..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > osman demircan




19 Þubat 2010
Kendini Baþkasýyla Tanýmlamaktan Vazgeç  
osman demircan
Zaman duvarlardan sývalarý koparýr gibi insanlarý da söküp atmakta hayatýndan. Sabýrla, tek tek taþlarýný dizdiðin duvarlarý yýkmaya çalýþmaktasýn artýk. Ýnsan dünyada en kompleks varlýk iken yetmemekte sana. Arzudan arzuya, duygudan duyguya atlatmakta seni. Sanki ip atlatýr gibi.


:BAIE:
Zaman duvarlardan sývalarý koparýr gibi insanlarý da söküp atmakta hayatýndan. Sabýrla, tek tek taþlarýný dizdiðin duvarlarý yýkmaya çalýþmaktasýn artýk. Ýnsan dünyada en kompleks varlýk iken yetmemekte sana. Arzudan arzuya, duygudan duyguya atlatmakta seni. Sanki ip atlatýr gibi. Artýk resimlerinde kol ve bacak çizmek istemezsin. Ýnsan hem bir ettir kasap dükkanýnda hem de duygudur bir kedi duyarlýlýðýnda. Dað çizsen yalnýzlýðýn uçurumlaþýr. Yaðmur çizsen kaleminin ýslaklýðýnda, bulutlara mahkum olursun. Uzay bir boþluk halinde kuþatýr seni. Yýldýzlar ýþýk saçsa da karanlýðýna, uzak mesafeler çýkarýr karþýna. Ne yaparsan yap, kuþatýlmýþ bir þehir gibi mermi yaðar topraklarýna. Yaþamýn yasemin kokulu bahçelerinde gül gül diye aðlarsýn. Bir gül özlemiyle yanar yüreðin. Bir ilkbaharsa mevsim ve ortalýk çiçeklerle bezense de senin kaderin bir bülbül gibi gül gül diye feryat etmek olur. Zaman gözyaþlarýný biriktire biriktire son kareyi bekleyip de aðlamaný beklemez. Daha filmin ilk karesinde gözyaþlarýn boþalýr göz çukurlarýndan. Ýnsan aðlarken yalnýzdýr. Çünkü seni aðlatacak çoktur. Bu yüzden en çok kalabalýkta aðlarsýn. El ele tutuþtuðun sevgili ister ki avuçlarýn hiç boþ kalmasýn. Ellerini ellerinle doldurur da avuç dolusu su içmene engel olur. Sen ateþten bir þiir olursun da bütün mýsralar dudaklarýndan dökülür. Kimse susadýðýný bilmez.
Herkes sözlerine ve dudaklarýna hükmeder. Konuþsan karþýndaki dinlemez. Sonra öyle bir susarsýn ki dudaklarýna hükmedenlerin adý diline gelmez. Zaman sana üzüntüleri verir, kimse almaz bu acýdan seni. Kimse üzüntülerine üzülmez.
Sonra bardak için sürahi, gül için bülbül, deniz için dalga, göz için manzara olmaktan vazgeçersin. Ýþte o zaman aðlamaktan ve kendini bir baþkasýyla tanýmlamaktan da vazgeçersin. Kendin için ateþten çember çizersin. Sana yaklaþan ne ayaðýna basar ne de seni çiðner. Kendi çemberinde yaþarsýn. Sýkýþ sýkýþ bir yolcu olmaktan kurtulup özgürlüðe yol alýrsýn.
Yok yanýmda þu var yok yanýmda bu var. Ýyi de þekercinin yanýnda da helvacý var. Býrak bu iþleri bu esnaflýk sana yakýþmýyor. Koþ sporcu ol, çiz ressam ol, baðýr türkücü ol, kendini baþkalarýyla tanýmlamaktan vazgeç.
Sen dolmuþta bir yolcusun yanýnda kimlerin olduðu çok mu önemli? Sen daðlar varken kum tepeleriyle oynuyorsun. Kum tepeleriyle oynamaya devam et! Deniz seninle dalga geçmesini bilir. Boksörler tek dövüþür; oysa sokak serserileri kalabalýk dövüþür. Öðren dövüþmeyi. Yoksa sana siyah kuþak yok. Yumruk tek sýkýlýr. Tetik tek parmakla çekilir. Kendini baþkasýyla tanýmlamaktan vazgeç; yoksa anca horon edersin.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Hayat, Gereksiz Ýliþkiler Yumaðýdýr
Senden Kaçsam da Sana Gelsem de Ayaklarým Kan Ýçinde Kalýr
Senin Ne Olduðun Önemli Deðildir
Bir Hareketimle Seni Yok Sayarým
Ayrýk Otlarý
Kocaman Bir Çýðlýðým
Bileklerindeki Malleollarý Severim
Beziyorum Gözlerimi Koparan Ýnsan Selinden

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar
Seninle Açarým Perdelerimi Güne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.