umuda…
Önünde madde madde serilmiþ bir hayat
Sessizlik hâkim sokaklarda
Ruhlarýn çýðlýðý sarmýþ her yaný,
Bekliyor yolculuk saatini…

Seni de bekleyeceðim istasyonda. Belki gelirsin, belki de gelmezsin… Biraz bekler giderim. Haberimi alýrsýn birilerinden. Yine de gel, geç olsa da bekleyeceðim gittiðim yerde. Gel, uzak da olsa, yakýn da olsa… Silinsin izler, bitsin yaslar, kurusun yaþlar…
Müþerref ÖZDAÞ
02.02.201



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrikler, çok severek okudum.
Gönderen: Rüya Bayram / , Türkiye
2 Nisan 2010
Müþerref haným, ayrýlýk hüzünlerini ne güzel paylaþmýþsýnýz gidenle kalan arasýndaki farkla birlikte. Sevgiler

:: Teþekkürler Didem Haným.
Gönderen: Müþerref ÖZDAÞ / , Türkiye
11 Þubat 2010
Ayný sokakta bile olsa ayrýlanlar, bence artýk birbirlerine yýldýzlar kadar uzaklar..... Teþekkür ederim Didem Haným. Ne kadar güzel özetlemiþsiniz. Sevgiler..

:: Yürekten tebriklerimle
Gönderen: Didem Duruöz / , Türkiye
11 Þubat 2010
Çok etkileyici, bir solukta okudum yeni denemenizi, el vermek, gönül vermek, gönülden sevmek. Baðýþlamak, affetmek büyüklüktür derler. Ayrýlýðýn bana göre anlamlarýndan biri, býrakýp gitmek zorunda kalana, daha fazla direnemediði için kýzgýnlýk duyulmasý ve yalnýzlýðýn can yakýcý olmasý.Yasý kiþinin kendi içinde burukluða ve özleme çevirebilmesi ise, gideni azat edip olduðu yerde mutlu olduðunu bilmesi ve kendi hayatýna ayaklarýnýn üstünde durarak devam edebilmesi.Ayrýlýk baþa geldikten sonra mesafeler önemini kaybediyor.Hani derler ya bana ellerim kadar yakýn ve ayný zamanda yýldýzlar kadar uzaksýn.Ayný sokakta bile olsa ayrýlanlar, bence artýk birbirlerine yýldýzlar kadar uzaklar.Uzaðý yakýn etmek de yeri geldiðinde kiþinin elinde.Yazýnýz da bunun nasýl olabileceðini en güzel þekilde anlatýyor.Yazýnýzýn bende uyandýrdýðý hisleri sizinle paylaþmak istedim.Yürekten tebriklerim, sevgi ve saygýlarýmla.Didem

:: Gerçekten etkileyici
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
6 Þubat 2010
Baþarýlý bir deneme...Sýkýlmadan okuyabiliyor insan.Tebrikler.Saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umutlar Tükenirse
Aldanmalar,aldatmalar ve Yalanlar Üzerine Düþüncelerim
Sevgi Bekler mi?
Aþk mý? Alýþkanlýk mý?
Beyaz Atlý Hayaller
Kalanlar ve Gidenler
Günümüzün Dürüstlük Anlayýþý Sorunsalý
Yaþamýn Ortasýnda Bir Yalnýz Adam
Tozlu Bir Rafta ve Anýlarda Kalmak
Korkularým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çiçekleri Döken Bahar
Sevgi Sihirdir
Geceler Günahý Saklar
Hayvan Olmanýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý
Muhteþem 8 Yýl
4g : Gittim - Gördüm - Gezdim - Geldim (Eskiþehir’in Yeni Yüzü)
Sevgi Þehri Þehir Rehberi
Daðýlan Bulutlarým
Gelecek Daha Kaç Tecavüze Gebe?
Tanrýya Mektup

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Olsaydým [Þiir]
Sevgi (Seni) Ektim Yüreðime [Þiir]
Ateþi Yakan Bilir [Þiir]
Sahtekarlar Balosu [Þiir]
Sualler (1 ) [Þiir]
Yaþam - Aþk - Tutku - Sevgili [Þiir]
Yaþam Akýyor Yaný Baþýmda [Þiir]
Hani Bir Þarký Var Ya [Þiir]
Zamanýn Kýyýsýnda [Þiir]
Yürekte Bir Ýmzadýr Sevdan [Þiir]


Müþerref ÖZDAÞ kimdir?

Biyoloji öðretmeniyim. 1978'li yýllardan beri edebiyat,þiir,resim ve geleneksel sanatlardan "ebru " ve "kaat'ý " ile uðraþýyorum. Sevgi yolu, Ortanca ve Mahzunice adlý dergilerde yazýlarým yayýnlanmaktadýr. Turkhaber ve Cbhaber internet gazetelerinde de köþe yazarlýðý yapmaktayým. Edirne-Uzunköprü SES gazetesinde de yazmaktayým. Yaþamýn en iyi öðretmen olduðunu biliyorum. . . Ve sýnavýný en hazýrlýksýz zamanlarda yaptýðýný . YAÞAM BÝR ÞÝÝRDÝR. . . ÞÝÝR DE SEVDAM. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilememeye çalýþýyorum..Herkesin de ne olursa olsun bir süre sonra kendine bir tarz oluþturduðunu düþünüyorum...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Müþerref ÖZDAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.