..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > seyfettin araç




17 Þubat 2010
Biliyorum Gideceksin...  
seyfettin araç
Sana ve ayrýlýklarýmýza dair düþündüðüm tüm içsel þarkýlarý ve þiirleri ezberlemek gibi hissiyatlarým oldu yokluðunda. Biliyorum gideceksin ve ben gidiþinle sersefil kalacak, dilenci gibi sokak aralarýnda seni arayacak, kendimce umutlarla bir süre yokluðuna “aþk’a hasret zamanlar” adýný koyacaðým.


:CJAG:
Biliyorum gideceksin..

Biliyorum gideceksin ve ben gidiþinle yapayalnýz kalacak, içli halimle kendi kendime saatler boyu gözyaþý dökeceðim. Yalnýzlýðýma isimler bulup o isimleri dahi seninle iliþkilendirip kendimce seni anacak, seni terkedilmiþliðime raðmen onursuzca seveceðim. Hakaretlere varacak bir ayrýlýkla sonuçlanmasýna raðmen biliyor ve düþlüyorum ki; en güzel gözlerle bana bakan kadýn en güzel zamanlarýmý teslim alan kadýnsýn. Sana ve ayrýlýklarýmýza dair düþündüðüm tüm içsel þarkýlarý ve þiirleri ezberlemek gibi hissiyatlarým oldu yokluðunda. Biliyorum gideceksin ve ben gidiþinle sersefil kalacak, dilenci gibi sokak aralarýnda seni arayacak, kendimce umutlarla bir süre yokluðuna “aþk’a hasret zamanlar” adýný koyacaðým. Haykýrýþlarla geçen tüm saatlerimin sonunda biliyor ve kabul ediyorum ki sen bana tanrýnýn bir hediyesisin. Güzel olan herþeyin içinde varolan güzelliðin bana senin dýþýnda tüm güzellikleri haram görme aþk’ý bahþetti. Biliyorum gideceksin ve ben gidiþinle piç gibi kalacak kenar mahalle çocuklarýndan farksýz sokak sokak serserilik yapacaðým. Hareketlerim ve davranýþlarýmla diðer çocuklardan ayrýlacak, kaderime, yalnýzlýðýma aþýk içekapanýk bir böcek olup yerlerde sürüneceðim. Seni özleyeceðim en çok, tozlu toprak yollarýnda veyahut kalabalýk caddelerde kýrmýzý bisikletimle seni gezdireceðim her daim.
Biliyorum gideceksin ve ben sana yabancý bir insan olacaðým, kir pas içinde ucuz bir motel odasýnda seni düþleyerek uyuyacaðým. Akþamlarý beyoðluna çýkýp saatlerce seni arayacak, tüm yüzlerde biraz sen bulup tüm yüzlere aþýk bir halde seni özleyeceðim. Karanlýðýna alýþacaðým belki de biraz kentimizin, sözlerimizin yankýlanmasý gibi bali çeken çocuklarla paylaþacaðým anýlarýmýzý. Yorgun argýn atacaðým kendimi lekeli krem rengi çarþaflara, kýzacaðým motel görevlisine, sonra seni düþleyip yumuþayacaðým kendi kendime verdiðim sözle. Uyumak gelmeyecek içimden, seni içeceðim kýrmýzý þarabýn en derin yudumundan alýrken, seni düþleyeceðim gözlerime ilaç olacak gözlerini düþleyerek ve seni sevmenin vereceði mutluluðun keyfine bakacaðým. Biliyorum gideceksin ve ben gidiþinle kendimi kaybedecek, durgun bir su gibi ne yöne gideceðimi þaþýracak, kendimce bir sýcaklýkta güneþe teslim olacaðým. Seni düþleyerek hayallerimin en þereflisini yaþayacak, þeref denilen kavramýn uzaðýnda duran yüreðime biraz da olsa leke sürdürmeden seni yad edecek, seni sevmenin þerefli yanýný çözeceðim. Seni özlemek korkusuyla yaþamayacak bilakis inadýna tüm içtenliðim ve sarhoþluðumla seni özleyecek seni içimde yaþatacaðým. Biliyorum gideceksin ve gidiþinle beni ardýn sýra aðlatacak, üzecek, kendinden utanan bir yalnýza dönüþtüreceksin. Biliyorum gideceksin ve ben ömrüm boyunca geliþine yazýlar yazacaðým..

          saraç..     23/10/2009 harbiye



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vazgectim
Kimliksiz...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cancaðýzým...
Cumartesi Bugun 2
Ýsmini Fýsýldadýlar Üç Kez...
Kar Yaðar Kentimin Üstüne ve Ben Seni Özlerim
Yalan ve Kadýn
Ardýna Kadar Açýk Kapý...
Sen...
Daha Dün Gibi
Cumartesi Bugün...
Geceleri Gözlerim Üþür...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevismek... [Þiir]
Seni Özledim... [Þiir]
Sanki [Þiir]
Mutsuzum... [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Hazan... [Þiir]
Ayaz... [Þiir]
Bu Sabah... [Þiir]
Öðledensonra [Þiir]
Hayat'ým... [Þiir]


seyfettin araç kimdir?

sadece deniyorum. . yazabiliyormuyum bilmiyorum, gerçekten sadece deniyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
orhan pamuk, yaþar kemal, nazým hikmet, mehmed uzun ve ahmed arif


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © seyfettin araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.