..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Dilara Yiðit




6 Mart 2010
Gerçekten Yaþadým mý Þimdi?  
Dilara Yiðit
Kalan süreye bakýnca, geçen süreye de bakýyor insan. Uzun yýllar alan eðitim hayatý, ardýndan iþ karmaþasý. Gerçektende yaþadým mý þimdi? En son ne zaman çocuklar gibi eðlendim? En son ne zaman gülmekten mideme kramplar girdi?


:CBHB:

O kadar acýyor ki caným. Öylesine hassas, öylesine kýrýlgan, öylesine maðdur… Bunlarý biliyor ve baþucumda duruyor ölüm. Bana acýrcasýna bakýyor. Otuzunda hayata âþýk birinin AÝDS yüzünden erimesine Azrail bile aðlýyordur kim bilir. Gerçi artýk bu saatten sonra ben bile ölmek için yalvarýyorum. Eriyorum gün geçtikçe. Etlerim kopuyor yavaþ yavaþ. Ellerim, ayaklarým bile tutmuyor artýk. Nefes almakta zorlanýyorum. Oksijen tüpünden solumaya ne kadar nefes almak denirse iþte o kadar nefes alýyorum. Ateþim yükseliyor sorgusuzca. Deðerler keyfi deðiþiyor. Vücudumdaki lekeler utanýlasý, iðrenilesi, yetmezmiþ gibi birde acý veriyor. Dað gibi heybetim varken þimdi 14 yaþýndaki bir erkek çocuðu görünüþündeyim. Çok sürmez ama bir bilemedim bir buçuk hafta içinde ölürüm. Ne kadar az kalmýþ meðerse. Kalan süreye bakýnca, geçen süreye de bakýyor insan. Uzun yýllar alan eðitim hayatý, ardýndan iþ karmaþasý. Gerçektende yaþadým mý þimdi? En son ne zaman çocuklar gibi eðlendim? En son ne zaman gülmekten mideme kramplar girdi? Ülkemin beðenmediðim bir yönü için ne zaman eylemlere katýldým? Sorgusuzca hiç âþýk oldum mu ben? Çýkarsýz bir dostluðum var mýydý acaba? En son hangi bebeðin gözlerinde gördüðüm saf gülüþe cevap verdim? Gerçekten yaþadým mý þimdi? Gerçekten yaþama âþýk mýydým?
Sanmýyorum... Hiç yaþamamýþým ben. Hayatýn oluþturduðu çizelgeden ibaretmiþim. Metropolde koþtururken fark edememiþim yalnýzlýðýmý. Ama þimdi öleceðim ya. Hani düþünebiliyorum ya (bu hastalýk düþünceleri de etkiliyor, bakmayýn düþündüm dediðime. Bunlar sadece sayýklamalarým). Ýnsanoðlunun ne kadar çaresiz olduðunu anladým. Kurallar ve korkular yüzünden benliðimizi bile oluþturamýyoruz. Hýrslar arasýnda yitiriyoruz kendimizi. O kadar kalabalýk yaþýyoruz ki her þeyi. Kalabalýk ama bir o kadarda yalnýz…
Ortalama 7-10 günlük ömrüm var. Bunlarý düþünerek geçireceðim bu zamaný. En azýndan utanýrým kendimden. Her insan utanmalý yalnýz ben deðil. Gerçekten yaþamak için zincirleri kýrmalý. Yoksa benim gibi ölüme yaklaþýp yataða hapsolduktan sonra anlamanýn bir kýymeti mi kalýyor?

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bir köþeden diðer köþeye savrulan yaprak gibi.
Gönderen: Gizem Yemenci / , Türkiye
10 Ekim 2010
Aynen katýlýyorum.Cümleler hem çok güzel hem de sorgulayýcý ....

:: Yaþayan biri var da...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
25 Mart 2010
Yaþayan biri mutlaka var.Var da acaba "O" gerçekten kendimiz miyiz?Yoksa toplumun,deðer yargýlarýnýn belirlediði bir "ben" mi?Paylaþým için teþekkürler.Saygýlarýmla...

:: gerçekten yaþadýk mý? yaþýyoruzmuyuz?
Gönderen: Paþa Ýmrek / , Türkiye
8 Mart 2010
En son ne zaman çocuklar gibi eðlendim? En son ne zaman gülmekten mideme kramplar girdi? Ülkemin beðenmediðim bir yönü için ne zaman eylemlere katýldým? Sorgusuzca hiç âþýk oldum mu ben? Çýkarsýz bir dostluðum var mýydý acaba? En son hangi bebeðin gözlerinde gördüðüm saf gülüþe cevap verdim? Gerçekten yaþadým mý þimdi? Gerçekten yaþama âþýk mýydým? çok iyi cümleler..........




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þairin Dizesi
Kalu Beladan Baþlýyor Miladým
Anason Kokulu Direniþim
Kadim Dinlerim
Fakat Ya Güven, Ya Ýnanç?
Son Cemre

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çarmýha Gerilir Düþünce
Þimdi Sevmek Zamaný
Burnumda Siyanür Kokusu
Sonrasý Yok
Tanrý Yok, Tanrý Ölü
Sende Ýstedim
Tapýnaklarýmýn Tanrýlarý
Küçük Kelime Oyunlarý ile Yaþam
Aþk Ýþte
Beni Vur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyaha Boyalý Ay [Þiir]
Ölüm Kaçýþlarýn Kralý [Þiir]
Saat Dilimi [Þiir]
Zaman [Þiir]
Bitti Nisan [Þiir]
Gün Geçer Gider [Þiir]
Biri Ölüme Aðlýyor [Þiir]
Eylül’e Merhaba [Þiir]
Geceye Kan Karýþýr [Öykü]
Sadece Ben Varým Kendimde [Öykü]


Dilara Yiðit kimdir?

ölçülü bir hayatýn ölçüsüz bedeniyim, ruhum kesik benim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
emil cioran, sergey yesenin, ahmet telli, bayram balcý...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilara Yiðit, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.