..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Iþýk verirseniz, karanlýk kendiliðinden yitecektir. -Erasmus
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > kuzey darýcý ...




15 Mart 2010
Bugün Bütün Tabutlar Sahipli 1. Bölüm  
koza II. böüm diyemeyiz

kuzey darýcý ...


sanýrým çoðalmasýnýn vakti gelmiþti hücrelerinin , anlaþýlamadýðý sürede huzursuz olmasa da yinede yanýna tanýdýk birilerini bekledi piyerin hikayesi ... sadece piyer e mi mal ettik bunu ?


:BAEE:
Yaðmur dinmiþtir çünkü o yürüyüþe çýkmýþtýr, bunun tanrýsallýk neresinde demeyin Cennetteki kýrmýzý halýda yürüyen ve ödüllendirilen fakat dirilemeyen aktörelerin çoðu, dünyadaki hayatlarýnda damgalýdýrlar , bunu sizler de iyi biliyorsunuz ama onun kadar derin deðil.
yüzyýllar sonra yaþayanlar tarafýndan sevilebilecek bir þiir gibi hissediyordu kendini, bunun ona ne faydasý vardý?

Alkol almadan yazamýyordu, aslýnda aldýðýnda da bu konuda kusursuz olduðu söylenemezdi, kötüydü evet ,..
yine de içmemeye dayanabileceði saate kadar dayanýyordu,
bu onun için içtiði ana kadar bir irade oyunuydu .kazanamayacaðýný bilerek oynamak , oynayabildiði yere kadar,
Sabahlarý ; suratýndaki bir akþam öncesi simgelerinden , ruhunun belki de varlýðýnýn hiçbir yere temas etmeden son sürat basitleþtiðini gördükçe " bugün dünden muhakkak daha iyi olacak en azýndan uyanabilmem bile iyiye iþaret" diyerek avunuyordu," günü kurtarmak için muhakkak polyannaya ihtiyacým var"
fakat gün öylesine hiçte kurtulmamýþçasýna ondan uzaklaþýr , yine temiz çarþaflarý bir yana iterdi, saat çünkü tam da istenmeyenlerin ormanýnda dolaþan en fiyakalý sistem cahillerinin, soluðunu tutarak gezmeye alýþmýþ piþkin sanat kaçaklarýný kovaladýðý : çýrýlçýplak terbiyenin saatiydi...
biraz sonra sesin kýsýlýp gözlerin gördüðüyle yetindiði zamaný,
en azýndan düþleyebileceðini bilyordu.
kýsabileceðini bildiði florasan ýþýðýnýn altýnda kendini bekleyen yapraklara dönebilirdi , hükmetmeye çalýþtýktan belli bir süre sonra tüm defterlere, "bir þiþe olmadan asla diye çýðlýk atardý yazmak istedikleri.
ve o "herkes bir karþýlýk bekliyor" diye hayýflanarak belleðine , yola koyulurdu.Yenildiðini unutmak zorundasýndýr böyle durumlarda týpký bir gece önce olduðu gibi saatlerce bekaretini parlak sývýlara karþý koruduðun gibi bu gece de yine ayný tecavüze uðramýþsan , olanlarý unutup almaya gittiðin alkolün tadýný çýkarmayý bilmelisin, ayrýca bir süre sonra standart maðlubiyetin kýdemlisi olan seninle konuþmak isteyen bir kalemin olacaktýr, bu defa hücrelerine alkolle yüklediðin ýstýrap ahlaksýzlýðýn takým elbiseli haline tanýk olacaktýr ...
kýsacasý içmeden yazamýyordu içse de kötü yazýyordu , fakat bir gece aniden ilham perisinin de alkol kokusunu takip edip ona uðrayacaðýný düþünürdü , yoksa buna alkolizm mi deniyordu ? bilinmez...
ne kadar dayanmaya çalýþsa da saat 02:00 yi geçtiðinde , kendine en yakýn tekel bayiii kapanmýþ olduðu için benzinliðe yürürdü...zaman böyle akýp semirirdi onun için ,

