..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > HAMZA EKÝZ




26 Þubat 2010
Þamdan  
HAMZA EKÝZ
DAMLA DAMLA HAYATI ANLATIR KARANLIÐI AYDINLATAN BÝR MUM.... VE ONUN TÝTREK ALEVÝ....


:ACFE:
Damla damla dolduruyor ve damla damla tamamlýyor kendini. Sanki umutla direnen, umut umut çevresine inanç aþýlayan bir insan misali. Bir insanýn yüzü nasýl yýllar geçtikçe deðiþiyorsa oda an ve an deðiþmeyi bekliyor. Ve nasýl yaþadýðý aþklar yürekte birer kývrým oluyorsa ne bileyim renk renk öðretiyorsa yaþamý insana, üzerindeki renklerde oda öðreniyor aþký ve öðretiyor da.

Alnýndaki çizgiler geçen yýllarýn yaþadýklarýnýn yaþanmýþlýklarýn birer parçasý oluyorsa, onun üzerindeki çizgilerde yaþadýðý ve tükettiklerinden kalan birer parça oluyor ve sen yaþadýklarýnýn izlerini her soluk alýþýnda yaþýyorsan ve söküp atamýyorsan içinden örtüyorsan üzerlerini yeni yeni güzelliklerle oda örtüyor yavaþ yavaþ zamanla ve sindire sindire. Bazen ayný çizgi üzerinde yaþýyor yeni baþladýðý hayatý bazen deðiþik çizgide, bazen renklerde ayný oluyor çizgilerde birde bakýyorsunuz ki bazen ne renkler tutuyor birbirini nede çizgiler. Dedim ya sanki nefes alýp veren ve anca yaþanmýþlýða imza atan koca bir çýnar. Çýnar gölgesinde aðýrlar sevdalarý o ýþýðýyla aydýnlatýr. Karanlýklar düþmanýdýr. Oysa bakarsanýz uzaktan soðuk gelir size yaklaþtýkça ýsýnýr yaklaþtýkça aydýnlanýr ve yaklaþtýkça seversiniz.

Koca bir ovayý andýrýr rengârenk çiçeklerle süslü renklerini geçmiþin tükenmiþliklerinden alýr. Nasýl insan geçmiþinde yaþadýklarýyla katýlaþtýrýyorsa yüreðini ve tükettikleriyle taþ gibi sert oluyorsa yüreði iþte insan gibi tükete tükete katýlaþýr.

Üzerinden yayýlan ýþýðýn feri karanlýðý aydýnlatýrken karanlýktan aldýðý her sýrrý onun üzerine yapýþtýrýr. Kimi zaman uzun bir romaný okur, kimi zaman iki sevgilinin aþklarýna tanýklýk eder, kimi zamansa seven ama sadece masumca seven birinin içtiði rakýda içinden geçenleri dinler.

Üzerindeki salkýmlar hayatý öðretir sana. Her salkým farklý bir kelime farklý bir olay ya da bir þiirin bilmem hangi dizesidir. Bir anda kýrýlýr ve o kýrgýnlýðý onarmakta imkânsýzdýr.

Üzerinde yanan her ateþ aþk gibidir. Bir erkeðin bir kadýna aþký gibi. Her karanlýkta birleþirler. Iþýk kadýndýr kadýný taþýyan ise O. O kadýndan öðrenir kadýn aþkýný tüketir ve yeni yeni kývrýmlar oluþur çehresinde. Ve sonraki karanlýkta tekrar kavuþur baþka bir sevdaya. Ama kavuþmalarýndan ayrýlmalarýna kadar ne kadar deðiþse de yüz amaç aynýdýr hep çevresini aydýnlatmak.

Bazen birleþmeden kopuþlara sahne olur bazen son nefesi ayný anda verenlere yeri ya o köþedir ya bu köþe ama bekler sevgiliyi delice. Sevdalýsý bir mumdur oysa ona yeni yeni salkýmlar katacak yeni öðretiler katacak mum O ise günler önce bir güzele hediye edilmek üzere var olmuþ ve hala dört gözle o güzeli bekleyen bir hediyedir aslýnda…

Üzerinde yanan muma aldýrmadan karþýndakinin yanan yüreðini gören þekil olan en sade ve doðal yaþanmýþlýklarýn gözlemcisidir. Bir þamdandýr yine lambanýn sönmesini bekleyen ve yârine kavuþma hayali kuran bir þamdan…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Çocukça Bir Tebessüm…
Boþ Versene Hayat!..
Bazen Susarsýn
Köþe Baþýndayým….
Korkmayýn Benden!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Sevda
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...
Yazar Olmada
Ýnadýna Yaþa Bebek…
Uçurtmayý Vurdular

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.