..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Veysel Menekþe




28 Þubat 2010
Deli Mektuplar - 19  
Veysel Menekþe
Demograsi yok bi kerem.! Sigara içmek te serbestmiþ..Þu hale bak..! --Efenim.!?.Konuya mý geleyim.?! Parti mi.? Kapatmak mý.?!.


:AHHA:
12.12 . 2009 - CUMARTESÝ

07.16

SEHERDE AÐLAYAN BÜLBÜL ZAMANI

Bir Bulut Kaynýyor Sivas Eli'nden

Perwari Peri..

Ýç Güveysi Mahkemesinden Bildiriyor....Ýç Güvesi Partisi kapatýlmýþtýr.

Mahkeme Baþkaný açýklama yapýyor..."Hakkýdýr Hakka tapan milletimin iç güvenlik.!" "Benim naçiz vücudum elbet hergün payidar olacaktýr..Kahrolsun padiþahlýk...!" "Vatan Saðolsun.! Vatandaþýn Anasýný satýyým.!" "Ay akþamdan ýþýktýr..!"Kararýmýz çok þýktýr...

Zaten çok içine kapanýk bir partiydi..Panik ataklar yapmaktan da hiç geri durmuyordu. Ýç güveysi olmaya da yanaþmýyordu..Ne yapaydýk yani..?!

Açýk tutaydýk ta halka açýlmalarýna;ülkenin her köþesine serpilip saçýlmalarýna seyirci mi kalsaydýk.?! Akýllý olsalardý..Manic depresif davranmasalardý..Ýç güveysi olmaya razý olsalardý.. Kýrk küsür parti var..Hiç gýklarý çýkýyo mu.?!.Güzel güzel yiyip-içip geçinip gidiyolar iþte.. Demokrasinin nimetlerinden faydalanýp durmak varken o da ne öyle iki de bir insan haklarý falan filan.!? Beðenmiyorsalar daða çýksýnlar efenim.!? Tutan mý var.!? Yollarý açýk olsun.!

Bu kadar asker-polis besliyoruz..Boþ mu dursunlar.?! Kardeþ kardeþ komencilik oynasýnlar iþte.!? Hem iyi Oluyor böyle.! Medyamýza iþ çýkýyor..Ýç politikamýz dinamizm kazanýyor..Nefes'ler tutuluyor.. Meçhul Kahramanlar yeni fýrsatlarla tanýþýyor.Herkes Tek Türkiye oluyor..Kriz mýriz hak getire ... Kimsenin umurunda olmuyor ..Dünyadan bize ne.?! Herkes kendi iþine bakýyor..Oh ne güzel.! --Efenim.? Anlayamadým.! Analar mý aðlýyor?! Vallaha yalan.!?

Sevinçlerinden aðlýyolardýr.! Kolay mý öyle ölmez þehid anasý,kahraman gerilla babasý olmak?! Yiðidim aslaným burda yatýyor..Þehidimin kaþlarý kare.. Nabzý da kalbimize atýyor..Bayraklar dalgalanýyor. Pankartlar açýlýyor..Þairlerin,ediplerin,hatiplerin de iþleri açýlýyor...Daha ne olsun.!?

--Efenim.?...Bu böyle gitmez mi.?

Gitmez se gitmesin efenim.! Otursun oturduðu yerde..Rahatlýk batýyo mu.?.Taþ yerinde aðýr demiþler.. Ýyi demiþler..Yaþasýn atalarým..Atatürk prensip ve revülayþýnlarýna gayet momentum bir replik.. Ýç güvenlik guvvetleri bi yere gidiyo mu.?Kim bi yere gitmeye kalkarsa yakasýna yapýþýyo.. Sýnýr tanýmayan tohturlar bile bi geliyolar bi daha biyere gidemiyolar..Türkiye bi cennetmiþ diyolar.. E tabi.! Bizi pek iyi tanýtmýyolar bu dýþ güçler- dýþ mihraklar..Bu þafaklarda yüzen alsancaklar.. Kan ve irfanla boðacaklar bu alçaklarý..Allahuekber Atatürk Rehber.!

--Efenim.?..evropa birliði ne mi der.?

Ne derlerse desinler..Evreþe yollarý dar..Çanakkale geçilmez..Çok iyi biliyorlar..Bize ihtiyaçlarý var.. Çavuþ üzümüne hasret kalýrlar valla.! Fýndýðýn gabuðuna gurban ideriz..Domatis te virmeyiz..Kendileri bilir. Salçasýz yemek nasý oluyomuþ bi görsünler..

Ýncirlik üssümüz de var..Afganistana da gitmeyiz.Bize ne hem.! Bu afganlar adam olmazlar..Demograsi yok bi kerem.! Sigara içmek te serbestmiþ..Þu hale bak..!

--Efenim.!?.Konuya mý geleyim.?! Parti mi.? Kapatmak mý.?!.

Biz parti falan kapatmadýk..Kendi kendisini kapattý..Çok söyledik..Bu böyle olmaz..Çeteka'yý býrakýn.. SGK 'ya gelin..Dinlemediler..Primleri ödeyecek paralarý yokmuþ..Madem paralarý yok binmeselerdi kayýða. Daðda para mý var..Yazýk o çocuklara da..Böyle aylýksýz sigortasýz..Teskere yok emeklilik yok.. Düze insinler..Dilekçe versinler..KPSS 'ye girsinler..TUS þanslarý bile var..Bu ülkede þanslar eþit.. Çalýþýp kazansýnlar efenim.! Kýskanmasýnlar kimseyi..Biraz empati yapsýnlar..Deðil mi yani..!?

--Efenim.!? Yarsav mý.?! Bize ne Yarsav'dan.!?O'nu da mý kapatalým.!? Olmaz.!! Yarsav parti deðildir. Yar saçlarýn lüle lüle...Hadi size güle güle..Antalya'nýn mor üzümü,.imamýn güççüg gýzýný..

Ne mutlu türküm diyene.!

Ýþte böyle.!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anarþia Notlarý 22
Deli Mektuplar - 2
Deli Mektuplar - 1
Deli Mektuplar - 21
Öfkeli Mektuplar - 26
Deli Mektuplar - 18
Deli Mektuplar - 16
Deli Mektuplar - 15
Deli Mektuplar - 5
Deli Mektuplar - 20

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öfkeli Mektuplar - 24
Öfkeli Mektuplar - 18
Vakavirüs Yazýlarý 01
Öfkeli Mektuplar - 17
Vakavirüs Yazýlar 03
Vakavirüs Yazýlar 05
Vakavirüs Yazýlarý 02
Öfkeli Mektuplar - 16
Vakavirüs Yazýlar 04
Deli Mektuplar - 23

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kaside - Yi Fâtýma [Þiir]
Dastan-ý Eyyam-ý Aþura [Þiir]
Hey Oðul! [Þiir]
Seyr - Ý Süreyyâ Destaný [Þiir]
Tasvir - Ý Fâtýmâ [Þiir]
Veda Yazýsý [Deneme]
Anarþia Notlarý 24 [Ýnceleme]
Öfkeli Mektuplar - 15 [Ýnceleme]
Öfkeli Mektuplar - 12 [Ýnceleme]
Anarþia Notlarý 25 [Ýnceleme]


Veysel Menekþe kimdir?

delinin teki


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Veysel Menekþe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.