..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik > David Durak ARSLAN




17 Þubat 2010
Dikkat..!  
Bir tren baþka bir treni gizleyebilir.

David Durak ARSLAN


'Bir tren baþka bir treni gizleyebilir.' Bu ek uyarý ile, görünen tren geçip gitse bile, ikincisinin henüz geçmekte olduðu konusunda sizi uyanýk kýlar ve ona göre hareket ederek, öbür trenin altýnda ezilmezsiniz.


:CABH:



Devlet Bakaný Sayýn Faruk Çelik, Alevi çalýþtaylarý çerçevesinde Avrupa’da misafirimiz olacak. Bizler elbetteki hem Anadolulu Alevilere, hem de Avrupalý Alevilere yakýþýr bir ev sahipliðiyle kendisini aðýrlayacaðýz.
Otomobiliniz ile seyrederken önünüze çýkan, üzerinde « Dikkat ! » yazýlý levhalarýn en uyarýcýsý, tren geçitleri öncesi ikaz levhasýdýr. Avrupa ülkelerindeki tren geçitlerinde, « Dikkat » levhasýnýn hemen altýnda þu ek açýklama bulunur ; « Bir tren, bir baþka treni gizleyebilir » Bu ek uyarý ile, görünen tren geçip gitse bile, ikincisinin henüz geçmekte olduðu bilinciyle hareket ederek, öbür trenin altýnda ezilmekten kurtulursunuz. Doðal olarak refleksiniz de buna göre þekillenir.
Alevi açýlýmý çerçevesinde, bir seri Alevi çalýþtaylarý yapýldý. Þimdiyse sýra, Devlet Bakaný Sayýn Faruk Çelik’in, Avrupalý Alevi kurumlarýný, baþka kiþi ve kurumlarý ziyaret turunda. Bu tur da tamamlandýktan sonra, dað doðuracak ! Doðacak yavrunun cinsiyeti, boyu, kilosu þimdiden belli. Doðacak çocuk ne olursa olsun, yeterki saðlýklý olsun. Hayýrlý bir evlat olsun temennisi hepimizin ortak duygusudur.
Aleviler ile hükümet ayný duygularý paylaþýyormu ?
Bu çalýþtayý yürüten siyasi partinin çoðunlukta olduðu TC Millet Meclisinde, evrensel hak çerçevesine giren Alevi haklarýnýn verilmesi için sunulan yasa tasarýlarýný, oy birliðiyle reddeden bir hükümetin duygu birliðinden sözediyorum.
Avrupa Ýnsan Haklarý Mahkemesinin, Türkiye’deki zorunlu din dersi uygulamasýný mahkum etmesine raðmen, Alevi öðrencilere haksýzlýðýn davam etmesinde, ýsrarcý bir hükümetin býrakýn duyguyu, adaletsizliðinden sözediyorum.
Ayný hükümet, Alevilerin haklarýný vermek üzere bir çalýþma yürütüyor ve bu haklarýn neler olduðunu anlamaya çalýþýyor !
Hükümetin Alevileri anlamasý için, ayný dili konuþmasý yetmeeez… ayný duygularý paylaþmasý gerekir.
Duygudaþlýk yoksa, o zaman bu iþin içinde bir baþka iþ var demektir !
O zaman, Dikkat ! Bir tren baþka bir treni gizleyebilir.
Dikkat ! Bu çalýþtaylar Alevi talepleri üzerinden, sünni hükümetin adaletsizlik uçurumunu derinleþtirmesine yarayabilir. Bu açýlýmýn çalýþtay sonuçlarý, Aleviler için çýkýþý imkansýz bir yeni kapan’ýn açýlýmý olabilir.
Kim hangi duyguyu taþýrsa taþýsýn, hangi hedefe yürürse yürüsün, hangi hesap ve tuzak içinde olursa olsun, o onlarýn sorunudur. Onlarý duygularýyla, hedefleriyle, hesap ve tuzaklarýyla baþbaþa býrakmak ise, Alevilerin sorumluluðudur. Bu da, tamamen Alevi kurum ve önde gidenlerinin duruþuna baðlýdýr.
Bu duruþun yolu ise, Alevilerin Serçeþme’de toplanýp kendi çalýþtaylarýný kendileri yaparak, kendi içinde rýzalýk alarak, çalýþtay sonuç raporunu hükümete, muhalefete, Meclise, basýna, kamuoyuna ve Avrupa Parlementosuna deklare etmesinden geçer.
Bu vesileyle, hükümet içindeki iyi niyetli Milletvekili ve Bakanlara da bir gerceði göstermek ve bir görevi hatýrlatmak yerinde olur.
Sayýn Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, çiçeði burnunda seçildikten hemen sonra, Strasbourg’da verdiði resepsiyonda yaptýðý konuþmayý alkýþlayan kiþilerle, insani taleplerimizi kendisine sýraladýðýmýz bir anda, bize sözlü ve fiziki saldýrýda bulunanlar ayný kiþilerdi. Mevcut hükümetin nasýl bir zemin üzerinde yükseldiðini ve durduðunu orada da gördük ve biliyoruz. Bizim hükümete tavsiyemiz, Alevi çalýþtayýný Alevilerin kendilerine býrakarak, çýkacak sonuca göre gereðini yerine getirmenin koþullarýný yaratmaktýr. Tersine, acilen sünni çalýþtaylarýný baþlatmalýdýr. Üzerinde yükseldiði zemini merkez seçerek sorunlarý tersten çözme giriþimi yerine, evrensel deðerleri merkez seçerek, sünni tabanýný analiz etmeli, eðitmeli ve çaðdaþ normlara yükseltmelidir.
Sayýn Bakan Faruk Çelik’in niyeti iyi de olsa, bu gerçeði görmeli, ona göre hareket etmeli.
Dikkat…! etmemizi gerektiren konunun özü budur.
Dikkat’inize.

Durak Arslan
Strasbourg, 17 Þubat 2010



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn özgürlük ve eþitlik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Bir Derdim Var
Ya...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnanç…
Bal ve Zehir
Ýlk Film...
Ýnsanlýk ve Müthiþ Ucube...
Filistin...
Taþýmak…
Damar...
Bomba...
Sivas...
Küresel Sevgi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Fransa"da Þiir Gecesinden Esíntíler… [Þiir]
Unutmayý Unuttum [Þiir]
Sen Varya [Þiir]
Güvercini Vurdular. [Þiir]
sevgilim [Þiir]
Aþk [Þiir]
Sev [Þiir]
mektup [Þiir]
Küsme [Þiir]
Caným [Þiir]


David Durak ARSLAN kimdir?

Þiirlerim; Benim, su yüzünde görünen yedi'de bir'imdir, kalan altý'm denizin dibinde.

Etkilendiði Yazarlar:
Sen... yani dünya !


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © David Durak ARSLAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.