..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > ayþe kaya




1 Mart 2010
Hasret Günleri  
ayþe kaya
Gözüm uzaklara daldý, gönlüm uzaklara uçtu. “Ah” dedim, “bir kuþ olsaydým þimdi, bende uçup gitseydim.”


:BBDH:
Gözüm uzaklara daldý, gönlüm uzaklara uçtu. “Ah” dedim, “bir kuþ olsaydým þimdi, bende uçup gitseydim.” Hasret düþtü bir kere gönlüme, bir resim düþtü gözlerime. Hangi göz var ki; o resme bakýp ta aðlamaz hangi kalp var ki; o resme bakýp ta titremez? Bu gözler hayran olacak çok þey gördü ama bu iki kare artýk “benden güzeli yok” dedi.
Ah o “yeþil bakýþlý yar”! O masum ve nazlý bakýþý nasýl gider gözlerimden, öyle bir bakýþ görmedim ki ben. Oldukça mütevazý ve sade, ihtiras ta yok içinde. Ama gel gör ki; bir kez bakýþýn bakýþýna deðse, büyülenmiþsindir demektir sende. Çekimine girersin, kurtulamazsýn artýk ondan. Zaten de kurtulmak deðildir derdin. Düþtükçe düþersin içine, iyice düþsün dersin içime.
Ah! “yeþil ama hüzünlü bakýþlý yar” hüznün öyle bir iþledi ki içime; gülmek haram oldu gözlerime. Çözemediðim bir gizem var sende. Çözemediðim bir büyü, çözemediðim bir çekim var sende. Köþeyi dönünce o gül kokun doldururdu içimi. Çektikçe çeker içime, mest olurdum sende.
Hiç beklemediðim bir anda çaðýran sendin beni. Demek ki baþtan beri niyetin kendine âþýk etmekti. Baþardýn da sonuçta. Adýný duyduðumda merak etmeye baþladým seni, þehrine vardýðýmda bir an önce görebilmek için süzdüm her köþeyi. Ve iþte ilk görüþte aþk. Gördüðümde çarpýldým hüzünlü gözlerine. Dönmek mecburiyetim olmasaydý eðer ayrýlýp ta gelmezdim dizinin dibinden. Bir an gözlerimi ayýrmazdým senden. Gözlerim gözlerindeyken ayrýlsýn isterdim ruhum bedenimden. Ancak saatler gelip ayrýlýðý vurdu, otobüs zalimce beni alýp yola koyuldu. Ýþte o an hiçbir ayrýlýk bu kadar aðýr gelmemiþti bana, gözlerimden yaþlar boþalmamýþtý böyle umarsýzca.
Sana vurgunluðumun üzerinden iki yýl geçti. Þimdiyse; gözler burda, kalp orda. Beden burda ruh orda.
Ah! Birde “kara bakýþlý yar” var. Ya sana ne demeli? Öyle bir baktýn ki gözlerime; hapsoldum kaldým sende. Adýný ve güzelliðini çok duymuþtum ama nihayetinde Leyla’yý da güzel yapan Mecnunun gözleriydi. Oysaki yanýlmýþým güzellik senin aslýnmýþ, benim gözlerimse sadece nasibi olanýný görebilmiþ.
Ah o kara bakýþlar, öyle bir saplandý ki içime; kara sevda oldu kök saldý kalbime. Herkes yerinden memnundu, o kalbimden kalbim ondan. Hangi sevgili bu kadar sevilirdi ki?
Vakitler senden de ayrýlýðý vurduðunda yine o fýrtýnalar koptu ruhumda. Ah bu ayrýlýklar da neyin nesi?
Gelirken bir sürü resmini getirdim yanýmda, karþýlýðýndaysa kalbimi býraktým sana. Hiç þikâyeti yok halinden çünkü kalbim çok memnun yerinden. Ama gözlerim isyankâr ,“neden”… “ben neden resimlerle avunuyorum yok mu benim içinde sevgiliye kavuþma?” diyerek feryat ediyor. Ha bire hasret gözyaþlarý yolluyor sevdiðine, olur ki halime acýr da “gel” der diye.
Kara bakýþlý yârin kara sevdayý düþürmesinin üstünden kalbime, iki yýl geçti geride. Þimdiyse gözler burda, kalp orda. Beden burda, ruh orda.
Ah! Gözlerine hüzün düþen yeþil bakýþlý yârim. Ah! Medine’de vurulduðum sevdiðim “Yeþil Kubbem”
Ah! Kara bakýþlý, kara sevdalý yârim. Ah! Mekke’de vurulduðum sevdiðim “Kâbem”
Kalbim ve ruhum orda zaten ama istiyorum ki; bedenim de olsun orda.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yýldýzlar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Habersiz Ziyaret
Sevgiliye Kýrgýn Satýrlar
Aynalarda Kalan 2
Ey Yar...
Sustum... Mu?
Aþkýmýn Son Sözleri...
Uzaktaki Sevdiðim
Kýsacýk Aþkýmýz
Yalnýzlar Þehri
Aþk Yorgunu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aynalarda Kalan [Þiir]
Bendeki Sen [Þiir]
Öðrettiklerin... [Þiir]
Gökkuþaðým [Þiir]
Yine Sana Sitemler... [Þiir]
Ýki Ateþ Arasýnda Aþk [Þiir]
Hacým [Þiir]
Rahmet Peygamberi [Þiir]
Bilseydik [Þiir]
Kararsýz Aþk [Þiir]


ayþe kaya kimdir?

Niye bilmem hep sonbaharý sevdim, Dökülen yapraklarda buldum kendimi. Bir tarafým olabildiðine mutlu dedim, Diðer tarafým çözemediðim kadar gizemli.

Etkilendiði Yazarlar:
senai demirci, mustafa islamoðlu, ramazan kayan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ayþe kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.