Bir buçuk yýl sonra ,
bu günlerin ardýndan , ilham perisi uðrayamamýþtý diðer alkol kokulu yazarlardan vakit bulup fakat o bir yolunu bulup kaderini deðiþtirmiþti.
saat 04:00 a yaklaþýyodu , dört yol aðzýný geçtikten sonra 100 metre ilerlediðnde , sað tarafýnda kalan cenaze araçlarýnýn ve tabutlarýn yýðýlý olduðu , kendi boyundan uzun parmaklýkla çevrelenmiþ hernedense kilitli bölgeyi , ilk kez , içki aldýðý yere giderken farketti. Ýçebilmek için uydurduðu bahanelerin nekadar etkili olduðuna sevinip hýzla yolalýrken sevdiklerine doðru ; burayý hep dönerken hatýrlardý, çünkü içkileri torbasýna sýraladýktan sonra sola doðru yokuþtan süzülür ve ateþle oynayan çocuðun yaramazlýkla karýþýk piþmanlýðýyla, çükünü çýkartýp oranýn orada olduðunu unutup iþemeye yeltenirdi,doksan derecelik açý oluþmuþken ( pisivuarsýz ortamda yani dýþ mekanda erkeklerin dýþavuruþlarý 90 derece olabilir pisivuarlarda baþýnýzý öne eðmek zorundasýnýzdýr , bunu da sistem dayatýr...)
mezarlýk öncesi hediye paketlerinin ve onlarý yerine ulaþtýran kargo araçlarýnýn bulunduðu ölüm þirketinin þubesini görürdü, ve eceli gelen köpeðin kýsacýk hikayesini anýmsayarak toparlanýrdý." burayý neden kilitlerlerdi ki "
bu defa burayý ilk kez giderken farketmiþti ilgiyle yaðmurdan yosuna dönmüþ parmaklý kapýya yaklaþtý..
- buyrun ne arzulamýþtýnýz?
-ben tabutlara bakacaktým.
-bugün bütün tabutlar sahipli.
- ben... sadece bakacaktým,
-bakamazsýnýz ! bakarsanýz tabuta girmek zorundasýnýz, ve bu gün bütün tabutlar sahipli ...
-ben girmek istemiyorum zaten, aman tanrým,...
-girmeyecekseniz neden bakmak istiyorsunuz,
-bakýn ben kötü niyetli deði ...
-kötü niyetli olmadýðýnýzý biliyorum , sadece mantýksýzsýnýz, sizce ben kötü niyetli miyim ? size buyrun dilediðinizce bakýn , beðendiðiniz bir tane varsa girin mi deseydim ?
-burda iþler böyle yürüyor anlaþýldý, peki neden tüm tabutlar sahipli ? ( bu sorularý neden soruyordu kendisi de emin deðildi )
-bir felaket olucak selim bey, sadece bizimkiler deðil þehirdeki bütün tabutlar sahipli, adam sanki kullanlacak her tabuttan % 10 prim alacakmýþ gibi rahat söylüyordu bunlarý,
- peki ben bu kazaya neden dahil olamýyorum? ( adýmý nereden biliyordu )
çünkü siz farklýsýnýz selim bey bizim gibi .ARTIK DUVARA KORKMADAN ÝÞEYEBÝLÝRSÝNÝZ , adam baþka soruya izin vermeden arkasýný döner ve uzaklaþýrken :
-duvara iþeyebilmemin izni ancak tanrýdan çýkar...

--SEEELÝÝÝÝM aðzýna sýçýyým senin !!!
bilmem kaçýn sabahýn körümüydü neydi bu çýðlýkla uyandýðýnda, hatun talihsizce ona doðru dönmüþ olmalý ve sidikten ýslanan yataktan çarþaftan sol tarafý nasibini almýþ olmalýydý , fakat selim hala uyku sersemi :
-nooluyoo yaa, sen kimsin ? nerdeyim,
- Yataðýmda olduðunu söyleyebilirim artýk yatak denir mi bilmiyorum ama, ayrýca bardayken adýmý gayet iyi ezberlemiþ görünüyordun, boþaldýktan sonra hafýza kaybý baþladý sanýrým, yada iþedikten sonra mý baþladý ?
heryer leþ gibi kokuyordu sanki iþememiþ sidiðin çekirdeðini parçalamýþtý...
- tabutlar nerde , adam nerde ?
-ananýn a..ýnda , abi heryere iþemiþsin diyorum sana , rüya gördün galiba?
-ben evet oradadan hep geçiyorum ve nedense dönerken farkediyordum önceden... bi sigara verir misin , senin yanýnda olucaktý, sonra bu defa giderken konuþtum onlarla , tam iþeyecekken , .. ooo iþemiycektim ki ...
-yataða iþeyerek urtuldun sanýrým, neyse terden sýrýlsýklam olmuþsun , olur böyle þeyler ,
-yaaa afedersin ...
-istanbulda bir kaza olucak, tabut yetmiycek ölülerei ya da yeticek...
-þimdi de kahin kesildin baþýmýza, hep diyorum kendime her mercedes coupesi olan meþhur yazarla yatmýycaksýn, herkesin s..ki t..aþþa var , bunu düþün ,gerçi senin durumunun bunla bir ilgisi yok ama ,
- ne diyosun sen beee!
-neyse kalk bakalým ...

mercedes coupesi olan meþhur yazar mý dediniz





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bugün Bütün Tabutlar Sahipli 3. Bölüm
Bugün Bütün Tabutlar Sahipli 2. Bölüm

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Gülün Hikayesi [Þiir]
Bizden Biri [Þiir]
Nazým Nerden Baþlýyor [Þiir]
Bu Sefer Böyle Deðil, Bu Yolculuk , Yok Pahasýna Biçilmiþ Kaftan [Þiir]
Karanlýk Perde Piçi [Þiir]
Kadýn [Þiir]
Hepsi [Þiir]
Güneþin Altýnda Bir Kaç Tur [Þiir]
Acý - Tan [Þiir]
Rasat Kapýsý [Þiir]


kuzey darýcý ... kimdir?

artýk eskisi kadar ayýk kalamadýðým için ; bazen yazýlara geri dönüp mecburi deðiþiklikler yapmak zorunda kalýyorum, sonzamanlarda birbirini tamamlayan öyküler ya da romana giriþtiðim için de , sizi hiç düþünmeden ( gerçekten düþünmüyorum ) bazý eklemeler yaptýðýmda bu içinden çýkýlmaz bir hal alýyor. . . yine de ciddiyetimden þüphe etmeden en azýndan göz ucuyla okuduðunuz metinlere tekrar bakabilecek yetenekte olduðunuzu biliyorum . . .

Etkilendiði Yazarlar:
edebi etki yok ama , boris iyidir


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kuzey darýcý ..., 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.